Diablo Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 Panowie pomóżcie. Jak ma byc ustawiona przednia podpora silnika u góry czy na dole a może inaczej bo zmieniali mi sprzęgło i dwumasówkę razem z wszystkimi poduchami a silnik na wysokich biegach gdy wcisnę lub puszczę pedał gazu przechyla sie cały jak na huśtawce manetka zmiany biegów raz w przód raz w tył. A nawet po wymianie kompletu sprzęgła hałas i wibracje silnika jak były tak są co jezszcze może by przyczyną?
golab24 Opublikowano 2 Września 2007 Opublikowano 2 Września 2007 Wydaje mi sie ze przednia podpora silnika powinna byc ustawiona neutralnie, tzn. silnik nie ma sie na niej opierac bo jest ona tylko poto aby w przypadku duzego przemieszczenia sie silnika na skutek przyspieszania nie wyrwaly sie poduchy. Podpora ta ma w pewnym stopniu ograniczyc przemieszczanie sie silnika a nie tlumic jego drgania. Osobiscie sprawdzilem kilka ustawien tej podpory i w kazdym z nich oprocz neutralnego wibracje sie wzmagaly.
Diablo Opublikowano 2 Września 2007 Autor Opublikowano 2 Września 2007 Spróbuję pokombinowac zobaczę co się będzie działo. Dzięki za podpowiedź.
Hincó Opublikowano 2 Września 2007 Opublikowano 2 Września 2007 A móglby ktoś dać fotke jak to wygląda? bo dziś mi silnik z tej podpory wyskoczył w góre i zatrzymał sie o maske Sztangielka i w 2 wepchnęliśmy go spowrotem ale teraz przy ruszaniu/hamowaniu silnikiem coś stuknie od czasu do czasu, podejrzewam że podpora sie wygięła :bicz2:
kapusniaczek14 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Czy to ustawienie neutralne jest pewne? [br]Dopisany: 24 Lipiec 2011, 10:59_________________________________________________Kto wie jak ustawic popdpore w A4 silniku 1.9 tdi AFN 110PS?
andegrand Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 ja wczoraj sprawdziłem swoją cała latała tam są 4 śruby dwie na płaskownikach i dwie wchodzą w blok silnika ja miałem tylko jedną dokręciłem ale tylko 2 a jednej nie dałem rady i tak to zostawiłem
Rekomendowane odpowiedzi