Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój się nie dogrzewa, w trasie to prawie zimno mi się robi, ale to chyba wina wielkiej chłodnicy i wiatraka jak do elektrowni wiatorwej :thumbdown:

pewnie walniety termostat.

silniki benzynowe rozgrzewaja sie duzo szybciej niz diesle. z racji mniejszej sprawnosci, wiecej energii tracone jest na produkcje ciepla.

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

doberek z rana :hi:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 07:46_________________________________________________wstawac spiochy szkoda dnia :cool1:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:11_________________________________________________ :kawa:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:17_________________________________________________spidalam do pracy, milego dzionka zycze[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 08:28_________________________________________________narson

Opublikowano

:hi:

trzeba zmodyfikować i nawercić otwory w podstawie serwa

ale chodzi o otwory odplywowe z podszybia :)

Opublikowano

:siema:

gdzie odpowietrzę dzisiaj sprzęgło Pany? Na razie odpadł Autohelp Suchy Las, Carmen no i Norauto bo to głąby... :wallbash:

Opublikowano

gdzie odpowietrzę dzisiaj sprzęgło Pany? Na razie odpadł Autohelp Suchy Las, Carmen no i Norauto bo to głąby... :wallbash:

a co sie stalo? :mysli:

Opublikowano

a co sie stalo? :mysli:

wczoraj po zapierniczaniu na autostradzie podczas redukcji przy robotach drogowych pedał wpadł w podłoge i nie mogłem wbić biegu... wyciągnąłem ręcznie i dało radę, ale bardzo wysoko brało... po zgaszeniu silnika na stacji wróciło do normy... powrót też autostradą i powtóka z rozrywki przy bramkach :wallbash: tydzień temu był wymieniany płyn hamulcowy i myślę, że nie zostało odpowietrzone sprzęgło... oby to było to a nie sprzęgło do wymiany...

Opublikowano

a na autostradzie przy takich warunkach się nie redukuje :kox:

a tak poważnie to dziwna sprawa i zastanawiam się jak sprzęgło się odpowietrza....

Opublikowano

a tak poważnie to dziwna sprawa i zastanawiam się jak sprzęgło się odpowietrza....

nie jeżdże 70 na 5, bo mi szkoda dwumasa :decayed: a co do odpowietrzania to cytat z forum passata:

"Luzujesz odpowietrznik na wysprzęgliku, zakładasz kawałek wężyka na odpowietrznik i pompujesz pedałem kilka razy, aż w wężyku nie będzie pęcherzyków powietrza. Pedał zostanie Ci w podłodze, zakręcasz odpowietrznik. Odciągasz pedał od podłogi i już."

niby nic trudnego się wydaje...

Opublikowano

kurcze ale sytuacja :mysli:

Opublikowano

nie dziwcie się tylko polećcie mi jakiś zakład, bo siedze i się wkurwiam tylko... :ranting1:

Opublikowano

Musashi termostat raczej dobry bo wcześniej i jak jest ok 0 to nie ma problemów, ale w trasie jak się jedzie to problem, to samo miałem w Lexusie, prawie marzłem, to urok wiatraka na wale z wiskozą, ostatnio miąłem jakiś błąd czujnika temperatury ale mi go wykasowali

Opublikowano

tak samo jak hamulce [br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 19:26_________________________________________________

Musashi termostat raczej dobry bo wcześniej i jak jest ok 0 to nie ma problemów, ale w trasie jak się jedzie to problem, to samo miałem w Lexusie, prawie marzłem, to urok wiatraka na wale z wiskozą, ostatnio miąłem jakiś błąd czujnika temperatury ale mi go wykasowali

wiele aut ma wiskoze... :mysli:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 19:28_________________________________________________

nie dziwcie się tylko polećcie mi jakiś zakład, bo siedze i się wkurwiam tylko... :ranting1:

w sobote wieczorem??? :cool1:

wjedz z kims na kanal z kluczem 10 albo 9 tka kawalkiiem rurki igelitowej i tyle :gwizdanie:

Opublikowano

w sobote wieczorem??? :cool1:

wjedz z kims na kanal z kluczem 10 albo 9 tka kawalkiiem rurki igelitowej i tyle :gwizdanie:

od rana się wqrwiam :wink4: to co Musa, masz wszystkie niezbędne rzeczy do jutrzejszego zabiegu? :naughty:

:kox:

Opublikowano

btw. pedal wpadl i juz pozostal?

nie wyglada to na sprzeglo ani zapowietrzenie, raczej na pompe sprzegla lub wysprzeglik. :mysli:

Opublikowano

nie wyglada to na sprzeglo ani zapowietrzenie, raczej na pompe sprzegla lub wysprzeglik. :mysli:

wpadł i został tak w połowie mniej więcej... :mysli: ja myśle, że to coś z odpowietrzeniem bo tydzień temu był wymieniany płyn hamulcowy...

Opublikowano

to co Musa, masz wszystkie niezbędne rzeczy do jutrzejszego zabiegu? :naughty:

wszystko z wyjatkiem podnosnika albo kanału :cool1:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2010, 19:49_________________________________________________

wpadł i został tak w połowie mniej więcej... :mysli: ja myśle, że to coś z odpowietrzeniem bo tydzień temu był wymieniany płyn hamulcowy...

dziwne troche. przy zapowietrzonym ukladzie, pedal powinien wracac bez problemow. :mysli:

Opublikowano

a swoją drogą to czy czasem sprzęgło nie ma oddzielnego układu hydraulicznego niż hamulce? :mysli: to po pierwsze...

a po drugie to wymieniając płyn hamulcowy raczej się hamulcy nie zapowietrzy... chyba że się popełni oczywisty błąd ale w takiej sytuacji nie wypuszcza się klienta z warsztatu...

Opublikowano

a swoją drogą to czy czasem sprzęgło nie ma oddzielnego układu hydraulicznego niż hamulce? :mysli: to po pierwsze...

a po drugie to wymieniając płyn hamulcowy raczej się hamulcy nie zapowietrzy... chyba że się popełni oczywisty błąd ale w takiej sytuacji nie wypuszcza się klienta z warsztatu...

uklad jest czesciowo wspolny - elementem tym jest zbiorniczek wyrownawczy.

1. wiec jezeli wymieniacz, spuscil plyn, zamiast go usunac ze zbiorniczka, odsysajac, zalac zbirniczek swierzym i wypchnac pod cisnieniem stary, mozna faktycznie zapowietrzyc uklad sprzegla.

2. w ukladzie sprzegla nalezy plyn rowniez wymienic, a wiec znow kwestia sposobu wymiany, czy spuszczono, czy wypchnieto opisana powyzej metoda

Opublikowano
:przebiegly:
Opublikowano

uklad jest czesciowo wspolny - elementem tym jest zbiorniczek wyrownawczy.

1. wiec jezeli wymieniacz, spuscil plyn, zamiast go usunac ze zbiorniczka, odsysajac, zalac zbirniczek swierzym i wypchnac pod cisnieniem stary, mozna faktycznie zapowietrzyc uklad sprzegla.

2. w ukladzie sprzegla nalezy plyn rowniez wymienic, a wiec znow kwestia sposobu wymiany, czy spuszczono, czy wypchnieto opisana powyzej metoda

to ja się ustosunkuje do powyższych insynuacji :gwizdanie:

płyn miałem wymieniany praktycznie dwa razy:

1) na początku "wymieniacz" chyba faktycznie spuścił płyn i później zalaliśmy nowy i odpowietrzaliśmy mechanicznie dwukrotnie (za pierwszym razem samochód hamował dopiero po wciśnięciu połowy pedała) poprzez pompompowanie pedałem i sprawdzanie czy w zbiorniczku jest płyn.

2) po drugim też mi się wydawało, że z hamulcami do końca nie halo, więc byłem w Norauto i pod ciśnieniem zostało troche spuszczone i odpowietrzone.

No i niby wszystko ładnie pięknie oprócz tego sprzęgła po długim zapierniczaniu... :disgust: po wpadnięciu w ogóle się nie da wrzucić biegu, jak wyciągne to dam radę wrzucić, ale sprzęgło bierze z samego dołu (do d*py na maxa), ale po odpaleniu ponownym auta wraca do normy i działa poprawnie...

:kwasny: