Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Zestaw narzędziowy firmy MAR-POL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, miał ktoś może do czynienia z narzędziami firmy MAR-POL. Zbieram się do kupna walizeczki i na alledrogo są w dobrej cenie. http://moto.allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadowych-108-szt-klucze-prezent-i1204787940.html

Pytanie czy przy pierwszej zapieczonej śrubie nie będę żałował że kupiłem taniej :kwasny:

Dopiero zauważyłem info o prefiksach więc przepraszam.

Opublikowano
:bry: Mam zestaw bardzo podobny,ale chyba starszą wersję.Jest kilka sztuk mniej na wyposażeniu.Najbardziej jestem zadowolony z grzechotki tej większej.Jest bardzo wytrzymała.Używając jej i przedłużki wielokrotnie(rura o długości 60 cm),grzechotka trzyma,nie przeskakuje itd.Druga sprawa to system AS-DRIVE.Jest o tyle dobry że nie ścina nakrętek i śrub tak jak klucze nasadowe bez tego systemu.Nasadka lepiej przylega do ścianek i mimo ze coś jest zapieczone można odkręcić.Oczywiście wszystko ma jakieś swoje możliwości i wytrzymałość.Wiele razy nie można było odkręcić jakiejś śruby,wtedy grzechotka + rura i ukręcona nakrętka lub śruba(ale nie jakaś tam M20 tylko mniejsze :naughty: ) Do prac domowych i garażowych polecam :good: Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi innych użytkowników ale wydaje mi się że wypowiedzi będą podobne.Pozdrawiam i życzę zerwania gwintów :wink4:
Opublikowano

będę obserwował wątek :good:

Opublikowano

do prac domowych to tak...do cięższej roboty to zainwestuj w coś mocniejszego.

W sumie to kolejny chiński produkt..tylko nowe opakowanie.

Opublikowano

Reguś co polecisz ?

Opublikowano

Panowie a klucze Honitona ? Mogę załatwić sobie prawie identyczny zestaw jak u kolegi z pierwszego posta za 200zł

Warto?

Opublikowano

proxxon, yato, koval

Opublikowano

Panowie a klucze Honitona ? Mogę załatwić sobie prawie identyczny zestaw jak u kolegi z pierwszego posta za 200zł

Warto?

Dlubanie przy aucie wytrzymaja :wink4:
Opublikowano

mysle ze MANNESMANN tez dobra firma

Opublikowano

Reguś co polecisz ?

Ja mam klucze made in tajwan już parę lat i spisują się wyśmienicie. Niestety już nie załatwiam tych kluczy bo chinole wzięli te klucze w swoje łapy i wszystko to syf..

Honiton, Stanley, Jonnesway , Beta..na ostatnią markę dobre ceny ma Kupczyk w Krakowie ..jak coś to nawet mam tam jakiś rabacik :good:

Jonnesway i Honiton .. solidne, mam parę gadżetów z tej firmy i spisują się wzorowo..klucze Bety - torxy nie do zajechania :kox:

proxxon, yato, koval

i do konkursu BASS Polska :D

Do mnie produkty tych firm nie przemawiają..china w lepszym opakowaniu.

tak na prawdę to każdy niskobudżetowy zestaw będzie dobry do dłubnięcia raz na jakiś czas, ale warto zwrócić uwagę na grzechotki i to czy są rozbieralne, z jakiej gumy jest rączka - przy kontakcie z chemią może nam się rozpóścić :tongue4:

Opublikowano

a jedyne grzechotki w ktore mozna walic mlotkiem robi proxxon :cool1:

zalezy do czego maja klucze sluzyc, jak do uzycie 3 razy na pol roku to nie ma sensu sie pakowac w lepsiejsze markowe

proxxon, yato, koval

Beta :tongue4:

:good:

Opublikowano

a jedyne grzechotki w ktore mozna walic mlotkiem robi proxxon :cool1:

jednorazowo :D

Opublikowano

na sr.pl jest temat o narzedziach. pisza ludzie ktorzy robia przy samochodach codziennie i opisuja wytrzymalosc roznego rodzaju narzedzi w roznych warunkach

Opublikowano

na sr.pl jest temat o narzedziach. pisza ludzie ktorzy robia przy samochodach codziennie i opisuja wytrzymalosc roznego rodzaju narzedzi w roznych warunkach

akurat podczas mojej pracy przetestowałem parę firm narzędziowych i też mam jakieś swoje odczucia i spostrzeżenia.

W dodatku parę lat temu też zajmowałem się drobnym handlem narzędziówką :wink4:

Opublikowano

Ja tam nie jestem mechanikiem i narzędzia potrzebuję żeby raz na jakiś czas coś dłubnąć w autku lub gdzie indziej. A ta nazwa to jakoś polsko brzmi: MAR-POL :kox: