Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] POMOCY PILNE! Silnik zgasł z braku paliwa ,a po zalaniu nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Prosze o pilna pomoc . Wiem ze nei powinienem ale jechalem na rezerwie az silnik zgasl i nie chce zapalic chociaz zalalem juz pol baku co robic pomozcie :wallbash:

Opublikowano

zgłoś się do Musashiego (PW) mieliśmy identyko problem w trasie ...

Opublikowano

Układ paliwowy sie najprawdopodobniej zapowietrzył ;]

Opublikowano

Układ paliwowy sie najprawdopodobniej zapowietrzył ;]

dokładnie tak ... i nie pamiętam jak to odpowietrzał dlatego skierowałem go do Mussy bo on to robił na miejscu i zajęło mu to kilka minut :)
Opublikowano

Kolego - w AFN'ie sprawa jest prosta. Odkręć taką śrubę dziesiątkę na filtrze paliwa, potem dobry klucz 17 i poluzuj nakrętki na wszystkich wtryskach. Zakręć silnikiem, aż się pokaże paliwo w tej śrubie na filtrze. Potem ją zakręcisz i ruszysz rozrusznikiem, aż na wtryskach poleci paliwo. Wtedy dokręcasz nakrętki i odpalasz już bez bólu. Powodzenia, pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie za pomoc juz bede wiedzial co robic mam nadzieje ze to pomoze bo juz sie strasznie wkurzylem ze przez swoja glupote wyniknela powazna awaria

Opublikowano

Kolego - w AFN'ie sprawa jest prosta. Odkręć taką śrubę dziesiątkę na filtrze paliwa, potem dobry klucz 17 i poluzuj nakrętki na wszystkich wtryskach. Zakręć silnikiem, aż się pokaże paliwo w tej śrubie na filtrze. Potem ją zakręcisz i ruszysz rozrusznikiem, aż na wtryskach poleci paliwo. Wtedy dokręcasz nakrętki i odpalasz już bez bólu. Powodzenia, pozdrawiam.

ooo dokładnie tak zrobił :)
Opublikowano
  • Autor

no to gicio mysle ze sam tez dam rade to zrobic mam nadzieje ze poskutkuje a jak nie to co robic?

Opublikowano

wystarczy ten klucz 10 tka na filtrze paliwa zalej filtr do pełna i zakręć chwile i zapali

Opublikowano

obawiam sie ze nic z powyzszego nie pomoze.... :cool1:

sa dwie mozliwosci. jedna zgodnie z procedura VAG.

kazda z nich rozpoczynasz od napelnienia filtra paliwa paliwem.

druga, jest prostsza co prawda to ratunkowa ale skuteczna- delikatnie luzujesz nakretke przewodu paliwowego wtryskiwacza aby rozszczelnic polaczenie. uruchamiasz na kilka obrotow walem rozrusznik, az zacznie sie wydobywac paliwo pod cisnieniem, z rozszczelnionego polaczenia - uwaga na oczy!!!! dokrecasz nakretke.

przeprowadzasz powyzsza operacje kolejno dla kazdego wtryskiwacza.

po czym uruchamiasz silnik :hi:

Opublikowano

Jak w moim 1.9 TDI pseudo mechanik zmieniał filtr i zapowietrzył układ to mi go ratowali Plakiem. Plak + zapalniczka i do rury doprowadzającej powietrze z filtra powietrza. Jeden psikał i podpalał a drugi kręcił rozrusznikiem. I wiecie co? Zadziałało :kox:

Opublikowano

Jak w moim 1.9 TDI pseudo mechanik zmieniał filtr i zapowietrzył układ to mi go ratowali Plakiem. Plak + zapalniczka i do rury doprowadzającej powietrze z filtra powietrza. Jeden psikał i podpalał a drugi kręcił rozrusznikiem. I wiecie co? Zadziałało :kox:

Dobrze, że napisałeś pseudo mechanik :cool1:

U mnie uruchamianie na samostar miało miejsce raz, jak już pompa powiedziała papapa.

Wracając do tematu, miałem identyczną sytuację jak założyciel tematu. U nas na forum nie znalazłem opisu tylko na kupie.eu :wink4:

Może warto byłoby takowy wrzucić do działu warsztat.

Opublikowano

U mnie też kiedyś brakło paliwa i po paru minutach kręcenia sam odpalił.

Opublikowano

ciekawe co na to pompa wtryskowa.... :cool1:

Opublikowano

coda :notworthy:

Opublikowano

coda :notworthy:

jak to mowia takie rzeczy to tylko w audi :kox:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc koledzy :good: sposob musashiego okazal sie skuteczny i niunka znow pali jak zloto :wink4:

Opublikowano
ciekawe co na to pompa wtryskowa....

Nic do dziś śmiga jak złoto a było to ze 2 lata czyli jakieś 60 tys. km temu.