slo Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 a coś pokroju partner / opel combo ?
drosdek Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzień dobry Panowie dawno mnie tu nie było. Mam tym razem pytanie, mój ziomek ma Octavie 1.8 TSI 160KM i bierze olej, tył silnika jest uwalony olejem. Wiecie może co jest przyczyną? Kumpel chciałby podjechać i gdzieś móc podłączyć pod kompa i sprawdzić czy coś tam wyjdzie i zadziałać z tematem. Proszę o namiar jeśli macie...
Labiel Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Jak silnik uwalony olejem to trzeba zlokalizować wyciek i go usunąć. Komp przecież nic tu nie pomoże.
drosdek Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 No pytanie własnie od czego, czy może to turbina, ale kumpel chciał zrobić generalnie diagnostykę, ale też aby zajrzał mu ktoś kto zna się na tych TSI silnikach.
Labiel Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Ciężko mi powiedzieć, trzeba zajrzeć, popatrzeć. Wątpię aby to było z turbo. Jak z tyłu głowicy to pewnie albo kopułka zaworów, albo spod uszczelki napinacza łańcucha rozrządu. Nie znam dokładnie tego silnika, ale z tego najczęściej ciekło w zwykłych 1,8/1,8T.
drosdek Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Macie jakiegoś sprawdzonego magika, do którego mogę go skierować, aby popatrzył?
Arkadiush Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 Co tam jak tam Panowie w wielkim świecie ?
Kriss SierraFan Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 A Wy co tutaj prowadzicie drugi Battalion? Kto chętny na spota dziś wieczorkiem? Bo będę w Poznaniu ;-)
Maciej 6001 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 A Wy co tutaj prowadzicie drugi Battalion? Kto chętny na spota dziś wieczorkiem? Bo będę w Poznaniu ;-) Witamy. Dzisiaj to nie wykonalne.(Andrzejki)[emoji6]
Kriss SierraFan Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja jestem jedynym apstynentem?
Rekomendowane odpowiedzi