peklysz Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 witam klubowiczów, na wstępie przepraszam za jakość zdjęcia. mam pytanie czy filtr węgla aktywnego różni się do poszczególnych silników. muszę go wymienić bo popękała mi obudowa i ciągle stuka, nie spełnia swojego zadania. Aktualnie autko przebywa u blacharza więc mam okazje go wymienić. ADR 1.8 1997 [br]Dopisany: 28 Wrzesień 2010, 14:30_________________________________________________I zapadła niezręczna cisza. Już sobie poradziłem dzięki za pomoc
jkr80 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Podepnę się pod wątek Co znaczy stuka? Coś w środku czy obudowa o obudowę filtra powietrza? Ja wczoraj zauważyłem że w tym filtrze raz coś stuka wolniej raz szybciej a czasem w ogóle nic nie słychać. Dodam że ostatnio auto zwiększyło spalanie benzyny ok 3krotnie. Gaz spala normalnie (BRC SEQUENT24). Czy niesprawność tego filtra może zwiększyć spalanie benzyny?
peklysz Opublikowano 7 Października 2010 Autor Opublikowano 7 Października 2010 od strony nadkola slychac glosne stukanie , jak wymienialem filt to cala obudowa byla popekana. co do spalania to niewiem, filtr jest odpowiedzialny za sciagniecie oparow z baku
Bogumił Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 A może to tylko zawór od filtra węgla, który sobie delikatnie i rytmicznie "klekocze"?
peklysz Opublikowano 7 Października 2010 Autor Opublikowano 7 Października 2010 No tak sam zawór ma cykać co jakiś czas, u mnie ciągle pukał filtr był po prostu pęknięty.
Labiel Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Podepnę się pod wątek Co znaczy stuka? Coś w środku czy obudowa o obudowę filtra powietrza? Ja wczoraj zauważyłem że w tym filtrze raz coś stuka wolniej raz szybciej a czasem w ogóle nic nie słychać. Dodam że ostatnio auto zwiększyło spalanie benzyny ok 3krotnie. Gaz spala normalnie (BRC SEQUENT24). Czy niesprawność tego filtra może zwiększyć spalanie benzyny? W twoim przypadku to raczej normalne. Idzie zima więc auto po odpaleniu dłużej chodzi na PB zanim przeżuci na LPG.
Rekomendowane odpowiedzi