Flyer Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Mam problem. AVUS II ma ET45 i opiera mi sie o zacisk... nie chce zmieniac felg, nie chce tez szlifowac zaciskow. Zostaje wiec tylko dystans... ktorego tez wolalbym uniknac ale chyba nie ma innej rady. Ktos montowal taki minimalny dystans w B6? [5mm] Zalozylem kiedys 10mm bez pierscieni centrujacych i kola bily... jak bedzie w przypadku 5mm?
Tomson Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 mam z przodu 5mm bez pierścienia i jest ok spokojnie starcza piasty a mam felgi, które początek otworu mają skośny pozdro, gratuluje swapa
A-rek Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 tez jezdzilem na dystansie 5 mm i bylo wszystko ok
Flyer Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 Dzieki Panowie. Teraz pytanie - jakie sruby ? Bo seryjne beda raczej za krotkie.
slepy Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Michał, jak dasz 5mm, dystans, no to śruby 5mm dłuższe i jest z bańki , ja tez się przymierzam do dystansu tyle że na tył, i chyba tez wyląduje 5mm, Masz kogoś kto Ci to zrobi, czy bedziesz brał z allegro?
aju Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 no śruby dłuższe, każde byle twardość miały odpowiednią
slepy Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 U mnie kumpel założył nowe felgi do bravy, i miały mniejsze, ET, nie sprawdził sobie tego, i założył stare śruby, ostatnio go sciągałem, bo mu się gwint na śrubach urobił, i sobie wyleciały z piasty , także odpowiednia długość, i twardość i bedzie grać
Flyer Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 Te dystanse musze kupic tymczasowo... bo musze zdjac jak najszybciej 17" [chudineze czeka] i zalozyc nowe kola. Pewnie bede bral cos z allegro... tylko nie widzialem alu 5mm niestety. Same stalowe. Co lepsze?
A-rek Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 tylko nie widzialem alu 5mm niestety. Same stalowe. Co lepsze? bez roznicy, a nawet byl powiedzial ze stalowe lepsze
stanley Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Ja mam Avus I, ET45 w B5 i jest ok, tak jak pisali poprzednicy, śruby ciut dłuższe, stare były za krótkie
slepy Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 tylko nie widzialem alu 5mm niestety. Same stalowe. Co lepsze? bez roznicy, a nawet byl powiedzial ze stalowe lepsze tez mi się tak widzi , Flyer mówisz o tych po 15zł z allegro?
decard86 Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 koledzy tak z innej beczki pytanie chce kupic felgi z ET40 i dolozyc dystans 5mm, czy dobrze rozumuje ze po takim zabiegu wyjdzie to tak jakby felga miała ET35 ?? pytanie kolejne czy ten dystans 5mm na pewno zostawi cos piasty abym mogl felgi na niej oprzeć ?? jezdze duzo i szybko wiec czy to bedzie bezpieczne ??
stanley Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 koledzy tak z innej beczki pytanie chce kupic felgi z ET40 i dolozyc dystans 5mm, czy dobrze rozumuje ze po takim zabiegu wyjdzie to tak jakby felga miała ET35 ?? pytanie kolejne czy ten dystans 5mm na pewno zostawi cos piasty abym mogl felgi na niej oprzeć ?? jezdze duzo i szybko wiec czy to bedzie bezpieczne ?? myślę, że dobrze rozumujesz ja mam dystans 6mm i daję radę. Piasty zostało wystarczająco
Flyer Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 tylko nie widzialem alu 5mm niestety. Same stalowe. Co lepsze? bez roznicy, a nawet byl powiedzial ze stalowe lepsze tez mi się tak widzi , Flyer mówisz o tych po 15zł z allegro? no cos w ten desen... chyba zaryzykuje. tak, czy siak to raczej tymczasowe... nie mam przekonania do stosowania dystansow :gwizdanie:
aju Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 tylko nie widzialem alu 5mm niestety. Same stalowe. Co lepsze? bez roznicy, a nawet byl powiedzial ze stalowe lepsze tez mi się tak widzi , Flyer mówisz o tych po 15zł z allegro? no cos w ten desen... chyba zaryzykuje. tak, czy siak to raczej tymczasowe... nie mam przekonania do stosowania dystansow :gwizdanie: powiem CI że ja też, dystanse zakładam tylko na jakieś "pokazówki" albo do fotek... normalnie tego nie używam... choć znajomy używa dystansów po 20mm na stronę w dodatku zmieniających rozstaw śrub i od 2 lat nic a nic
Flyer Opublikowano 12 Września 2010 Autor Opublikowano 12 Września 2010 u tego typa kupilem dystanse: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16866156 mozecie powiedziec, czy te sruby, ktore ma tez w ofercie nadaja sie do czegokolwiek? no i w razie czego - ktore, jaka dlugosc, etc. ? bo ze "kulka" to wiem
slepy Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 u tego typa kupilem dystanse: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16866156 mozecie powiedziec, czy te sruby, ktore ma tez w ofercie nadaja sie do czegokolwiek? no i w razie czego - ktore, jaka dlugosc, etc. ? bo ze "kulka" to wiem Fly, jak założysz, to napisz jak się to sprawuje, to może się skuszę
A-rek Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 panowie ale co wy sie tych dystansow tak boicie, jesli sruba bedzie odpowiednio dluzsza to nic sie nie stanie no chyba ze ktos zapoda sobie dystanse po 100 mm to wspolczuje łożyskom
Flyer Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 W kwestii dlugosci srub do dystansow 5mm polecono mi szpilki 35mm. Zamowione, mam nadzieje, ze jutro przyjda :gwizdanie:
zgredek27 Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 B4 lata u mnie od lat na 20mm tyl i 10mm przod b5 lata rok na 20mm tyl i 15mm przod... zero problemow, oczywiscie sruby dluzsze zalozone.
Rekomendowane odpowiedzi