e-bartosz Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Witam, i owaszą rade pytam moja kierownica delikatnie wibruje(drży) na postoju byłem u mechanika i poduszki pod silnikiem są ok,gdy dodam troszke gazu moment ustępuje !!!RATUJCIE!!! w was tylko nadzieja:(
Pikuś Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Ustal kolego w koncu jaki masz silnik bo ciezko okreslic. przyczyn moze byc kilka. Plecionka wydechu, tlumik drgan (kolo wielorowkowe na wale), dwumas jesli masz, za niskie obroty, wtryski slabe itd.
zielony04 Opublikowano 28 Lipca 2008 Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Postanowiłem odświeżyć temat ( ponieważ moje objawy najlepiej pasują do tematu . czyli - drgania kierownicy + drgania podłokietnika ( tylko na postoju). Jak już zapnę bieg to wszystko ok. Dodam iż wymieniłem Już - poduszki pod silnikiem - wtryski ( z innego powodu) - a w najbliższym tygodniu szykuje się wymiana Dwumasa + sprzęgła ( szarpanie przy ruszaniu Może ktoś miał podobne objawy, co było ich przyczyną ???? [br]Dopisany: 08 Lipiec 2008, 12:25 _________________________________________________dwumasa+sprzęgło już wymieniłem ( na kierownice nie pomogło) dalej ma telepawkę (chyba taki już urok) :mysli:
wolf525 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam, ja też mam taki problem, więc się podpinam. Mam automata. Telepie jedynie jak stoję, na luzie. Podczas jazdy jak wrzuca na luz, to jest normalnie, dopiero jak się zatrzymam. Przyczyn jednak jeszcze nie ustaliłem. Tylko ogólne oględziny więc nic to nie wniesie.
spetsnaz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam Postanowiłem odświeżyć temat ( ponieważ moje objawy najlepiej pasują do tematu . czyli - drgania kierownicy + drgania podłokietnika ( tylko na postoju). Jak już zapnę bieg to wszystko ok. Dodam iż wymieniłem Już - poduszki pod silnikiem - wtryski ( z innego powodu) - a w najbliższym tygodniu szykuje się wymiana Dwumasa + sprzęgła ( szarpanie przy ruszaniu Może ktoś miał podobne objawy, co było ich przyczyną ???? [br]Dopisany: 08 Lipiec 2008, 12:25 _________________________________________________dwumasa+sprzęgło już wymieniłem ( na kierownice nie pomogło) dalej ma telepawkę (chyba taki już urok) :mysli: jakie poduszki zakładałes??
roman0012 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Procz plecionki,dwomasa(jesli jest)wtryskow oraz poduszek pod silnikiem jak i skrzynia takie obiawy moze powodowac dodatkowa poduszka silnika znajdujaca sie w przedniej czesci auta/okolicy chlodnicy na dole.Pisze o tym poniewaz u mnie rowniez dosyc trzeslo autem jednak obylo sie bez wymiany gdyz na owej poduszce jest mozliwosc regulacjj :)Pozdrawiam
zielony04 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 jakie poduszki zakładałes?? poduszki - LEMFORDER sprzęgło i dwumas - SACHS ( teraz się rusza normalnie i biegi wchodzą jak należy, wcześniej nie było z nimi jakiś problemów, jednak jest zauważalna różnica na plus) [br]Dopisany: 12 Sierpień 2008, 11:55 _________________________________________________ dodatkowa poduszka silnika znajdujaca sie w przedniej czesci auta roman0012 możesz tą część dokładniej zlokalizować (rysunek np z ETKi lub konkretny numer części) nic takiego nie znalazłem u siebie ????
Rekomendowane odpowiedzi