Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu światło i elektrycznych podnośników w tylnych drzwiach Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, czy przy module z końcówką AS, zadziałają lampki ostrzegawcze i białe po podłączeniu pod odpowiednie piny? Z tego wątku wnioskuję, że tak, ale w opisie funkcji modułów, jest info, że działa tylko el. szyb i u mnie mam właśnie 4*el. szyby, ale chce dorezać lampki wg opisu pinów z tego wątka. Będzie to działać, czy trzeba inny moduł?

"Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)

8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).

8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu."

Nikt nie ogarnia:)?

Opublikowano

Koledzy, czy przy module z końcówką AS, zadziałają lampki ostrzegawcze i białe po podłączeniu pod odpowiednie piny? Z tego wątku wnioskuję, że tak, ale w opisie funkcji modułów, jest info, że działa tylko el. szyb i u mnie mam właśnie 4*el. szyby, ale chce dorezać lampki wg opisu pinów z tego wątka. Będzie to działać, czy trzeba inny moduł?

"Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)

8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).

8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu."

Nikt nie ogarnia:)?

To było już tyle razy poruszane :)

...moduł komfortu nie ma nic do oświetlenia w drzwiach jeśli masz 4 szyby w prądzie (odpowiada za oświetlenie tylnych drzwi w przypadku gdy są korby).

Zatem odpowiadając na Twoje pytanie - tak lampki będą działać po podłączeniu się w odpowiednie piny (nie wymaga to zmiany kodowania modułu komfortu). Potwierdzam ponieważ sam przetestowałem to na moim starym module AS.

Opublikowano

Dziękuję :>

Takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

Zmylił mnie ten opis modułów... i chciałem rozmyć wątpliwości :wink4:

Dziękuję.

Opublikowano

Z tego co tu przeczytałem to ja mam jeszcze inaczej zakręconą wersję. Mam korby z tyłu, czerwone lampki ostrzegawcze, bez białych lampek pod drzwiami i bez oświetlenia pod nogi. Może znów się powtórzę za co przepraszam, ale tu tyle tego opisu jest, że już się zakręciłem. Czy u mnie wystarczy się podpiąć do pinów w kostce w słupku B lub w drzwiach, czy trzeba będzie ciągnąć kable do modułu komfortu, aby działały białe lampki w drzwiach i oświetlające przestrzeń nóg?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Kolego, jeżeli masz czerwone lampki, to z nich weź zasilanie dla białych, żeby zbytnio nie kombinować:)

Opublikowano

Z tego co tu przeczytałem to ja mam jeszcze inaczej zakręconą wersję. Mam korby z tyłu, czerwone lampki ostrzegawcze, bez białych lampek pod drzwiami i bez oświetlenia pod nogi. Może znów się powtórzę za co przepraszam, ale tu tyle tego opisu jest, że już się zakręciłem. Czy u mnie wystarczy się podpiąć do pinów w kostce w słupku B lub w drzwiach, czy trzeba będzie ciągnąć kable do modułu komfortu, aby działały białe lampki w drzwiach i oświetlające przestrzeń nóg?

Pozdrawiam!

Przecież już nie raz się pojawiło że podstawą jest sprawdzenie kostek a dokładniej tego jakie przewody dochodzą - może się okazać że 70% roboty zrobiła za nas fabryka a może się okazać że trzeba wymienić moduł i dołożyć kabelki.

Opublikowano

Próbowałem podpiąć w przednich drzwiach lampkę "na krótko" zanim wyrezałem otwory pod białe i ostrzegawcze w tapicerce drzwi x4... I dobrze, że nie wycinałem, bo lampka nie działała:/ Gdzie szukać problemu? Jakieś propozycje? 4 szyby w elektryce.

Wzorowałem się na opisie:

"Z przodu jest troszkę inaczej...

I masa i zasilanie są wspólne. Masę podłączasz do pinu 21 w szarej kostce 32-pin podłaczonej do sterownika. Zasilanie do pinu 13 w tej samej kostce. "

Wpinałem się do kostki w różową zapinką wchodzącą do sterownika podnoszenia szyb i nic.

Opublikowano

Próbowałem podpiąć w przednich drzwiach lampkę "na krótko" zanim wyrezałem otwory pod białe i ostrzegawcze w tapicerce drzwi x4... I dobrze, że nie wycinałem, bo lampka nie działała:/ Gdzie szukać problemu? Jakieś propozycje? 4 szyby w elektryce.

Wzorowałem się na opisie:

"Z przodu jest troszkę inaczej...

I masa i zasilanie są wspólne. Masę podłączasz do pinu 21 w szarej kostce 32-pin podłaczonej do sterownika. Zasilanie do pinu 13 w tej samej kostce. "

Wpinałem się do kostki w różową zapinką wchodzącą do sterownika podnoszenia szyb i nic.

Jaki masz moduł komfortu i jaki model sterowników w przednich drzwiach (te informacje są na głównym ekranie sterownika komfortu - wystarczy podpiąć VAGa).

Opublikowano

Moduł komfortu 8E0 959 433 AS

Sterownik przednich drzwi 8E1 959 801 B

Opublikowano

Ic zamknij i otwórz drzwi i lampki odpalą

Opublikowano

A ja potwierdzam od strony sprzetowej - masz to samo CFG co u mnie wcześniej. Musi działać - nie ma bata.

Opublikowano

Pstrykałem go z pilota.. itp :) ale drzwi nie zam/otw. bo miałem tapicerkę rozkręconą :wallbash: Ogarnę temat w wolnej chwili i dam znać :)

Dziękuję i pozdrawiam :decayed:

Opublikowano

Mam pytanko

silniczki o numerach 8E2959801B i 802B bedą pasowały do tyłu? Wiem że są od przodu ale patrzyłem na allegro na silniczki z końcówką "A" to piszą raz że przód raz że tył.

Opublikowano

Zwracaj uwagę na początek numeru (i nie do końca wierz opisom sprzedających). Przód to 8E1 *** ***, tył 8E0 *** ***. Natomiast 8E2 *** *** to sterowniki dla przednich drzwi ale od anglika.

Opublikowano

Koledzy: Bart-S i Domin79 - dziękuję za wskazówki :wink4: Światełka we wszystkich drzwiach i przestrzeni nóg wyrezane :>

Gdyby ktoś robił na diodach, a nie na ori lampkach i żarówkach, to w obwód trzeba dać jakąś małą żaróweczkę w drzwiach (pod tapicerką) - ja miałem jakąś małą z podświetlania blatu z jakiegoś autka. Bez żarówki oświetlenie nie chce ruszyć... mrugnie i gaśnie :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie wszystkie zarowki na diodach i nie mam zaroweczek

Opublikowano

U mnie tak samo - pewnie diody jakieś kiepskie kupiłeś ;)

Opublikowano

Może za małe diody i nie "stawiały oporu" :naughty:, ale mała żaróweczka i jest git :kox: Bez żarówki zapalały się na 0,5 sekundy i gasły. A diody kupiłem od kolegi z forum, po trzy sztuki na pasku i idealnie pasowały w miejsce lampek :) A świeci naprawdę fajnie :decayed:

Opublikowano

Na pasku??? Pokaż jak to wygląda :D Ja mam u siebie normalnie w miejsce tych lampek

Opublikowano

Nie mam fotek tych diod, ale uderz z pytaniem do kolegi Reikeb. Brałem od niego z miesiąc temu po 1zł/szt. Sprawdziłem je w podświetlaniu tablicy i nic się z nimi nie działo więc postanowiłem z nich zrobić podświetlanie o którym mowa w wątku :) Trzy diody mocowane na "giętkiej płytce-pasku" o wym około 7mm*35/40mm. W drzwiach miałem tylko czerwone odblaski, a od spodu nie było tych białych, więc powklejałem tam paski (bo mieszczą się w tym wyżłobieniu gdzie jest montowana lampka) :wink4:, całość przejechałem równą warstwą kleju na gorąco i obeszło się bez wycinania czegokolwiek :kox: