Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pepin, u ciebie w głowicy od strony pasażera tez jakby coś pukało? wiem że po tej stronie w głowicy znajduje się z tyłu pompa Vacum i to pewnie ona takie dźwięki wydaje, chociaż kiedyś osłuchiwałem inne 3.0 TDi dla porównania i wydawało mi się że trochę cisze się zachowywał, i zaczynam troche myśleć o tym, co to może być... czyżby zawór się wieszał czy jak? albo któryś z popychaczy hydraulicznych niedomagał?...

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

cały dzień w plecy ... rano robota w deszczu, ukręcona śruba, wywleczone giry,

jutro jedna na prasę ... druga chyba do wymiany zwrotnica, bo zaczęliśmy rozwiercać

a inżynierowie kompletnie nie popisali się ze śrubą w górnych wahaczach, po ale i po jednej śrubie na dole też dali ciała ...

prawa tylna i lewa przednia - są tak długie, że trzeba nieźle wygimnastykować wahacz .. zobaczymy jak pójdzie wkładanie :)

okazało się, że końcówki drążków do wymiany i teraz całe stado producentów, Loemferder odbiega na maxa cenowo i pewnie przegra z TRW, Rouville albo Moog

PS.

Niestandandardowy, wystarczy Ci to

https://lh4.googleusercontent.com/-a1AqN7xx4pA/UeRWNvS54PI/AAAAAAAABRg/Z1yQL_s5cu8/w362-h482-no/20130715_101806.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-MnvtP7p7i98/UeRWO536_FI/AAAAAAAABRs/ipGZFRKoDI0/w362-h482-no/20130715_101813.jpg

https://plus.google.com/u/0/photos/yourphotos?pid=5900936253497139634&oid=114092505396654179063

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:52 ----------

Pepin, u ciebie w głowicy od strony pasażera tez jakby coś pukało? wiem że po tej stronie w głowicy znajduje się z tyłu pompa Vacum i to pewnie ona takie dźwięki wydaje, chociaż kiedyś osłuchiwałem inne 3.0 TDi dla porównania i wydawało mi się że trochę cisze się zachowywał, i zaczynam troche myśleć o tym, co to może być... czyżby zawór się wieszał czy jak? albo któryś z popychaczy hydraulicznych niedomagał?...

a może to wtryski ;)

Opublikowano

Karol, powiem szczerze ze sie nie popisales :) bardziej mi chodzi o mocowanie ... jak nie bedzie z tym problemu porobimy na nowo fotki... ok? ja tak sobie myslalem ze gdybys mial czas kolo srody-czwartku z rana bylo by super :decayed:

Opublikowano

ale żeby wtryski tak pukały?

a odnośnie zwrotnic, aż taka kaszana? kiedyś mówiłem że może wykręcę te śruby górne tylko i je potraktuje smarem, ale chyba trzeba będzie odpuścić skoro tak sie zapiekają... w passacie po godzinie napieprzana młotkiem w końcu wyszły, ale tam była metalowa zwrotnica, a tu chyba bardziej się to zapiecze w tej alu...

czy w tym dziale nie nabija postów? bo widzę że ogólnie od dłuższego czasu gdzie bym nie pisał to mi nic nie przybywa na liczniku...

Opublikowano
  • Autor
ale żeby wtryski tak pukały?

a odnośnie zwrotnic, aż taka kaszana? kiedyś mówiłem że może wykręcę te śruby górne tylko i je potraktuje smarem, ale chyba trzeba będzie odpuścić skoro tak sie zapiekają... w passacie po godzinie napieprzana młotkiem w końcu wyszły, ale tam była metalowa zwrotnica, a tu chyba bardziej się to zapiecze w tej alu...

czy w tym dziale nie nabija postów? bo widzę że ogólnie od dłuższego czasu gdzie bym nie pisał to mi nic nie przybywa na liczniku...

forum techniczne nabija i crew b7 chyba :wink:

Opublikowano

Pepin a wymieniałeś już u siebie te wahacze - u mnie zasmarowane tawotem i wyciągałem palcami

Opublikowano

crew b7 chyba nie :)

Opublikowano

Banan, ale w B7 są juz zwrotnice aluminiowe, i chyba jeszcze bardziej się zapieka niż w metalowych... w passacie jak je zasmarowałem to wychodziły po roku po jednym puknięciu młotkiem, ale tez były metalowe a nie alu

Opublikowano

:hi:

Kuba po raz kolejny się spóźniłem na Twoją propozycję pod złotym...częściej zaglądaj i proponuj:wink:

Opublikowano
Pepin a wymieniałeś już u siebie te wahacze - u mnie zasmarowane tawotem i wyciągałem palcami

no w trakcie ... 300kkm przebiegu o nowości wszystko jeszcze

niestandandardowy, fotki zrobię jeszcze raz .. auto stoi na kołkach teraz w środę mamy nadzieję poskładać po południu dopiero

ale jakie mocowanie .. tak jest to na jednej blasze od góry i ramię na wahaczu ...

---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ----------

szukam w ETCE czujnika prędkości obr koła .. to coś do ABS ... bo śruby tam są pordzewiałe na max i chcę nowe jutro zamówić -

może jakiś numer czujnika ktoś zna, bo wtedy dotrę do właściwego obrazka?

Opublikowano

niestandandardowy, fotki zrobię jeszcze raz .. auto stoi na kołkach teraz w środę mamy nadzieję poskładać po południu dopiero

ale jakie mocowanie .. tak jest to na jednej blasze od góry i ramię na wahaczu

wlasnie ta blacha, jest mocowana na nity? mniej wiecej w ktorym miejscu. bo je musze zamontowac, a mam cale z blachami ... i fajnie by bylo gdybys strzelil z dwie fotki tylu :decayed::decayed::decayed::decayed::decayed:

Opublikowano

opony Kumho są ok czy to jakieś gówno ?

Opublikowano

nie są z górnej półki ale najgorsze też podobno nie są

Opublikowano

Witam z rana

Wysłane z mojego LT26i

Opublikowano
Opublikowano

slo, czemu pytales o opony kumho?

Opublikowano

Bo musze jeszcze cos kupić

Wysłane z mojego LT26i

Opublikowano

Niestandardowy będę po 12 w firmie bo z córą do lekarza jechać

Vario Customs - detailing - kosmetyki samochodowe - dystrybutor felg ROTIFORM

Opublikowano

slo, ja kumho postawił bym na równi z nankangiem :wink:

Opublikowano
  • Autor

Hej ;)

...... nacpane z kanału gdzie wódka się leje......