Opublikowano 19 Października 20178 l Jedna z tych kostek jest pod nowszy typ przełącznika szyby a druga pod starszy. Być może da się przelutowac odpowiednio kabelki może ktoś ci podpowie czy się da
Opublikowano 19 Października 20178 l Ok dziękuje, czy jak w drugiej mam jedno i drugie to warto rozbierać stronę kierowcy? Chciałem wrzucić tylko na przód resztę wrzucę gdy dołożę el z tyłu.Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 11 Listopada 20178 l Witam ma ktoś może schemat/rozpiske pinow przód i tył aby podłączyć podświetlane klamki w a4 b7 dodam że mam 4 elektryczne szyby co do masy to jest wspólna gorzej z tym jednym kabelkiem gdzie to wpiac wielkie dzieki
Opublikowano 20 Listopada 20178 l Panowie z góry sory za pytanie ale tez montuje u siebie ten pakiet i.wszystko git poza tym ze facet ktory odsprzedal mi caly pakiet zrobil mnie troche w trabe?. A mianowicie. Dostalem wszystko z wiazka drzwi kierowcy bez alarmu a mialo byc z alarmem(mowa o ori alarmie). I teraz pytanie o nr wiazki a moze nawet ktos takowa ma na sell ale oryginalnie z obsluga panelu alarmu w poczku drzwi kierowcy. Z gory dzieki za info ?
Opublikowano 2 Grudnia 20178 l Dostalem wiazke i wszystko przelozylem. Po ajtywacji funkcji pakietu. Dzial tylko strona pasazera. Drzwi kierowcy martwe. Tylko central dziala reszta nie. Co.jest grane?
Opublikowano 15 Lipca 20188 l Panowie pomocy. Zacząłem montować u siebie lampki w drzwi i podświetlane klamki, co prawda pacjent to Seat Exeo ale to bliźniak A4 B7 i mam problem. Kupiłem oryginalną instalacje coby nie kombinować z kablami i d*pa. Wszystko podłączyłem, wpiełem się w sterownik i tylko klamki świecą do lampek nawet prąd nie dochodzi po sprawdzenie miernikiem. Co to może być za przyczyna? Uprzedzę że nic nie kodowałem i na razie mam podpięte tylko drzwi z przodu. Sterowniki w drzwiach mają numery 8E1 959 802G Moduł komfortu 8E0 959 433 CL Problem ogarnięty. Trzeba było, tak jak pisali wcześniej zamknąć drzwi na parę chwil i sterowniki się zakodowały. Edytowane 17 Lipca 20188 l przez Mateusz1257
Opublikowano 28 Sierpnia 20187 l proszę o pomoc. Planuje założyć pakiet oświetlenie w drzwi (lampka biała + klamki). Nie mam szyb w elektryce tylko korby, do tego lampka czerwona. Jaką wiązkę potrzebuję? Czy ta wiązką podpasuje (8E0 971 693 B + 8E0 971 68 7 J) ? Będzie działać czy muszę jeszcze sprawdzać przewody w słupku B?
Opublikowano 29 Sierpnia 20187 l @lipmar1789 jak masz już czerwone światełko w drzwiach to białe podłączasz pod niego. Poza tym w pierwszym poście tego tematu masz wszystko ładnie rozrysowane - lepiej się tego nie da wytłumaczyć. Edytowane 29 Sierpnia 20187 l przez Lukasz_mk2
Opublikowano 29 Sierpnia 20187 l Niby tak, ale po pierwsze chce to zrobić jak najbardziej wg fabryki, a po drugie podświetlanych klamek już nie podłącze pod lampkę. Potrzebuję zasilania po włączeniu oświetlenia lub po zapłonie
Opublikowano 23 Listopada 20187 l Czy w drzwiach pasażera przód podłącza się pod te same piny co u kierowcy tj. masa pin 21 a zasilanie pin 13? Po takim podłączeniu u kierowcy lampki świecą a u pasażera nie?
Opublikowano 23 Listopada 20187 l 2 godziny temu, nitroo napisał: @jaras99, tak, pod te same. dzięki za odpowiedź. Kurcze to dlaczego nie świecą?. podłączyłem na stole instalacje boczka i wszystko ładnie świeci. Pin 13 w sterowniku drzwi obsadzony. Edytowane 23 Listopada 20187 l przez jaras99
Opublikowano 23 Listopada 20187 l Chciałbym podłączyć tylko lampki białe (dolne) w przednich drzwiach, szyby el tylko z przodu, brak jakichkolwiek lampek. Czy wie ktoś gdzie się podpiąć. Opisy są ale tylko do tylnych drzwi a przodu nie mogę nigdzie znaleźć.
Opublikowano 23 Listopada 20187 l W dniu 5.09.2017 o 06:16, nitroo napisał: Z przodu zasilanie obu lampek podpinasz do pinu nr 13, a masę do pinu 21 w gniazdku 32 pinowym. Tył musisz poszukać w temacie, bo nie pamiętam. Niestety te piny nie działają. Co robić dalej.
Opublikowano 24 Listopada 20187 l W dniu 23.11.2018 o 14:31, silnik napisał: Niestety te piny nie działają. Co robić dalej. U mnie też w drzwiach pasażera przód nie chciało działać. Przedzwoniłem całą instalację i niczego nie zauważyłem. Na pinie 13 mierzyłem tylko 0,35V?. Ściągnąłem kleme z aku na chwilę i po założeniu ruszyło. Sterownik załapał jakiś zwis widocznie. Edytowane 24 Listopada 20187 l przez jaras99
Opublikowano 25 Listopada 20187 l Jak dłużej są otwarte drzwi, sterownik odcina zasilanie na oświetlenie. Wystarczy je zamknąć i otworzyć ponownie.
Opublikowano 1 Marca 20197 l Czy któryś z klubowiczów posiada schemat podłączenia elektryki szyb + zamek ale dla rocznika do 2003? Kiedyś można było znaleźć taki ładny schemat jak dodał Bart-S, a teraz niestety nigdzie nie mogę znaleźć.
Opublikowano 25 Kwietnia 20197 l Witajcie jest ktoś jeszcze aktualny w tym temacie? Mam pare pytan bo od tego czytania calego tematu juz sie calkiem pogubilem... Chcialem zalożyć u siebie oświetlenie w drzwiach (z tylu korby). Czy moduł komfortu AR to obsluguje w końcu czy nie? Przewodów w kostce w slupku B nie ma... Wiem że druciarstwo ale czy jest mozliwosc podpiecia lampek jakos pod mikrostyk zamka zeby nie rozbebeszac pół samochodu? Edytowane 25 Kwietnia 20197 l przez Romeck