dejf Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Witam, Chcialem sie zapytac uzytkownikow turbiny AWX po modzie - jakie cisnienie macie ustawione? W serii bodajze ona dmucha 2350mbar? Czy jest ktos kto ma ustawione ok. 2600mbar w peak'u? Wiadomo ok. 2500-3000obr/min, nie przy 4000 Ja mam ustawione 2525 ale moj map mierzy do 2570 i zdarza sie ze przy pedale w podlodze od dwojki do piatki non stop przewala na 5 przy ok 170kmh. Czy ktos zakladal map sensor od AWX do AFN/AVG przed liftem? Tam gdzie map jest w sterowniku. Dzieki, pozdrawiam
VTG Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Potrzebujesz map sensor z awx z literką C. Od tego doładowania odejmij ciśnienie atmosferyczne mniej więcej 1000mbar:)
spanky Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 przy Twoim setupie nie ma potrzeby dmuchania wiecej ... bo po co ,a poza tym szkoda sprezarki ... ja u siebie w sofcie mape doladowania ustawilem na max 2300 mbar [czyli ponizej tego co laduje seryjna AWX ] p.s oczywiscie : 2300 mbar - cisnienie atmosferyczne = tyle ile daje sprezarka
dejf Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 Ostatnio nie przewala :> Wiem wiem ze potrzebowalbym 051C tylko trzeba troche rzezby zeby go zmontowac... Setup zostaje taki jaki jest, nie trzeba wiecej -> fun z jazdy wystarczajacy. Mialem raz ustawione 2625 (jakos map zostal oszukany, reakcja wydluzona, itp) to po wyciagnieciu na trojce do malych 3500rpm kopniecie na czwórce bylo niesamowite
jnx Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 ja mam w peak'u 2450mbar. Ta nadwyżka ustawiona jest po to bym jak wymieniał 205'tki na 216-tki to już bez korekty się obejdzie a będzie bezpiecznie i bezdymnie.
Armi Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Głupie pytanie ale czy wam też po montażu turbo awx zaczęły się problemy z przeładowaniem?
jnx Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Mi ustało przeładowanie pomimo sprawnej geometrii
Kowi87 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Głupie pytanie ale czy wam też po montażu turbo awx zaczęły się problemy z przeładowaniem? Armistead u Ciebie sprawa wyglada nieco inaczej masz seryjny program pod grube graty, a chłopaki maja juz wszystko wystrojone :gwizdanie: Przy zmianie turbo w serii będą cyrki poprostu Dejf nie z powietrza moc powstaje tylko z wachy wiec nie ma sensu juz podnosić doładowania, bo będzie zła miaszanka, ja u siebie mam narazie delikatny sofcik ustawiony na 2468mbar :gwizdanie:
dejf Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 Wiem wiem ze moc z wachy, i u mnie paliwem moznaby chyba jeszcze cos pomodzic ale juz daje spokoj... Kowi - ustawisz sobie 2550 pod pompe 11tke i dawke nie wiem z 60-65? Koorde to bedzie kox..jeszcze naped na 4 łapy;] a ile masz przelotu jezeli mozna oficjalnie zapytac
Kowi87 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Wiem wiem ze moc z wachy, i u mnie paliwem moznaby chyba jeszcze cos pomodzic ale juz daje spokoj... Kowi - ustawisz sobie 2550 pod pompe 11tke i dawke nie wiem z 60-65? Koorde to bedzie kox..jeszcze naped na 4 łapy;] a ile masz przelotu jezeli mozna oficjalnie zapytac No pewnie bedzie doładowanie takie jak u ciebie, zobaczymy na ile pozwoli hybrydka o ile w ogóle nie przyjdzie na nią czas, bo juz na niej zrobiłem ze 20pare tysiecy(a mówią ze są małożywotne) przelot to 315tys, mam nadzieje że w końcu zrobie soft finalny zanim dojde do 320tys w piatek moze uda mi sie logi wysłać i lecą do rogala czy moge w końcu podjechać, bo tak to od roku zawsze cos było nie tak :gwizdanie:
dejf Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 Moja nierozbierana nigdy turbina jezdzi u mnie juz od ok. 10kkm a kupilem ja po przebiegu ori 200kkm. Jest z Rumunii:) Kurcze teraz wrocilem z miasta i temp. wynosi 4st. - ale auto dopindala, fajnie czuc jak w miare dodawnia gazu rosnie moc. Bysmy sie kiedys mogli spotkac - my uzytkownicy VP (bez dyskryminowania PD hehe;) ) i pojezdzic porównać te same mniej wiecej mody w różnych autach...
Kowi87 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Do Płocka mam ponad 200km a raczej dalej nizdo wawy nie jezdze :gwizdanie: Ale ogólnie mógł by być spocik takich podrezanych furek A co do mapsensora Somes zakładał takowy u siebie, ale w sumie w mocnych autkach forumowych nikt tego nie zakładał a moce uzyskiwali po 180kuca
jnx Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 z uwagi na wydajny wtrysk paliwa..
Kowi87 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 z uwagi na wydajny wtrysk paliwa.. otóz to bo z powietrza tyle by nie było
Rekomendowane odpowiedzi