Mario Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Webasto benzyna od środka Jako, że posiadam nowy piecyk do benzynki, postanowiłem go rozbebeszyć I co się okazuje... - część w której przepływa płyn jest nierozbieralna, zgrzana z obudową. Tam nie ma żadnych elementów cokolwiek uszczelniających i w przypadku rozszczelnienia pozostaje wymiana dolnej części pieca, - komora spalania, to tylko kawał blachy z dziurami i nie może się zużyć... a jedynie usyfić na co oczywiście można znaleźć rozwiązanie - piecyk można rozebrać (wyjąć komorę spalania) bez rozszczelniania układu chłodzenia. A tera kilka fotek poglądowych Chwatit
AndyN Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 To ten piprztyk? On jest po prostu na wcisk? Tyle zachodu żeby się do niego dobrać
Mario Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 To ten piprztyk? On jest po prostu na wcisk? Tyle zachodu żeby się do niego dobrać To chyba on... tak, jest na wcisk. Co do smsa, to w piątek
blockout Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 CO2 nie pomagały. Błędów brak. Rozebrałem webasto które okazało sie w idealnej kondycji nawet swieca jak z paczki nie puszcza gdzieś olej na zewnątrz pieca czy tylko zbiera się w środku i spala lub paruje? Tylko w środku wyciek paliwa minimalny ale powoduje nie ładny dym i nie równy dzwięk spalania. Zastanawiałem sie czy tego nie zakleić do próby. Postaram sie kupić ten element. W ostateczności demontaż i wymiana membramki. zaklejenie nic nie da dlatego że membranka się rozpuszcza i dlatego przecieka i wcześniej czy później jej kawałki zatkają dyszę i wtedy może być problem z odetkaniem, to ja ostatnio zmieniałem tą membrankę i było pełno syfu i zatkana dysza,(jak się zatka to może być nawet niemożliwe odetkanie jej ;( , mi się udało ) tutaj fotka ile syfu z umierającej membranki było u mnie [br]Dopisany: 05 Grudzień 2011, 18:21_________________________________________________i od ponad dwóch tygodni webasto chodzi bez najmniejszego dymka
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Czyli ta membranke czym zastąpiłes ?
blockout Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Czyli ta membranke czym zastąpiłes ? sporo szukałem, najpierw chciałem wyciąć z membrany z pompy paliwa od ciągnika ale ona była gruba, (prawie 1mm) i ostatecznie udało mi się znaleźć odpowiednio dużą z jakiś pomp paliwa ze starych amerykańskich kosiarko-traktorków, oczywiście kupiłem nową jako część do regeneracji gaźnika z tych kosiarek(znalazłem tylko w jednym serwisie w mojej okolicy, koszt 70zł, i ona miała dokładnie taką samą grubość jak oryginalna
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Patent dobry Najwazniejsze ze dziala piec
adamooo Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 pokaż fotki z przebiegu prac i jak dostać się do tego orurowania który rok tego piecyka ?
blockout Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 pokaż fotki z przebiegu prac i jak dostać się do tego orurowania który rok tego piecyka ? rok 2004 , fotki wrzucę w wolnym czasie a o jakie orurowanie chodzi ?
AndyN Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 AAAA za 11 euro: http://www.ebay.de/itm/Batterien-Audi-A4-Standheizung-Fernbedienung-4061-LR61-LR61-AAAA-TP42-/150713910262?pt=Batterien_Akkus&hash=item23173fc3f6[br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 20:19_________________________________________________ (...) (...) Mógłby ktoś z Was zrobić zdjęcie czujnika płomienia w piecyku 'diesel' albo przynajmniej napisać jaki numer jest na nim wydrukowany?
Gość .... Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Czyli ta membranke czym zastąpiłes ? sporo szukałem, najpierw chciałem wyciąć z membrany z pompy paliwa od ciągnika ale ona była gruba, (prawie 1mm) i ostatecznie udało mi się znaleźć odpowiednio dużą z jakiś pomp paliwa ze starych amerykańskich kosiarko-traktorków, oczywiście kupiłem nową jako część do regeneracji gaźnika z tych kosiarek(znalazłem tylko w jednym serwisie w mojej okolicy, koszt 70zł, i ona miała dokładnie taką samą grubość jak oryginalna To widze ze podobnie myslimy bo właśnie nową membramke mam z kosiarki tylko musze rozebrać to jak działa to super
AndyN Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Możecie sprawdzić w ETCE co to jest?: 8E0261565 ROZPYLACZ 363.08 446.59 0 0 8E0261565A ROZPYLACZ 394.90 485.73 0 0 w mojej nazywa się to "rozpylacz wstępny" ale nie jest jednoznacznie pokazane co to jest
AndyN Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 No, 'zadymiarze' .... Składać zamówienia....
Aydaho Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 pokaż fotki z przebiegu prac i jak dostać się do tego orurowania który rok tego piecyka ? rok 2004 , fotki wrzucę w wolnym czasie a o jakie orurowanie chodzi ? A masz możliwość zakupienia takiej membranki ? mój piecyk nie ma żadnych błędów, adaptacje i dawki ma ok a dymi szaro białym dymem jak lokomotywa ... wymieniłbym to sobie i powinno pomóc chyba że macie inne pomysły skąd to dymienie ?
adamooo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Najlepiej 2 membranek bo mi tez kopci..
AndyN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Czerpaki/ujęcia paliwa taniej: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=19538526
Mario Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 AAAA za 11 euro: http://www.ebay.de/itm/Batterien-Audi-A4-Standheizung-Fernbedienung-4061-LR61-LR61-AAAA-TP42-/150713910262?pt=Batterien_Akkus&hash=item23173fc3f6[br] Etam, to są baterie do pilota :> http://allegro.pl/aaaa-lr61-e96-lr8-mn2500-lr8-25a-bateria-energizer-i1989393199.html AndyN sam widziałeś proces modyfikacji
AndyN Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 (...) AndyN sam widziałeś proces modyfikacji Ale to już trzeba zaiwestować w solidny sprzęt do modyfikacji Oprócz piłowania baterii trzeba coś modyfikować w samym pilocie? (podcinanie tych plastików)
Mario Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Oprócz piłowania baterii trzeba coś modyfikować w samym pilocie? (podcinanie tych plastików) nie-e
Rekomendowane odpowiedzi