Tobi110 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja używam obecnie silikon w sprayu i taśmę teflonową. Sprayem biorę plastikowe i gumowe uszczelki w drzwiach. Taśmą okręcam rygiel od drzwi oraz na zaczepy rolety. Ostatnio znowu zaczyna trzeszczeć więc muszę zmienić taśmę na nową bo stara się już wytarła. pozdrawiam Tobi
fayera Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja używam obecnie silikon w sprayu i taśmę teflonową. Sprayem biorę plastikowe i gumowe uszczelki w drzwiach. Taśmą okręcam rygiel od drzwi oraz na zaczepy rolety. Ostatnio znowu zaczyna trzeszczeć więc muszę zmienić taśmę na nową bo stara się już wytarła. pozdrawiam Tobi a jak poradziłeś sobie z konsolą środkową?ja podczas jazdy wszystko co możliwe przytrzymywałem ręką i dalej trzeszczało....
maxii Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 u mnie wraz z ciepłymi dniami nadeszła cisza w samochodzie dziwna sprawa! pozostała mi tylko sprawa rolety bagażnika jak ją rozwinę to skrzypi, ale złożona zachowuje się spokojnie więc na razie mam odsłonięty bagażnik dopóki nie znajdę na to sposobu, potraktowałem rowki silikonem, ale nie dało rady! ma ktoś jakieś pomysły na roletę? myślałem żeby zastosować uszczelkę taką jak się okna doszczelnia, podkleić ją delikatnie pod spodem może się uspokoi.
Tobi110 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja chyba przestałem zwracać uwagę na tą środkową konsolę. Wydaje mi się, że u mnie w tej chwili słychać czasami (przy niektórych obrotach) klapkę od popielniczki. Mam ochotę potraktować ja sprayem. Ostatnio zaczyna mnie wkurzać podłokietnik. Muszę popatrzeć jak go potraktować silikonem. "fayera" powiedz gdzie konkretnie słyszysz te trzaski w środkowej konsoli. Próbowałeś ręką dotykać jak trzeszczało. Ja tak namierzyłem popielniczkę.
fayera Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja chyba przestałem zwracać uwagę na tą środkową konsolę. Wydaje mi się, że u mnie w tej chwili słychać czasami (przy niektórych obrotach) klapkę od popielniczki. Mam ochotę potraktować ja sprayem. Ostatnio zaczyna mnie wkurzać podłokietnik. Muszę popatrzeć jak go potraktować silikonem. "fayera" powiedz gdzie konkretnie słyszysz te trzaski w środkowej konsoli. Próbowałeś ręką dotykać jak trzeszczało. Ja tak namierzyłem popielniczkę. Ja chyba przestałem zwracać uwagę na tą środkową konsolę. Wydaje mi się, że u mnie w tej chwili słychać czasami (przy niektórych obrotach) klapkę od popielniczki. Mam ochotę potraktować ja sprayem. Ostatnio zaczyna mnie wkurzać podłokietnik. Muszę popatrzeć jak go potraktować silikonem. "fayera" powiedz gdzie konkretnie słyszysz te trzaski w środkowej konsoli. Próbowałeś ręką dotykać jak trzeszczało. Ja tak namierzyłem popielniczkę. no właśnie nie namierzyłem.Jadąc naciskam mocno po kolei nawiewy,popielniczkę,klimę i nawet konsolę w niektórych miejscach dociskałem i to samo.Obawiam się,że może to być coś pod konsolą,dzieje się to tak od około 2-3 tygodni.Jak była zima było ok.Ale w tamtym roku latem było wszystko dobrze....
łysy1406837913 Opublikowano 11 Lipca 2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 fajnie ze poruszony jest ten temat ja mam b5 i tez mi trzeszczało nie pomagała zadna regulacja dzwi kobinowałem i nic dopiero sylikon załatwił sprawe
lukasera Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Pochwalę się nowym odkryciem... Mnie trzeszczy lewy boczek obicia bagażnika przez długi czas myślałem,ze to roleta,ale jednak po wypiciu paru piwek byłem zmuszony zająć tylne miejsce podczas jazdy Po chwili usłyszałem,że skrzypienie nie dochodzi z rolety,a z plastiku, który dochodzi do małej tylnej szybki a dokładniej gdzieś z wnętrza boczku... Jutro spróbuje sie tam dostać i przesmarować co trzeba. Pozdro dla klubu skrzypaczy [br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 21:59_________________________________________________No i boczek rozebrany, przesmarowane prawie wszystko co się da, natomiast wg mnie winowajcą była część plastikowa, która dociska boczek- tam, gdzie zaczepia się roletę. Jak odkręciłem śrubkę, to rozsypała się plastikowa otoczka, cos na kształt podkładki - ona dociska boczek do karoserii. założyłem nową gumową podkładkę, przesmarowałem resztę i nastała cisza:) (krótko sie cieszyłem, bo urwał mi sie po chwili zatrzask podłokietnika:( chyba złośliwość rzeczy martwych...ehh)
colter90 Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 mnie rowniez trzeszcza plastiki. Mysle ze to czas i polskie drogi do tego doprowadzaja. Sprawdze patent z silikonem w sprayu, moze cos poradzi. Jak na razie to podglaszalem radio i ignorowalem Coz, kazdy ma swoj sposob...
Pietka Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Odswieżam kotlecika - od jakiegoś czasu tez mi w konsoli zaczelo cos cykac - tylko raczej na wybojach - obmacalem juz wszystko - spryskalem i dalej - nie mam pojecia co to moze byc ...dostaje gorączki jak slysze ten dzwiek - moze ktos przebrnal temat ?
kylo5 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 witam mnie tez dopadl trzask w dzwiach kierowcy zauwazylem jak uchyle szybe to jest i nie ma zgrzytu. spsikalem juz zamek i dalej jest to samo mniej wiecej po srodku dzwi slychac zgrzyt prosze o pomoc
wuju Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 mi graja uszczelki w przednich drzwiach.. no jak mnie to
kylo5 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 mi graja uszczelki w przednich drzwiach.. no jak mnie to psiukalem tez uszczelke od szyby ale to samo :angry:prosze o pomoc
lukasera Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 witam mnie tez dopadl trzask w dzwiach kierowcy zauwazylem jak uchyle szybe to jest i nie ma zgrzytu. spsikalem juz zamek i dalej jest to samo mniej wiecej po srodku dzwi slychac zgrzyt prosze o pomoc Ten trzask w drzwiach to może być ułamany zatrzask (kołek) trzymający boczek od wewnątrz. Wuju - a próbowałeś przesmarować jakimś preparatem do uszczelek samochodowych? u mnie pomaga. smaruje co 2-3 miesiące i jest ok. Właśnie wczoraj na zimę nasmarowałem
wuju Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Wuju - a próbowałeś przesmarować jakimś preparatem do uszczelek samochodowych? u mnie pomaga. smaruje co 2-3 miesiące i jest ok. Właśnie wczoraj na zimę nasmarowałem spadła temperatura i ustało probowałem cos z ramka szyby zrobić, bo jak jest szyba odsunięta to nie ma tematu :> a jak sie ja zasuwa to automatycznie dociska uszczelkę i wtedy piszczy ale po próbie odginania i popuszczenia na zamku minimalna poprawa ;( poprobuje teraz jakimis specyfikami, dzikie może polecisz jakiś sprawdzony środek?
lukasera Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Wiesz co kupiłem coś w markecie. mały spray z gąbką w skuwce... chyba firmy Najauto czy Mojeauto...coś takiego Jest to na bazie silikonu i jeszcze jakichś tłustych substancji. psikasz na gąbkę i rozprowadzasz po uszczelkach, ot tyle roboty. U mnie jak nie posmaruje ich co jakiś czas to podczas jazdy słyszę świst. po smarowaniu ustaje,wiec na pewno sie sprawdza;)
kylo5 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 juz sobie poradzilem a wiec pojechalem do znajomego mechanika od razu stwierdzil ze nie trzeba zdejmowac boczka tylko ustawil wyregulowal dzwi teraz cisza jak ta lala
wuju Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 juz sobie poradzilem a wiec pojechalem do znajomego mechanika od razu stwierdzil ze nie trzeba zdejmowac boczka tylko ustawil wyregulowal dzwi teraz cisza jak ta lala mozesz opisać jak to zrobił
Kowal Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 no właśnie, dawaj dawaj. mi co prawda dzrzwi już nie skwierczą ale za to nad zegarami plastki piszczy - senkju nasze polskie drogi
kylo5 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 kurde nie widzalem zostawilem autko na godzinke mówil ze mialem troszke dzwi opadniete i je wyregulowal zrobil testa i jest ok wszystko za friko
wuju Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 kurde nie widzalem zostawilem autko na godzinke mówil ze mialem troszke dzwi opadniete i je wyregulowal zrobil testa i jest ok wszystko za friko a ciekawe jak je wyregulował bo juz mnie do szału doprowadza to skrzypienie uszczelek
Rekomendowane odpowiedzi