Piechol Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Pany pytanie co do pianownic i pian aktywnych: warte to zachodu? Czy do myjki Karcher styknie taki zestaw na początek do nauki: 1) Pianownica KARCHER do K 2.400 5.2012 5.700 7.700 (3129305954) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2) Autobrite Super Snow Foam with Wax 1L - Piany aktywne, mycie wstępne Chodzi też o to jak takie niby "neutralne" piany działają na wosk - dużo szybciej się wykończy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Piechol, nie jest idealna ta pianownica ale do amatorki jest OK, mogę Ci dać moją, taką samą bo ja kupuję niedługo PA, pianę bym brał Shiny Garage Active do cięższych zabrudzeń a do częstego mycia Fruit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechol Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 a co nie tak z tą pianownicą? chciałbym coś sensownego zakupić a piana mówisz marak własna all4auto? nie opłaca się dołożyć do czegoś bardziej renomowanego? chodzi mi o minimalny wpływ na wosk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxcudo Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Vario, ile taki Fruit? Ja auto dość często myje, nie lubię jeździć brudnym ---------- Post dopisany at 15:58 ---------- Poprzedni post napisany at 15:58 ---------- robię tylko piane i bezdotykowo jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niestandardowy Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 sorki vario ze nie dotarlem, ale dzwonili mi z przedszkola bo mala mi sie rozchorowala. chłopaki, mam pytanie, jak chodza silniki 1.8 T w B7 200 KM na gazie? jakies problemy? no i namiar na gazownika michale (Maxcudo) potrzebuje, wiem ze Arek chyba tez tam zakladal gaz. maja tam instalacje BRC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scq Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Marcin to tutaj -> Hangar Autogaz - Montaż instalacji LPG Byłem u niego na wymianie filtrów i kalibracji, później poleciłem Arkowi. Młody chłopak, ale robi czysto i za dobre złotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbar Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Co tu sie dzieje widze nie spicie. same rezania Ja w sobote też założyłem w końcu nowe tarcze (312mm:banan:). Hamowanie o niebo lepsze i to jeszcze na niedotartych klockach:decayed: Lele, ja założyłem 312 w Sylwestra , i widze różnicę, a w garażu juz leży komplecik na zmianę tyłu z 245 na 255. Jak komplet, to komplet..... Zakupiłem też przyrząd do wciskania/wkręcania tylnych tłoczków, więc jakby Ci po głowie chodził tez tył, to zapraszam... A jarzma dostalem całkiem nowe TRW do wiekszych tarcz, w cenie nieco wyższej niż używki z alle.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 5 L koncentratu piany Fruit to 59,90, piana jest bardzo wydajna i bezpieczna dla wosku, nie ma sensu przepłacać za np. VP pianownica Karchera do użytku domowego jest OK ale ja potrzebuję coś bardziej profi do swojej działalności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiush Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 No niestety - ECU silnika nie przyjmuje kodowania dla tempomatu (tak jakby go nie obsługiwał) i tutaj wymiękam. No i raczej by nie przyjał bo za schowkiem pasażera jest moduł sterujący odpowiadający za Tempomat - sprawdzałem w schematach i nie ma on żadnego połączenia z ECU ( tylko sygnały z pedału sprzęgła , hamulca , licznika itd. ) jak widać przy tempomacie na linkę zupełnie inaczej to wygląda Arek jak wpadniesz w niedziele to sprawdzimy Michale dobrze nie ma problem lubie rezania pod blokiem Powitać ---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:50 ---------- Marcin to tutaj -> Hangar Autogaz - Montaż instalacji LPGByłem u niego na wymianie filtrów i kalibracji, później poleciłem Arkowi. Młody chłopak, ale robi czysto i za dobre złotówki. Popieram mi zakładał gaz i nie żałuje koleś konkretny i solidny polecam w 100 % Także Marcin jak chcesz to dzwoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scq Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Ale dwa Manchestery się tłuką, o Pany co za mecz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojthass Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Tylko RED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosool88 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 5 L koncentratu piany Fruit to 59,90, piana jest bardzo wydajna i bezpieczna dla wosku, nie ma sensu przepłacać za np. VPpianownica Karchera do użytku domowego jest OK ale ja potrzebuję coś bardziej profi do swojej działalności witam:hi: po raz kolejny pozwolę sobie zaproponować usługi i sprzęt jaki oferuje mój znajomy Pianownice - Abrosystem.pl nie bądźmy zapatrzeni tylko w Karchera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 rosool88 nit nie jest zapatrzony w Karchera ale do domowego użytku jest OK cenowo, Nilfisk na 100% jest droższy i nie każdy chce dopłacać a Karcher jak by nie było jest sprawdzoną firmą ---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:52 ---------- po za tym nie mają żadnej pianownicy chociażby PA albo podobnej ... a do domu nikt nie kupi pianownicy za 680 zł netto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosool88 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 niby tak, chciałem tylko pomóc ewentualnie :decayed:nie wszyscy jednak wiedzą, że to juz nie ten sam Karcher co kiedyś, dobrego nilfiska masz na kupę lat i do wymiany tylko pompa jest. nie jestem jakimś ekspertem, po prostu piszę z doświadczenia znajomego który tym się zajmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 a ja mam doświadczenie z karcherem od 1997 r. i jakoś narzekać nie mogę od serii amator do serii profi czyli HDS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosool88 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 jak pisałem wcześniej, chciałem tylko pomóc:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 nikt Tobie nie broni pomóc, to dobra cecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scq Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechol Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 to jeszcze raz się dopytam nie chce tej plastikowej karchera, bo mysle, że się może rozszczelnić szybko... :eusathink:wybrałem coś takiego: Pianownica Lanca Piany Myjka DO KARCHER typ K 3-7 (3128803502) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. będzie git? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ta plastikowa się nie rozszczelnia a ta z aukcji wygląda jak PA, wygląda solidnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi