alien-audi Opublikowano 24 Września 2007 Opublikowano 24 Września 2007 witam wszystkich od niedawna pojawil mi sie problem z bezpiecznikiem od pompy paliwa.Gdy jezdze po miescie wszystko jest oki ale jak tylko wylatuje na trase i przekraczam 100 km najpierw zegar paliwa opada na dol traci moc po sekundzie samochod znow i dzie i pyk przepala sie bezpiecznik.Ale jak bede jechal setka lub mniej bedzie oki .Czyzby to byl koniec pompy
ucho Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Mam ten sam problem.U mnie wywalało przy dłuższej jeździe na autostradzie powyżej 140 km/h.Na razie wstawiłem większy bezpiecznik 20A (oryginał 15) ,ale wskaźnik po trzecim wywaleniu bezpiecznika już się nie podniósł i wkurza mnie teraz ciągle świecąca kontrolka rezerwy.Dodatkowo mam zainstalowane odcięcie paliwa z ukrytym przyciskiem,może to też na tym samym bezpieczniku. Chyba trzeba niedługo zmienić na jakąś używaną pompę,bo najczęściej jeżdżę na LPG,więc nie musi być nowa.
bratpit Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Na razie wstawiłem większy bezpiecznik 20A (oryginał 15) , ludzie jesteście odważni , jak wywala bezpiecznik znaczy , że jest coś niechalo najprawdopodobnie jest gdzieś zwarcie w pompie.
alien-audi Opublikowano 25 Września 2007 Autor Opublikowano 25 Września 2007 Ja kupilbym nawet nowa gdybym mial pewnosc ze to wina pompy
Hubert Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 Miałem ten sam problem, przy dłuzszej jeździe powyżej 120 na godz. wywalało bezpiecznik, pomogła nowa pompa z allegro, nawet tania i póki co spisuje się dobrze. a zwarcia tam nie ma, jeśli już to się pompka zaciera
Arthur_tt Opublikowano 27 Lipca 2008 Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam mam to samo od jakiegoś czasu. Dostałem od znajomego 20 litrów paliwa po dobrej cenie I teraz mam .... cały worek spalonych bezpieczników Zamówiłem pompę i zobaczymy Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi