Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:bry: pyanie detailingowe: wczoraj się przyjrzałem kierownicy i wydaje się być tłusta / wyślizgana. Wydaje mi się, że dużo pomogłoby jej jakieś czyszczenie / zabazpieczenie? czym to zrobić najlepiej? jakieś sprawdzone metody? na forum alfy proponowli wodę z Ludwilkiem :grin:
  • Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:hi:

widziane dzisiaj około 17.30 na parkingu przed złotym groszem/chatą polską srebrna b6-tka avant ze srebrnymi ramkami klubowymi

p.s ładna sztuka i felunek:wink:

to est moja ;) kobita była w środku a ja w Aptece ;) Pozdrawiam

A tak przy okazji to "nowy silnik" pracuje bez zarzutów (byle nie zapeszać) no i zawieszenie 1BV pracuje wyśmienicie, moim zdaniem 1BA nie ma porównania nawet przy pokonywaniu nierówności nie mówiąc już o pokonywaniu zakrętów, fakt tył siadł troszkę niżej od przodu ale i tak jest rewelka, polecam :hi:

Opublikowano

widziane dzisiaj około 17.30 na parkingu przed złotym groszem/chatą polską srebrna b6-tka avant ze srebrnymi ramkami klubowymi

p.s ładna sztuka i felunek:wink:

to est moja ;) kobita była w środku a ja w Aptece ;) Pozdrawiam

A tak przy okazji to "nowy silnik" pracuje bez zarzutów (byle nie zapeszać) no i zawieszenie 1BV pracuje wyśmienicie, moim zdaniem 1BA nie ma porównania nawet przy pokonywaniu nierówności nie mówiąc już o pokonywaniu zakrętów, fakt tył siadł troszkę niżej od przodu ale i tak jest rewelka, polecam :hi:

IMO

Tył i przód maja inne wysokości błotników , więc jak się sugerujesz odległością koła od nadkola to teraz masz poprawnie

IMO tuningowanie, żeby było równo wymaga innych sprężyn z przodu i nei wiem jak zmienia się trakcja .. bo masz auto bardziej pochylone w przód

---------- Post dopisany at 13:17 ---------- Poprzedni post napisany at 13:15 ----------

:bry: pyanie detailingowe: wczoraj się przyjrzałem kierownicy i wydaje się być tłusta / wyślizgana. Wydaje mi się, że dużo pomogłoby jej jakieś czyszczenie / zabazpieczenie? czym to zrobić najlepiej? jakieś sprawdzone metody? na forum alfy proponowli wodę z Ludwilkiem :grin:

a Ty masz skórę ?

jak nie , to może najlepiej dać do "zeskórzenia" za 200-300PLN i będziesz miał ładne ;)

Opublikowano

nie no mam skórę, częściowo perforowaną, ori s-line z A3 8P, nie jest zła i nie chce mi się na razie bawić w obszywanie, spróbuje wyczyścić na początek :wink:

Opublikowano
  • Autor
Powitać Panów :hi:wczoraj byłem w Poznaniu to masakra korek za korkiem:facepalm:z 1,5 h chyba w korku spędziłem

---------- Post dopisany at 10:13 ---------- Poprzedni post napisany at 09:59 ----------

Panowie w niedziele jakiś spocik na świeżym powietrzu ?:naughty:

Nad Bałtykiem :) ?

Pepin może być nad Bałtykiem:naughty:jakaś w Poznaniu miejscówka dobra na pogaduszki :wink:

Opublikowano
nie no mam skórę, częściowo perforowaną, ori s-line z A3 8P, nie jest zła i nie chce mi się na razie bawić w obszywanie, spróbuje wyczyścić na początek :wink:

mam Megsa do czyszczenia .. na jasnej jestem zadowolony + Autoglum do konserwacji ...

jak co to możesz sobie sprawdzić

Opublikowano

właśnie patrzyłem na te zestawy cleaner + odżywka z Megsa albo Autoglyma :wink: bo Gliptona na kier nie będę kupować :grin: to kiedy mogę wpaść pożyczyć? :kox:

Opublikowano

lepszy Autoglym,

możesz do mnie podjechać spróbować Gliptone'a albo nowy Shiny Garage do skóry

Opublikowano

A tak przy okazji to "nowy silnik" pracuje bez zarzutów (byle nie zapeszać)

To ten mój? :naughty:

Opublikowano
właśnie patrzyłem na te zestawy cleaner + odżywka z Megsa albo Autoglyma :wink: bo Gliptona na kier nie będę kupować :grin: to kiedy mogę wpaść pożyczyć? :kox:

zabieram nad more .. i tam zaplanowałem czyszczenia, jak nie będzie padało .. więc dopiero od niedzieli wieczora

Opublikowano

ok, dzięki chłopaki za info :wink: zgadamy się na spokojnie jakoś :hi:

Opublikowano

Pepin, ile dałeś za wtryski i gdzie kupowałeś? bosch 0445115078 czy ori 059 130 277 BD? jakie uszczelki nowe do tego trzeba? bo widzę na foto ze nowe z serwisu, byłbym wdzięczny za nr i ilości :) nowy kompletny rozrząd mam już za sobą, to pewnie teraz w niedługim czasie to mnie będzie czekać... dużo roboty z tym było?

Opublikowano

Jakież było moje zdziwienie, jak szukałem filtru oleju tego takiego jak w starych autach wkręcanego, a tu się znalazł inny, ten taki wkładany jak harmonijka (Jezu słowo mi uciekło jak to się nazywa...). Heh, człowiek całe życie się uczy :D.

Takie pytanko, czy ktoś w Poznaniu ma VAGa i mógłbym podjechać do niego i tam też popytać kilka rzeczy?

Opublikowano

Panowie poratuje ktoś numerami OE, potrzebuje chlapacz[spoiler :grin:] przedniego prawego koła - wiecie ten z przodu koła przykrecany do nadkola/zderzaka - wraz z tymi srubkami co sa potrzebne do zamontowania.

Opublikowano
  • Autor

To coś w niedziele robimy spocik gdzieś ?:wink:

Opublikowano

Ja jestem za :good:

Opublikowano

Tak Darek to ten Twój ;) działa bez zastrzeżeń DZIĘKÓWKA bo nawet nie miałem kiedy i jak wciąż work lub w terenie, nawet nie wiem czy spota jakiegoś nie przegapiłem???

może coś do zorganizowania???

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:17 ----------

Panowie poratuje ktoś numerami OE, potrzebuje chlapacz[spoiler :grin:] przedniego prawego koła - wiecie ten z przodu koła przykrecany do nadkola/zderzaka - wraz z tymi srubkami co sa potrzebne do zamontowania.

co za zbieg okoliczności też u mnie jest do wymiany :hi:

Opublikowano

Tak Darek to ten Twój ;) działa bez zastrzeżeń DZIĘKÓWKA bo nawet nie miałem kiedy i jak wciąż work lub w terenie, nawet nie wiem czy spota jakiegoś nie przegapiłem???

może coś do zorganizowania???

---------- Post dopisany at 00:18 ---------- Poprzedni post napisany at 00:17 ----------

co za zbieg okoliczności też u mnie jest do wymiany :hi:

u mnie też odstaje :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:dzisiaj niestety ale do pracy trzeba iść :facepalm:

No to robimy listę na niedziele:

1. Arkadiush

Opublikowano

Hehe u was odstaje, a u mnie jest urwany po zimie, tak samo jak musiałem wymienić osłone silnika i skrzyni bo nie przetrwała zimy :facepalm::grin: