Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wg mojego postrzegania estetyki 18 w a4 b5 - b7 to max.

Absolutnie się nie zgadzam - wysokość zawieszenia odgrywa tu (dla wyglądu) kluczową rolę. RS4 B7 na 18" wygląda jak koza... 19" dają mu pazur :decayed:

koza nie ma kół o ile dobrze kojarzę... :tongue4:

to że mnie się nie podobają, nie znaczy że mam rację lub, że podobać innym nie mogą :whistling:

No to tak od strony praktycznej, nt przesadnego zglebiania czy też zbyt dużych felg.... Wczoraj jechałem przez piastowskie za zglebioną dosyć mocno E46, na 19 tkach. Drogą osiedlową kolo jechał 5 km/h ( dziury w asfalcie), a każdy próg kolo pokonywał przejeżdżając skosem. z prędkością 2 km/h ( emerytki w berecikach szły o wiele szybciej). na drugim progu puściły mi nerwy i ominąłem ( trudno nazywać wyprzedzaniem menewr dotyczący, pojazdu który praktycznie stoi w miejscu :decayed:) gościa, częściowo chodnikiem częściowo trawnikiem... :facepalm:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Absolutnie się nie zgadzam - wysokość zawieszenia odgrywa tu (dla wyglądu) kluczową rolę. RS4 B7 na 18" wygląda jak koza... 19" dają mu pazur :decayed:

No to tak od strony praktycznej, nt przesadnego zglebiania czy też zbyt dużych felg.... Wczoraj jechałem przez piastowskie za zglebioną dosyć mocno E46, na 19 tkach. Drogą osiedlową kolo jechał 5 km/h ( dziury w asfalcie), a każdy próg kolo pokonywał przejeżdżając skosem. z prędkością 2 km/h ( emerytki w berecikach szły o wiele szybciej). na drugim progu puściły mi nerwy i ominąłem ( trudno nazywać wyprzedzaniem menewr dotyczący, pojazdu który praktycznie stoi w miejscu :decayed:) gościa, częściowo chodnikiem częściowo trawnikiem... :facepalm:

Emerytki powiadasz? Może gość lansował się furką w poszukiwaniu fajnego GILF-a a Ty mu się wpierdoliłeś :polew:

Marcin - to powyżej to też tylko moje zdanie, absolutnie nie miałem zamiaru narzucać Ci czegokolwiek, więc bez nerwów :thumbup1:

Aby Cię udobruchać - potwierdzę, że na 19" jeździ się u nas paskudnie ale (IMO) przy dobrej glebie wygląda i robi super wrażenie...

Opublikowano

Co do emeryckiej jazdy Passacik mojego kumpla mistrzostwo jak dla mnie :)

Opublikowano

nie wiem co jest w tym fajnego... dla mnie fura musi być praktyczna, fajny wygląd to rzecz drugorzędna...

Opublikowano
nie wiem co jest w tym fajnego... dla mnie fura musi być praktyczna, fajny wygląd to rzecz drugorzędna...

Co Ci mogę powiedzieć - mam odwrotnie :polew:

Opublikowano

rozumiem 18" i sensowna gleba, ale jakbym miał taką glebę żebym musiał z siebie robić pośmiewisko na drodzę (inaczej tego nie mogę nazwać) albo haczyć za każdym razem jak wjeżdżam do garażu to robi się to bez sensu... :wink:

Opublikowano
rozumiem 18" i sensowna gleba, ale jakbym miał taką glebę żebym musiał z siebie robić pośmiewisko na drodzę (inaczej tego nie mogę nazwać) albo haczyć za każdym razem jak wjeżdżam do garażu to robi się to bez sensu... :wink:

Ale Wojtku... Ja też mam glebę, jest -45mm i na 19" nigdzie nie haczę (kwestia odpowiedniego ET). No chyba, że chodzi Ci konkretnie o kolesia z BMW opisanego przez Marcina...

Inna sprawa, że 18" + 1BE nie potrzebuje gleby bo jeszcze w miarę to wygląda. Natomiast na 19" było już kiepsko - dlatego obniżałem.

Opublikowano

chłopaki pomalowalem moje 18 cali na czarno i jest kox. Plus zawieszka 1BV i -40mm jest ladnie :) przez niektóre garby nie daję rady, ale to już mało ważny szczegół.

Jeszcze szyby na czarno i bedzie lala

Opublikowano

Ale Wojtku... Ja też mam glebę, jest -45mm i na 19" nigdzie nie haczę (kwestia odpowiedniego ET). No chyba, że chodzi Ci konkretnie o kolesia z BMW opisanego przez Marcina...

Inna sprawa, że 18" + 1BE nie potrzebuje gleby bo jeszcze w miarę to wygląda. Natomiast na 19" było już kiepsko - dlatego obniżałem.

nie chodziło mi o Twój konkretny przypadek (ale Ty masz pomysły :facepalm::grin:) ale właśnie o takich jak mówił Marcin czy tego Paska z filmiku... jedziesz za takim w mieście nawet 50 km/h a on nagle depcze po heblach bo jakiś mały wybój jest... :doh: jak ktoś chce żeby tak fura wygladała to air ride jest jedynym sensownym rozwiązaniem...

---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

chłopaki pomalowalem moje 18 cali na czarno i jest kox. Plus zawieszka 1BV i -40mm jest ladnie :) przez niektóre garby nie daję rady, ale to już mało ważny szczegół.

Jeszcze szyby na czarno i bedzie lala

a foty gdzie? :whistling:

Opublikowano

Piechol, będą będą :)

Opublikowano

Pany wszystko zależy jak, kto, co lubi. Jak komuś się podoba jak plomby mu na dziurach wypadają to niech zakłada duże koło i gwint.. :good: Ja miałem 16" + 1BE i w życiu bym większego koła nie założył, bo to było dla mnie już twarde :kox: Takie coś jak ten Passek na filmiku, to totalna pustka w głowie. Rozumiem, można takie coś zrobić, ale auto pokazywać na mieście tylko od zlotu do zlotu, a nie używać na co dzień :facepalm: Takie moje zdanie i w 100% zgodzę się z Piechol'em, że można w aucie dłubać ale w granicach rozsądku, jeśli auto używa się na co dzień :wink:

Opublikowano

Kto chce jeździć wozem drabiniastym niech sobie jeździ a jeśli ktoś chce się toczyć po mieście autem na glebie niech się toczy o gustach się nie dyskutuje.. A totalna pustka w głowie to to nie jest tylko pasja i nikt jej nie zrozumie kto jej nie poczuje albo zamiast mózgu ma pedał gazu bo zapierdzielanie po mieście bez ograniczeń wyprzedzanie na przejściu i jazda po alko to jest dopiero totalna pustka w głowie..

Opublikowano

ja miałem B7 na 18'' i gwinicie dosyć mocno skręconym i śmigałem w trasy i byłem bardzo zadowolony :)

Opublikowano

Chcę założyć S-Line lub A3'kowe (SportBack) ET 56. Felgi do B5, jaki dystans, żeby felga była równo z błotnikiem? :naughty:

Opublikowano

raczej zapomnij z tym ET bo za grube dystanse byś musiał zakładać, lepiej poszukaj jakiś z ET 40 ew. 42 i wtedy jakiś dystans się dobierze

Opublikowano
ja mam teraz 255 a przechodzę na 275 :whistling: i schodzę z profilu 70 na 60 :)

moim zdaniem 205/17 to do Peugeota 106 ale nie do Audi

benodm przekłamania na liczniku o jakieś 7%

255 x 70% = 178,5

275 x 60% = 165

---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:23 ----------

[/Quote]

Zwykłe B7 juz wygląda jak koza . nawet na 1BE .. czyż nie :D

Opublikowano

A ja tam mam w B6 16" na 1BA - to dopiero jest koza ;-)

Ale mi to nie przeszkadza. Już się do tego przyzwyczaiłem. Co do Tego passata i kółek Szymona o które się taka dyskusja rozwinęła to mam to głęboko gdzieś. Każdy robi to co lubi :kox:. Jeden jeździ na 15" i 1BA drugi zakłada 19" i Air rida.

Zgadzam się też z Szymonem, że pustkę w głowie mają ci co po paru głębszych wsiadają do samochodu i uważają, że "to przecież nic takiego" :facepalm:.

Opublikowano

elamrtinez, pamiętam o Tobie ale mam zgoła sajgon, żeby się skupić na dobrą odpowiedź na PW, mam zamiar kupić kilka nowych produktów, jak masz trochę czasu to przetestuję je i dam znać czy warto zainwestować :)

Opublikowano
elamrtinez, pamiętam o Tobie ale mam zgoła sajgon, żeby się skupić na dobrą odpowiedź na PW, mam zamiar kupić kilka nowych produktów, jak masz trochę czasu to przetestuję je i dam znać czy warto zainwestować :)

Nie ma ciśnienia :wink: Tak jak pisałem będziesz miał chwilkę to spróbuj coś naskrobać. Generalnie czekam aż się zrobi pogoda - myślę, że dopiero pod koniec miesiąca zabiorę się za w"większe" porządki z samochodem.

Ale fajnie, że pamiętasz o mnie :good:

Opublikowano

pamiętam ale non stop coś na głowie, nie chcę źle doradzić ...