juni Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Witam wszystkich. Mam takie do was pytanie. Mam Audi a4 [b5] 1.9 Tdi 90km i chciałbym wprowadzić do niego chipa. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tym tuningiem ? Jaki to koszt ? Plusy i Minusy ? Dzięki z góry .
variocustoms Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Kowi a jak chcesz wymienić eprom ? chyba wymontowując stary i montując nowy z nową mapą, przynajmniej kiedyś się tak robiło, mam nawet szczypce do wyjmowania [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2010, 23:00_________________________________________________110-115 km w zależności od kondycji silnika i magika który zrobi nową mapę, generalnie same plusy
Kowi87 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Kowi a jak chcesz wymienić eprom ? chyba wymontowując stary i montując nowy z nową mapą, przynajmniej kiedyś się tak robiło, mam nawet szczypce do wyjmowania no tak ale Ty inaczej to zinterpretowałeś chodziło mi o to że chipa sie nie montuje - ja takie stwierdzenie równam z montażem boxa) tylko pisze sie program :gwizdanie:
juni Opublikowano 27 Września 2010 Autor Opublikowano 27 Września 2010 "110-115 km w zależności od kondycji silnika i magika który zrobi nową mapę, generalnie same plusy" Myślałem ze będzie to trochę więcej no ale ponad 20 km też mnie satysfakcjonuje
Kowi87 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 "110-115 km w zależności od kondycji silnika i magika który zrobi nową mapę, generalnie same plusy" Myślałem ze będzie to trochę więcej no ale ponad 20 km też mnie satysfakcjonuje chcesz wiecej musisz ingerować w mechanike, ale ten silnik bedzie drogi w tunningu do osiąganych wyników niestety
variocustoms Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Box to box czyli przekleństwo - chip - potocznie nowa mapa na wymienionym epromie w kompie
Kowi87 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Box to box czyli przekleństwo - chip - potocznie nowa mapa na wymienionym epromie w kompie tak ale box znany jest jako "przekleństwo" ludziom w temacie :gwizdanie: EOT
Szamek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 trochę odgrzeję kotleta i podepnę się pod temat czy jak wymienię w silniku AHU wtryski na 216stki i wgram chipsa to czy mocno będzie kopcił? czy jest sens zakładać wtedy rurę dolotową z kwasówki oraz kolektor z przejściówką od AWX?
cowboy Opublikowano 16 Grudnia 2010 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Kowi a jak chcesz wymienić eprom ? chyba wymontowując stary i montując nowy z nową mapą, przynajmniej kiedyś się tak robiło, mam nawet szczypce do wyjmowania no tak ale Ty inaczej to zinterpretowałeś chodziło mi o to że chipa sie nie montuje - ja takie stwierdzenie równam z montażem boxa) tylko pisze sie program :gwizdanie: programu sie nie pisze ! to robią programiści... tunerzy modyfikują mapy zapisane w ECU
Rekomendowane odpowiedzi