Dembsey Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Z tego co tu wyczytałem to czujnik światła podłączany do modułu MCE z B7 to ten sam co czujnik deszczu, więc potrzeba mniej więcej takie lusterko: http://allegro.pl/show_item.php?item=1649853446 + czujnik deszczu, (tańsze lusterko bez wbudowanego czujnika światła) a jeśli kupimy MCE HIGH Z B6 to potrzebujemy wbudowany czujnik światła w lusterku, na przykład takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1635844516 - będzie pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 a jeśli kupimy MCE HIGH Z B6 to potrzebujemy wbudowany czujnik światła w lusterku, na przykład takie: http://allegro.pl/show_item.php?item=1635844516 - będzie pasować ? Nie - lusterko z tego linka to też wersja z "zewnętrznym" czujnikiem deszczu i światła (tak jak w B7). Właściwe lusterko dla MCE HIGH w B6 czyli z czujnikiem światła dla automatycznego włączania świateł mijania wygląda tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Gdybyś jeszcze rozpisał mi kable do wtyczki włącznika CLH/DRL (8E1 919 094 D) Wersja dla B7 w full opcji (ksenony z DRL + CLH). Jeśli chodzi o funkcje poszczególnych pinów włącznika DRL/CLH: Pin 3 – sygnał uruchamiający tryb świateł dziennych (DRL) Pin 4 – podświetlenie trybów pracy przełączników DRL i CLH (pozycje 0 i 1) Pin 5 – masa Pin 7 – sygnał uruchamiający funkcję doświetlania przestrzeni auta (C/LH) Pin 8 – podświetlenie ikon przełączników DRL i CLH Mógłbyś dodać kolory kabelków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 masz w zwijaku na górze - DRL i CLH jedno pod drugim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 masz w zwijaku na górze - DRL i CLH jedno pod drugim Uuups, faktycznie (...) Rozpiska wiązki dla włącznika CLH: Pin 4 – iluminacja (połączenie z MCE, kostka 32-pin/18) [czarno/niebieski] Pin 5 – masa włącznika i iluminacji [brązowy] Pin 7 – aktywacja CLH (połączenie z MCE, kostka 32-pin/24) [biały] Pin 8 – iluminacja (połączenie z MCE, kostka 32-pin/18) [czarno/niebieski] (...) Rozpiska wiązki dla włącznika DLR: Pin 3 – aktywacja świateł DLR (połączenie z MCE, kostka 32-pin, 30) [niebiesko/czerwony] Pin 4 – iluminacja (połączenie z MCE, kostka 32-pin/18) [czarno/niebieski] Pin 5 – masa włącznika i iluminacji [brązowy] Pin 8 – iluminacja (połączenie z MCE, kostka 32-pin/18) [czarno/niebieski] (...) [br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 10:48_________________________________________________Bart-S, możesz mi podać symbol pinów potrzebnych do wtyczki włącznika DRL/CLH? Są inne niż te we wtyczkach MCE Co wtyczka to inne piny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Andy to te same piny które ostatnio brałeś odemnie(takie jak do klimatronika) , jutro lukne jaki miały symbol a jak chcesz to podeśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 to również takie same jak w kostce C z MCE :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Chyba właśnie nie Jak pisałem wcześniej, kupiłem MCE z B7 razem z wtyczkami (z uciętymi kablami) Piny z wtyczki C (32piny) nie pasują do wtyczki włącznika DRL/CLH - są za duże CHYBA pasować będą te z wtyczki przedniej lampki podsufitki (tych pinów nie mam ;( ) Qrfa, ciągle coś ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 to ciekawe, bo ja kilka dni temu wsadzałem pin z jednym zaczepem do wtyczki z CLH/DRL, a dokładnie taki sam pin uzupełniałem w kostce C jak robiłem swapa MCE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bart rozwiałby wszelkie wątpliwości .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bart rozwiałby wszelkie wątpliwości .... podtrzymuje to co pisałem - pin z kostki C z MCE pasuje do wtyczki CLH/DRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bartek, Bartek, Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael26 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Według mnie w mce a w wlaczniku drl/ clh są dwa rożne piny w mce są większe troszeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bart rozwiałby wszelkie wątpliwości .... podtrzymuje to co pisałem - pin z kostki C z MCE pasuje do wtyczki CLH/DRL no jasne że pasuje , tak jak mówi Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Sorki, że dopiero teraz - po 15h wylazłem w końcu z garażu Andy ma rację - piny do MCE "C" i włącznika CLH/DLR mimo, że podobne - są jednak różne Nie twierdzę, że nie da się ich użyć zamiennie (sam długo leciałem na "radiofabricu" i do wszystkiego pasowało ), no ale jednak różnica jest. Piny do wtyczki CLH/DRL to 000 979 018 (wtyk C w MCE to 000 979 009). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (...) Piny do wtyczki CLH/DRL to 000 979 018 (...) Bart, w której jeszcze wtyczce można te piny znaleźć? Kostka przedniej lampki podsufitki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (...) Piny do wtyczki CLH/DRL to 000 979 018 (...) Bart, w której jeszcze wtyczce można te piny znaleźć? Kostka przedniej lampki podsufitki? ...piny posufitki napewno nie pasują ,zaraz ide naocznie sprawdzić czy piny z kostki mce C , włącznika drl, esp, wtyczka licznika są takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (...) Piny do wtyczki CLH/DRL to 000 979 018 (...) Bart, w której jeszcze wtyczce można te piny znaleźć? Kostka przedniej lampki podsufitki? ...piny posufitki napewno nie pasują ,zaraz ide naocznie sprawdzić czy piny z kostki mce C , włącznika drl, esp, wtyczka licznika są takie same hehe, ja wsadzałem te same piny do MCE "C" i do DRL/CLH :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 He he Nie upieram się, że nie zadziała zasada: "Jak się popieści, to się zmieści" .... Ale chciałbym wiedzieć, które to są te "ori" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KFX Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 He he Nie upieram się, że nie zadziała zasada: "Jak się popieści, to się zmieści" .... Ale chciałbym wiedzieć, które to są te "ori" nie były pieszczone weszły normalnie w obie wtyczki p'n'p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi