jacol184 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Witam Wcisnełem do A4 B6 webasto analogowe termo top dw50 (bez wiekszych problemów wystartowało) sposób podłączenia klimatronika wykombinowałem sobie tak: - przed wyłączeniem stacyjki zostawie klimatronik w pozycji manual z nawiewem ustawionym na 1/3 siłę nadmuchu , co po ponownym włączeniu stacyjki zaskutkuje uruchomieniem w takiej właśnie konfiguracji jak poprzednio Stąd też moje pytanie czy istnieje możliwość wysterowania klimatronika bez uruchomienia stacyjki podając zasilanie z webasto ? Pozdrawiam
nobile Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 pewnie się da.. ale będziesz miał cały czas włączony klimatronik chyba że zrobisz zobisz jakiś wyłącznik.
jacol184 Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 też myślę że się da , klimatronik bym załączał przekażnikiem podczas pracy webasto ,
Orange Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 czy ma ktoś rozpiskę pinów w climatroniku z B6? bardzo bym prosił o wrzucenie
jacol184 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Opublikowano 24 Września 2010 niestety , też szukam [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2010, 01:54_________________________________________________Rozwiązalem problem , wtyczka D na klimatroniku przewód czerwony z niebieskim paskiem , po podaniu zasilania startuje, otwiera klapki włącza wentylator itd. Temat uważam za zamknięty
Orange Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 chwila chwila.. a czy ktoś już wkładał analogowe webasto do auta? nie bedzie nic wariować jak klimatronik się załączy?
jacol184 Opublikowano 30 Września 2010 Autor Opublikowano 30 Września 2010 ja władowałem webasto analogowe , wszystko śmiga
Orange Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 może rozwinąłbyś temat? z czym był problem przy montażu? gdzie kupiłeś? ile zapłaciłeś? jaki czas montażu? sam robiłeś? dużo płynu ucieka? spuszczałeś najpierw płyn? moze foty jakieś? :drool:
jacol184 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Piec ,tłumik + mocowanie+sterownik T70 +antena+instalacja (kompletna węże przewody wtyczki) = 400zł używka od Golf IV , gośc od którego to kupiłem niebardzo chyba wiedział jakie są ceny. Co do montażu to najwiekszy problem sprawiło mi zamocowanie ale temat do ogarnięcia. Montowałem w kolejności: -przeróbka mocowania (4h i cięcia starego mocowania, i przymiarek ) -spuszczenie płynu (na moje oko wlałem wiecej ok 0,5 l) -podłączenie węży (króćce miałem w kpl) -podłączenie paliwa (wpięcię na powrót do zbiornika moje webasto ma wbudowany zbiornik z pompką) -podłączenie instalacji , zasilanie masa Pracę wyceniam na jeden dzień od rana do wieczora . to na tyle
lukas1509 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 witam, czy ktoś wymieniał może świece żarową w webasto dw 50, bo mam problem włącza się ale po chwili gaśnie podejrzewam że to świeca
uhu2 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 witam, czy ktoś wymieniał może świece żarową w webasto dw 50, bo mam problem włącza się ale po chwili gaśnie podejrzewam że to świeca Zdejmij dekielek srodkowy wypnij wszystkie kable z plytki sterujacej. Nastepnie musisz odkrecic yrzy srubki z dekielka aluminiowego przykrywajacego palnik. To ten w jtorym siedza kable zolte i brazowe. Podnies do góry i zobaczysz świece ktora ma dwa zolte kable.Wysowasz ja z palnika i demontujesz z gumowego mocowania w alumibiowym dekielku.
Rekomendowane odpowiedzi