Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Drganie na biegu jałowym... ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem: Na biegu jałowym auto co chwile delikatnie drga ( jakby ktos uderzał w coś ). Podczas drgania nie słychac zadnych " obcych " dzwiekow. Obroty silnika stoja w miejscu tak jak powinny, silnik pracuje dobrze, poduszki sprawdzone, dwumas odpada ( wszystko smiga doskonale co z nim zwiazane i nie slychac zadnego łomotania ). Swiece wymienione, filtry wymienione, rozrzad wymieniony, paski wieloklinowe itd. Silnik na komputerze kumpel sprawdzał mowił ze wszystko ok i zeby wymienic swiece ( ale po wymianie nic nie dało ). Paliwo lane 95 jak i 98 ( zero roznicy ). Jedynie piszczy rolka od klimy lub ten napinacz paska z samej góry. Tłumik podczepiony dobrze, plecionka tez cała.

Ktos ma jakies pomysly co to moze byc ?

Opublikowano

Mam identycznie, lekkie szarpnięcia na biegu jałowym, na obrotomierzu żadnych zmian. Przestałem szukać przyczyny "przyzwyczaiłem się" ale podejrzewam, że może coś z którymś wtryskiem. Świece zmieniałem na nowe NGK i dalej to samo.

Opublikowano
  • Autor

ja również na NGK zmieniłem i nie mam pojecia co to już może być. Może cos z napieciem ??

Opublikowano

U mnie to samo :P

ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano
  • Autor

Jak ktos znajdzie przyczyne prosze o wiadomosc :) Bo ja narazie poddaje sie i nie mam czasu zeby grzebac dalej :)

Opublikowano

kiedyś dawno temu w 1.6 to było wypadanie zapłonów co jakiś czas a w 1.8 nie ma rozdzielacza zapł. to wiec nie wiem co to mogło by być....

Opublikowano

Świece wymienione, więc może czas na przewody wys. napięcia. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Przewody sprawdze ale sa raczej ok bo byly sprawdzane, jeszcze jakies pomysly??

Opublikowano

mam taki sam problem z tym, że u mnie spadają obroty poniżej 1000...

Opublikowano
  • Autor

Obroty maja byc ponizej 1000 :)

Opublikowano

Ty, a jak włączysz ogrzewanie to te "Drgania" nie są większe?...

Opublikowano

Ty, a jak włączysz ogrzewanie to te "Drgania" nie są większe?...

U mnie drgania są na tym samym poziomie.

Opublikowano

A sprawdzaliście poduszki pod skrzynią? Ja miałem podobnie w setce i ostatnio pomogłem koledze w B5 wyeliminować takie objawy właśnie przez wymianę podszuki pod skrzynią...

Opublikowano

Może to jest choroba ADR-ów bo ja też mam takie drgania... a co do poduszek to wszystkie sprawdziłem i jest ok wszystkie calutkie...

Opublikowano

Może to jest choroba ADR-ów bo ja też mam takie drgania... a co do poduszek to wszystkie sprawdziłem i jest ok wszystkie calutkie...

Podejrzewam, że chyba masz rację bo kolega z mojej mieściny również ma takie objawy na ADR tyle tylko, że jego jest z gazem a moja nie i na gazie ma te same drgania.

Opublikowano

tez sie z tym mecze..to wina ecu..a dokladnie problemu z pamiecia ecu..u mnie wgrywana byla nowa mapa i pamiec byla przelutowywana czy jakos tak..w kazdym razie miesiac bylo pieknie.pelna moc auta i zadnych drgan.ale d*pa,,teraz wiem napewno ze to jakis blad w ecu

Opublikowano
  • Autor

U mnie przy ogrzewaniu klimie czy nawet przy fotelach ogrzewanych drgania sie nie zmieniaja. Poprostu sa. Ktos wie jeszcze cos na temat tej pamieci ECU co pisal kolega wyzej ? Czy to rzeczywiscie moze byc to ? A moc auta to ja mam normalna, przynajmniej tak mi sie zdaje bo na poczatku mialem ADR innego i nie widze zadnej roznicy w mocy ( tamten nie drgal )