Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piłem :gwizdanie: i to więcej niż jednego :evil:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a co to PB? :mysli:

:PB98:

no wlasnie, stad sie zastanawiam czy napewno chodzi o benzyne ołowiową czyli PB... :mysli: tymbardziej że wycofano ja ze sprzedaży ładnych parę lat temu... :mysli:

Opublikowano
:polew: :polew: :polew:
Opublikowano

:hi: czy Motul ma w ofercie olej 5W-30 dla PB ? Musashi może Ty się orientujesz ?

ma na pewno, sam taki leje a konkretnie specific 504/507

Opublikowano

Fan lejesz do A4 1,8T olej od ciężarówki ? niezły as z Ciebie :)

PB to otoczne określenie, olej nie do gnojowozu - pasuje Musa ?

ostatnio lałem Canadian Petroleum ale nie wiem czy zalewać tym samym czy czymś lepszym, podobno Motorcrafta podrabiają a chcę żeby mój truck miał dobrze smarowane V8 :)

Opublikowano

Piechol z tym firmwerem bym nie kombinował, sam chciałem wgrać nowszy ver. V2 coś tam i mi sie wysypał, soft pobrany oczywiście ze strony d-linka, router go nie przyjął i juz nie chciał wrócić do starego. switch i AP za to cały czas działa i normalnie przydziela adresy kompom ale już chodzi wolniej.

spróbuj wejść przez IE a nie firefoxa, kiedyś na FF wywalałał mi też błąd i nie chciał wejść do konfiguracji[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 00:19_________________________________________________

ostatnio lałem Canadian Petroleum ale nie wiem czy zalewać tym samym czy czymś lepszym, podobno Motorcrafta podrabiają a chcę żeby mój truck miał dobrze smarowane V8 :)

Olej silnikowy specjalnie opracowany do najnowszych silników VOLKSWAGEN, AUDI, SEAT, SKODA spełniających normy emisji spalin EURO IV, wyposażonych w filtr cząstek stałych, wymagających olejów wykonanych w technologii "Low SAPS".

Do długich przebiegów międzywymianowych. Olej zgodny z wcześniejszymi normami VOLKSWAGENA: 502.00, 505.00, 505.01, 503.00, 503.01, 506.00, 506.01.

Uwaga:

* W silnikach R5 i V10 TDi w VW Touareg należy stosować olej Motul Specific 506.01-506.00-503.00 0W-30

* W przypadku stałych przebiegów międzywymianowych w silnikach spełniających normy VW 502.00, 505.00, 505.01 olej należy wymieniać co 15000km nawet przy stosowaniu Motul Specific 504.00-507.00 5W-30.

* W przypadku wątpliwości należy skonsultować się z instrukcją obsługi samochodu.

APROBATY: VW 504.00, VW 507.00

Silniki spełniające normy emisji spalin EURO IV wyposażone są w czułe systemy oczyszczania spalin.

* Siarka i fosfor wpływają niekorzystnie na pracę katalizatorów i mogą uszkodzić elementy katalizatora, co może prowadzić do nieskutecznego oczyszczania spalin.

* Popioły siarczanowe zatykają filtry cząstek stałych w silnikach Diesla co prowadzi do krótszego cyklu regeneracji, większego zużycia paliwa i zmniejszenia mocy silnika.

Volkswagen stworzył normę 504.00-507.00 dla olejów o niskiej zawartości Siarki, Fosforu i Popiołów siarczanowych, zgodnie z systemami oczyszczania spalin. Oleje te umożliwiają długie przebiegi międzywymianowe.

zdjecie.php?sekcja=strony&plik=154_1&szerokosc=250&wysokosc=250

Opublikowano

Fan niezły wykład, nie wiedziałem że, muszę taki dobry olej lać do mojego trucka, to jaki dokładnie ten Motul z oznaczenia jest ?

Opublikowano

Fan niezły wykład, nie wiedziałem że, muszę taki dobry olej lać do mojego trucka, to jaki dokładnie ten Motul z oznaczenia jest ?

oznaczenie w jakim sensie

SAE 5W30[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 00:27_________________________________________________

zagadaj do dzika

cena katalogowa tego oleju to 320 za 5litrów

Marcin ma go chyba po 170 czy cos koło tej ceny[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 00:28_________________________________________________Vario jak chcesz to moge cie zgarnąć z antoninka jak pojadę na spot, tylko wcześniej daj znać bo ja z godzine muszę na dojazd liczyć :decayed:

Opublikowano

ta SAE 5W-30 ale zalecają Motorcrafta a nie będę ściągał specjalnie z USA jak Motul dobry jest, a litrów to z pewnie ok 6,5 potrzebuję bo tak ostatnio zalewałem[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 00:31_________________________________________________7mego chyba jest F1, muszę sprawdzić o której godzinie, BTW nie mieszkam już w Antoninku tylko w Swarzędzu - przeprowadziłem się w końcu na własne M4

Opublikowano

ta SAE 5W-30 ale zalecają Motorcrafta a nie będę ściągał specjalnie z USA jak Motul dobry jest, a litrów to z pewnie ok 6,5 potrzebuję bo tak ostatnio zalewałem[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 00:31_________________________________________________7mego chyba jest F1, muszę sprawdzić o której godzinie, BTW nie mieszkam już w Antoninku tylko w Swarzędzu - przeprowadziłem się w końcu na własne M4

no ale motocrafta też bez problemu u nas kupisz, jak części mają to oleje pewnie też

swarzędz też mam po drodze :gwizdanie:

Opublikowano

Fan dzięki za podpowiedź z Motulem, co do Motorcrafta to czytałem że, w europie to jakaś lipa nie równa temu z USA dlatego szukam innego dobrego oleju

Swarzędz to jedna wiocha wcześniej przed Poznaniem :polew:

Opublikowano

dobelek :hi:[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 07:33_________________________________________________ale dzisiaj wiaterek tu napidala :disgust:

Opublikowano

tylko żeby nie padało :naughty:

Opublikowano

tylko żeby nie padało :naughty:

czesc przechero, i tu musze sie z Toba zgodzic :wink4:[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 08:15_________________________________________________ale to forum cos ciezko dzis smiga albo ruter mi znow padaa :mysli:

Opublikowano

co znaczy przechera :decayed:

Opublikowano

cześć :hi: :hi:

Opublikowano

:hi:[br]Dopisany: 05 Listopad 2010, 16:56_________________________________________________

sprawdz normy jakim powinna odpowiadac oliwka.

generalnie do twojego autka 507.00 raczej nie polecam. to dobry olej ale do diesla. sa lepsze,o wiele lepsze oleje do benzynek.... :naughty:

Opublikowano

Motorcraft SAE

5W-20 Super

Premium Motor

Oil

XO-5W20-QSP WSS-M2C153-H

and API

Certification

Mark

to z instrukcji, pod maską mam wklejkę 5W-30

Opublikowano

co tam panowie ?