jozek726 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 mam małe pytanko jak rozpoznać ze felgi na samochodzie sa krzywe? chodzi mi o to czy można sprawdzić to jakoś nie ściągając felg z auta? szarpie,rzuca, krzywo jedzie czy jak to z tym jest ? :mysli:
A-rek Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 nie ma mozliwosci sprawdzic czy felgi sa krzywe nie sciagajac ich z auta. gdyby byly krzywe powinno rzucaac kierownica ale rowniez dobrze mogl odpasc jakis odwaznik i wystarczy je na nowo wyważyć.
jozek726 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 nie ma mozliwosci sprawdzic czy felgi sa krzywe nie sciagajac ich z auta. gdyby byly krzywe powinno rzucaac kierownica ale rowniez dobrze mogl odpasc jakis odwaznik i wystarczy je na nowo wyważyć. bo u mojego taty w aucie przy skręconych kołach samochód na równej nawierzchni jedzie jak po wybojach... myślałem ze to jakaś felga jest krzywa?
A-rek Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 moze jakies luzy w zawieszeniu :?:
jozek726 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 moze jakies luzy w zawieszeniu :?: myślę ze najprawdopodobniej będzie to. Bo nie rzuca kierownicą ani nic ale skoro jedzie jak na wybojach to w zawieszeniu co??
aju Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 i rzuca tylko jak skręca w którąś stronę? np tylko w prawo a w lewo jest ok?
jozek726 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 w prawo najbardziej w lewo lekko to jest a prosto jest idealnie
greg2505 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 wrzuć felgi na wyważarkę i będziesz wiedział czy to koła,ale myślę że to coś w zwieszeniu
julo23 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Kiedyś jak miałem krzywą felgę to poprostu przechodziły drgania na kierownice jakby po dziurach auto jechało, a nawet było lekko czuć mając noge na podłodze samochodu. Trzeba jak najszybciej to sprawdzić bo cierpi od tego też zawieszenie.
jozek726 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 Kiedyś jak miałem krzywą felgę to poprostu przechodziły drgania na kierownice jakby po dziurach auto jechało, a nawet było lekko czuć mając noge na podłodze samochodu. Trzeba jak najszybciej to sprawdzić bo cierpi od tego też zawieszenie. ale dochodze do wniosku ze raczej to cos w zawieszeniku jest nie tak mozliwe ze to końcówka drążka? zawieszenie takie same to jest jak u nas w b5
grzesiek88 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 mogą to być równie dobrze opony. Kolega miał taki przypadek biło kierownicą zmienił felgi a opony zostawił i dalej było to samo po wymianie opon wszystko było ok
A-rek Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 no jesli opony beda wyząbkowane to oczywiscie ze moze trzęś kierownica ale takze jest szum podczas jazdy
grzesiek88 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 nie koniecznie trzeba sprawdzić czy na oponie jakaś górka się nie zrobiła
A-rek Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 nie koniecznie trzeba sprawdzić czy na oponie jakaś górka się nie zrobiła no to rowniez, rowniez w oponie moze byc cos wbite i to bez utraty powietrza
grzesiek88 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 no ale to najlepiej sprawdzić po ściągnięciu koła
jozek726 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 no ale to najlepiej sprawdzić po ściągnięciu koła podjadę jak zdarzę juto na wulkanizacje i mi powiedzą
grzesiek88 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 jak nic nie wyjdzie to zawsze możesz podmienić jakieś koła i będziesz wiedział czy to zawiecha
Rekomendowane odpowiedzi