Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi Q7 4.2 TDI S-line, 21", V12 look, LED, TV, DVD, Webasto -> SPRZEDANE :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Dach szklany OpenSky

Jeszcze nie przecieka? :gwizdanie:

W ASO jak zamawiałem z ojcem A5, przy opcji szyberdach padło pytanie czy mamy go w Q7.

Poinformowali nas o tym problemie, występuje w Q7, nawet nie wiedzą jak to rozwiązać :gwizdanie: My na szczęście nie mamy :good:

Opublikowano

- Dach szklany OpenSky

Jeszcze nie przecieka? :gwizdanie:

W ASO jak zamawiałem z ojcem A5, przy opcji szyberdach padło pytanie czy mamy go w Q7.

Poinformowali nas o tym problemie, występuje w Q7, nawet nie wiedzą jak to rozwiązać :gwizdanie: My na szczęście nie mamy :good:

nie, a jak zacznie to mam to w d... bo mam 5lat gwarancji.

Swoja droga to pierwsze slysze o takim przypadku, a gdyby to byl jakis masowy problem to mialbym info z pierwszej reki.

Opublikowano

Moze po dachowaniu sa takie problemy :mysli:

:kox:

Opublikowano

szyber przecieka? dziwne troche przeciez to nie fiat :)

ale Q7 za***iste chodz do lasu dla mnie sie nie nadaje jeszcze na takich oponkach ale wiadomo bulwarowka po miescie pojezdzic i z gory na innych popatrzec :)

Opublikowano

Nie wiem jaki masz przebieg, ale problem podobno pojawia się przy dużym przebiegu z dużymi kołami, głównie w PL na naszych równych drogach. Gwarancje masz na wszystko przedłużoną? Pamiętam, że były różne warianty przedłużenia.

Ojciec Q7 od 2006 zrobił 330kkm, więc gdyby miał koła jak Ty i szyberdach, to pewnie już by ciekło.

Przy pneumatyce w trybie lift wysokie krawężniki przy parkowaniu nie przeszkadzają, ogólnie mimo wielkości Q7 łatwiej mi tym zaparkować niż A4 czy A5.

Opublikowano

Przy pneumatyce w trybie lift wysokie krawężniki przy parkowaniu nie przeszkadzają

parkowac moze i na najnizszym trybie - akurat wysokosc nie wplywa na przeszkadzanie, a profil opony.

korzystanie z lifta przy parkowaniu, to troche tak jak odsuwanie szyby zeby bylo lepiej widac :wink4:

ogólnie mimo wielkości Q7 łatwiej mi tym zaparkować niż A4 czy A5.

a za to to szacun, bo jezdze prawie 2m-ce i przyzwyczaic sie nie moge. Q7 jest szerokie i nie wszedzie sie miesci, a do kompletu z racji dlugosci i rozstawu osi kiepsko skreca. Nie da sie tym parkowac przodem ani normalnie zawraca - trzeba zajezdzac jak ikarusem :)

O parkowaniu w ciasnych parkingach lub waskich uliczkach mozna zapomniec - jak juz sie gdzies wpsujesz to nie wysiadziesz bo drzwi sa dlugie :)

Samochod srednio sie nadaje do jazdy po miescie i parkowania na ulicy/parkingach w centrum. Ja na szczescie robie to rzadko, a po zamianie miejsc moge nawet w garazu pod biurem zaparkowac hahaha

Opublikowano

ogromnie mi się podoba przód tego auta, jednak tył zdecydowanie odbiega od poziomu całości

osobiście nie jestem pewny czy nie wybrałbym a8/s8 :mysli:

Opublikowano

Wczoraj widziałam Q7 u siebie na Zgierskiej. Matko :rolleyes: jak to ruszyło spod świateł :slina: i jakie piękne fele i te ogromne koła. Coś pięknego. Zazdrośnicy mawiają " paskudny czołg ", jak dla mnie bajka.

Opublikowano

he he a to ciekawa teoria bo jak parkowalem Q7 to mi sie wydawalo ze manewruje tankowcem w malym porcie :rolleyes:

Opublikowano

A jak po przesiadce na automat? Z doświadczenia wiem, że bardzo łatwo się przyzwyczaić. Mam 2 auta, jedno w automacie i jak wsiadam do manuala to czasami zapominam, przy uruchamianiu, że zostawiłem na biegu :wink4:

Opublikowano

he he a to ciekawa teoria bo jak parkowalem Q7 to mi sie wydawalo ze manewruje tankowcem w malym porcie :rolleyes:

Początkowo mówiłem, że nie wygodne, ale jak trochę pojeździłem to całkiem inaczej, jedyne co dalej ciężko to przy parkowaniu "na kopertę" - dla ponad 5m trzeba znaleźć miejsce.

Q7 zaparkuję tam gdzie A4 i A5 nie wjadę, głównie ze względu na prześwit zawieszenia.

Wyprzedzałeś już tym dużych mobili na zwężkach gdzie podają szerokość lewego pasa 2m, a po lewej betony?

Za każdym razem przez Austrię tak miałem, jest gorąco :gwizdanie:

Opublikowano

goraca to jest juz w zwyklym aucie a co dopiero takim :decayed:

Opublikowano

Fajne auto..

..,ale ma dwie wady bardzo mało widać ze środka szyby są niewielkie,a tylna to luk jak w rudym.

...druga,to ze z boku przypomina wieloryba.

Jechałem Q7 kilka razy w życiu i z racji,że częściej prowadzę duże mobile niż osobówki w codziennym manewrowaniu nie sprawiło mi żadnych problemów,wręcz sprawiało wrażenie znacznie lżejszego niż jest w rzeczywistości...może trochę słabo czuć prawy przedni róg podobnie jak w ciężarówce,ale myślę,że to nie wielki problem. :cool1:

3.0 radzi sobie z tą ''krową'' całkiem nieźle,więc myślę,że w tym przypadku jest podobnie jak w A8 4.2tdi :good:

Opublikowano

Wyprzedzałeś już tym dużych mobili na zwężkach gdzie podają szerokość lewego pasa 2m, a po lewej betony?

Po lewej beton a po prawej tir - takie zabawy nie przejda, bo od lusterka do lusterka jest ponad 2m :)

Opublikowano

bo od lusterka do lusterka jest ponad 2m :)

ponad 2cm :polew: :polew: można śmiało jechać :good:

Opublikowano

mARCIN607 czytaj dokładniej :tongue4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...