Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
rosool żadna końcówka nie zmienia dźwięku, szczególnie w klekocie, często w dieslu 4cyl nawet przelot nie daje super efektu, wymiana tłumików na wersje benzynowe minimalnie może stworzyć lekkie bulgotanie ale mało słyszalne pod obciążeniem, turbo w dieslu jest mega tłumikiem więc nie spodziewaj się super efektu, w 3.0 tdi ze sportowym wydechem dopiero coś fajnie słychać

no i gitara wątpliwości rozwiane:wink: ale wymieniać raczej będę bo w końcu wizualnie prezentują się super

kojarzę gdzie jest Taurus bo sam na Chrobrego mieszkam:wink:

można pomyśleć o podwójnym zamówionku Karolu

Slo ja mam kilkuletnie letnie BF Goodrich G.force 225/40ZR18 (4.8mm) (3385298953) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie mam co z nimi zrobić więc myślę, że do czasu aż opylisz auto mogą dać radę, max na 1.5 sezonu są

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie ma chyba sensu, skoro na postoju po 1-2min juz zaczyna kopcic, także raczej innej opcji nie ma... i od razu chciałem też właśnie całe doloty i EGR wyczyścić, także pewnie zgłoszę się na dniach po jakieś info instruktażowe na co uważać :) jeśli to możliwe oczywiście :P no i po czyszczeniu dulotów i EGR i na starych wtryskach jeszcze to chciałem sie wybrać na czyszczenie wszystkiego co możliwe tą maszyną Liqui Moly Jet Clean Tronic i potem nowe wtryski

Opublikowano
rosool żadna końcówka nie zmienia dźwięku, szczególnie w klekocie, często w dieslu 4cyl nawet przelot nie daje super efektu, wymiana tłumików na wersje benzynowe minimalnie może stworzyć lekkie bulgotanie ale mało słyszalne pod obciążeniem, turbo w dieslu jest mega tłumikiem więc nie spodziewaj się super efektu, w 3.0 tdi ze sportowym wydechem dopiero coś fajnie słychać

no i gitara wątpliwości rozwiane:wink: ale wymieniać raczej będę bo w końcu wizualnie prezentują się super

no ja szukam czegoś ściętego , tak żeby wkomponowało się w dyfuzor oraz nie miało żadnych napisów

więc może to co Ty wybrałeś, ale założę "do góry nogami" .. możesz jeszcze popatrzeć na Buzzera - to sprzedaje Radek Hustla - ze Swarzędza (niedaleko Vario)

---------- Post dopisany at 23:32 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ----------

nie ma chyba sensu, skoro na postoju po 1-2min juz zaczyna kopcic, także raczej innej opcji nie ma... i od razu chciałem też właśnie całe doloty i EGR wyczyścić, także pewnie zgłoszę się na dniach po jakieś info instruktażowe na co uważać :) jeśli to możliwe oczywiście :P no i po czyszczeniu dulotów i EGR i na starych wtryskach jeszcze to chciałem sie wybrać na czyszczenie wszystkiego co możliwe tą maszyną Liqui Moly Jet Clean Tronic i potem nowe wtryski

nie wiem co to za maszyna, ale jeśli leja wtryski to warto byłoby pomyśleć o nowym oleju przy wymianie wtrysków

ja od dwóch wymian dolewam MOTULa Engine Cleanera za 40PLN (ciut mniejszą dawkę niż wg opisu)

mogę coś podpowiedzieć - pisz lub dzwoń - w cioągu ostatniego miesiąca chyba 6x zderzak demontowałem, bo u kumpla trochę grzebałem ;) no i u siebie

---------- Post dopisany at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany at 23:32 ----------

farmer, to jakbyś potrzebował uszczelki to chętnie to 4+4 odsprzedam :)

co mi zostały - są w oryginalnych woreczkach nowe

---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ----------

rosool, jest jeszcze opcja oryginał .. ze zniżką 15% może nie byłoby źle

http://www.audipoznan.pl/download/ulotka-akcji-lato-w-serwisie-audi.pdf

Opublikowano

ok, jakby co będe się odzywał :)

---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:37 ----------

no chyba że sie mylę z tym dymieniem na biało że to wtryski, ale to raczej to będzie...

Opublikowano

Karolu tam są podane ceny 4 cylindrowe, a jak z V6 by to wyszło?

a czym by je czyścić bo przecież od smoluchów sadza się mocno osadza:kwasny:

Opublikowano
Karolu tam są podane ceny 4 cylindrowe, a jak z V6 by to wyszło?

no masz Q7 3.0TDI .. więc pewnie coś koło tego 299PLN

---------- Post dopisany at 23:46 ---------- Poprzedni post napisany at 23:45 ----------

ok, jakby co będe się odzywał :)

---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:37 ----------

no chyba że sie mylę z tym dymieniem na biało że to wtryski, ale to raczej to będzie...

płyn chłodniczy w normie?

sprawdź poziom oleju

Opublikowano

płyn chłodniczy w normie

a olej musze zobaczyć, bo mało jeżdżę w sumie i ciężko mi stwierdzić. chyba że to po paru km od razu przybywa

Opublikowano

Poszukuje zacisku tylnego prawego do b5?? ma ktoś może albo wie kto by miał :)

Opublikowano
Panowie takie pytanko, bo mam zamiar zmienić końcówki na Ulter N1 90Rs i chciałbym się dowiedzieć czy oprócz walorów estetycznych dodają pomruku? silnik 2.5 Tdi

Gdzie Ci tam muffer tip ma zmienić dźwięk :kwasny: Vario już napisał co myśli - ja się pod tym podpisuję...

---------- Post dopisany at 00:27 ---------- Poprzedni post napisany at 00:26 ----------

a czym by je czyścić bo przecież od smoluchów sadza się mocno osadza:kwasny:

To niestety fakt - ale nasi spece od detalingu coś doradzą :wink:

---------- Post dopisany at 00:28 ---------- Poprzedni post napisany at 00:27 ----------

Pepin, a Ty gdzie kupowałeś wtryski konkretnie i za ile jak można wiedzieć? może być PW. z tego co pamiętam to chyba Boscha mialeś? bo w najbliższym czasie będe chyba kupował i mam dylemat czy Boscha czy ori BD, bo moge zadzwonić zapytać i podjechać sobie do Bydgoszczy do Moto Mar, nie jest w końcu aż tak daleko...

doloty już też chyba czyściłeś z tego co pamiętam? i EGR-a też?

999PLN, kupowałem od kogoś na allegro ... ale chyba wziąłbym teraz z Bydgoszczy, jakoś tak

(no i sprawdziłbym cenę u chłopaka na Śmiałego w takiej małej hurtowni - ma dobre ceny - mogę poszukać adresu, gdzieś w połowie drogi między pętlą a Naramowicką)

tak czyściłem cały dolot, cooler, klapa gasząca, ten plastikowy Y-grek oraz kolektory dolotowe (są też zestawy naprawcze do nich) oraz rurkę i między dolotem i EGRem i cały EGR ... w sumie to tak ok 4-8h roboty w zależności jak idze, jaki masz sprzęt i jak dokładanie chcesz zrobić :)

mi zajęło pewnie ponad 8 :P

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:18 ----------

Pepin kupiłeś opony ?

jedną juz 10 dni temu, bo rozwaliłem w ostatni dzień roku szkolnego, drugą dzisiaj - pewnie jutro wyślą

i szukam jeszcze dwóch :)

ja ciągle szukam ;/

PIRELLI P-ZERO ROSSO 235/40/R18 4SZT. 7MM JAK NOWE (3370835700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za cholere nie założe 235 :)

Jest jedna poważna wada przy 225 - ciaśniej siedzi i "wulkanizator" ma naprawdę sporo problemów aby ściągnąć ten rozmiar bez zostawienia śladów na feldze :facepalm:

---------- Post dopisany at 00:30 ---------- Poprzedni post napisany at 00:28 ----------

Bart-s something 4U, niedługo takie fele będę miał dostępne w 19x10'' :naughty:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1572_10152973887470048_1563537448_n.jpg

Przyjacielu - dziękuję, że o mnie pamiętasz :grin: Ale ten wzór nie pod mój gust - obecnie rozglądam się za czymś z rantem także... Nadal o mnie nie zapominaj :wink:

Opublikowano

Jest jedna poważna wada przy 225 - ciaśniej siedzi i "wulkanizator" ma naprawdę sporo problemów aby ściągnąć ten rozmiar bez zostawienia śladów na feldze :facepalm:

A ja się czaje na 215 nawet ;) k**wa nic nie ma na allegro ani tablicy.pl.. Jak za***isty bieżnik to opony z 2007 czy 2005r. Jak Oponki 2011 albo 2012 to bieżnik 5mm :facepalm:

Opublikowano

A ja się czaje na 215 nawet ;) k**wa nic nie ma na allegro ani tablicy.pl.. Jak za***isty bieżnik to opony z 2007 czy 2005r. Jak Oponki 2011 albo 2012 to bieżnik 5mm :facepalm:

To norma - dlatego kupiłem nowe :facepalm:

Opublikowano
Panowie takie pytanko, bo mam zamiar zmienić końcówki na Ulter N1 90Rs i chciałbym się dowiedzieć czy oprócz walorów estetycznych dodają pomruku? silnik 2.5 Tdi

Gdzie Ci tam muffer tip ma zmienić dźwięk :kwasny: Vario już napisał co myśli - ja się pod tym podpisuję...

witam:hi:

pytałem bo nie wiedziałem, ale rozwiano już moje wątpliwości

Slo ja za niedużą kasę mogę odstąpić bf goodrich 225/40/18 kilkuletnie, ja nie mam co z nimi zrobić a Tobie mogą posłużyć max 1.5 sezonu

Opublikowano

Rafał pokaż ? jaki DOT i ile bieznika? Nie wylece na pierwszym łuku ?

Opublikowano

:hi:

ale tu pusto :) którędy polecacie do Kołobrzegu jechać? bo dawno w te strony nie jechałem, jutro muszę busem śmignąć

Opublikowano

Jakie są objawy niedomagania magla?

---------- Post dopisany at 11:41 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ----------

vario, dzwonił do Ciebie Loniek?

Opublikowano
Jakie są objawy niedomagania magla?

---------- Post dopisany at 11:41 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ----------

vario, dzwonił do Ciebie Loniek?

piszczy, buczy ... wycieka/ubywa płynu

ja teraz po wymianie płyny nawet w skrajnych położeniach nie mam piszczenia

Opublikowano

mi dzisiaj coś zaczęło buczeć jak kręcę w prawo, takie zzzzz delikatne. Po 10minutach ustąpiło. Ile taki płyn? To magiel trzeba regenerować ?

Opublikowano

Slo, dzwonił :whistling: ( w przyszłym tygodniu robię R8 dla Pachury :naughty:)

do Kołobrzegu to Piła - Szcecinek - Koszalin - Kołobrzeg