Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co ma lepszego kopa 1.8 T czy 19.Tdi AWX?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, oto kolejne z moich pytań za 100 punktów: Jakie w sekundach jest przyspieszenie 1.9 TDI AWX po chipie tak około 170 km plus 400 niutów i jakie jest przyspieszenie 1.8 T po chipie tak około 200 km i 300 N.

Zastanawiam się cały czas jaki silnik wybrać. Nie ineresuje mnie v-max. Wolałbym coś co ma dobre czasy do 100 km/h i trochę powyżej,

pozdro

Opublikowano

Proste ze 1.8t :wink4:

Opublikowano

Jak bierzesz pod uwage spalanie to proste , że AWX

Opublikowano

Zdecydowanie AWX :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hehe, ale dokładnie, jakie te maszyny maja przyspieszenia???Nie chce wywoływać następnej wojny Tdi v. Benzyna tylko poznać fakty. Ile do setki w obydwu przypadkach. Powiem tak. Jeżeli AWX jest powiedzmy hipotetycznie wolniejszy od 1.8 T o np.sekune czy dwie to biorę 1.8 T ale jeżeli są to róznice typu 0,3 sek, to wolę AWX. Pamiętajmy , ze chodzi mi o auta po modach (AWX 170km/400Nm, 1.9T-200KM i 300 NM)

Peace

Opublikowano

W serii jest jakaś rożnica 1s w przyśpieszeniu do 100 1.8T ma 8,9 a 1.9TDI ma 9,9

Opublikowano

Ale mowa o ktorej budzie? AWX w B6 vs 1.8T w B5 czy moze AWX w B6 vs 1.8T w B6? :rolleyes: a tak w ogole to czemu ma sluzyc ten temat..? :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Powiedzmy, ze Awx B6 vs 1.8 T B6 i 1.8 T B5. nie chodzi mi o serię bo tyle jestem w stanie sam sprawdzić.

Temat ma słuzyć temu, ze jest to dość istotna wartość, a jak widać trudno ją poznać.Jak pisałem wyżej zastanawiam się nad którymś z tych silników. Jeśli osiągi są takie same to po prostu mój dylemat ograniczy się do kwestii spalanie TDI v. dźwięk 1.8 T i większe możliwości modyfikacji.

Pozdro

Opublikowano

Przyspieszenie 1.8T

Dzwiek 1.8T

Spalanie 1.9 TDI

Wynik prosty.. I tak bym wolal AWX.. :D

Opublikowano
  • Autor

okey, dzieki za podpowiedź ale dalej interesuja mnie cyferki... :afro:

Opublikowano

Jak chcesz miec dzwiek, osiagi i sensowne spalanie to kup 2.5 :cool:

Kopa to ja mam dobrego :D

Opublikowano
  • Autor

heheh, ja tesh ale mimo wielu postów dalej nie wiem co jak przyspiesza...poczekam do jutra bo dzisiaj wszyscuy chyba sa zaspani :polew:

Opublikowano

czy quattro wchodzi w gre? Bo jak chcesz 0-100 to quatrówka bedzie robiła róznice. Dopiero później FWD zacznie dochodzić.

Opublikowano

Polecam tą stronke http://carsguru.ru/

Opublikowano
  • Autor

tylko, ze strona jest w języku marsjan i tak jak wcześniej wspominałem chodzi mi o auta po chipach.

pozdro

Opublikowano

Dziwne podejście do tematu ... benzynka będzie lepsza do 100ki z uwagi że będzie kręcona jak kosiarka ... ale w warunkach drogowych (gównie na trasie) myślę że AWX wciąga nosem nie tylko takie 1,8T. O spalaniu nie wpominam nawet. Zatem jak coś to sprecyzuj co znaczy dla ciebie że auto ma "kopa".

Opublikowano
  • Autor

prcyzuje: chodzi mi oprzyspieszenie od 0 do 100 w sekundach aut: audi a4 b6 AWX po chipie na około 170-180 km plus 400 NM i Audi A4 B5 i B6 1.8 T po chipie na około 200 km i 300 Nm mniejwięcej.

pozdro

Opublikowano

benzynka będzie lepsza do 100ki z uwagi że będzie kręcona jak kosiarka

No nie wiem, z tym bywa roznie. Istotna jest tez ilosc niutonow po obu stronach, a nie zakres obrotow o ile sie nie myle ;)

Opublikowano

Przy dobrze zrobionym sofcie AWX wciąga 1.8T oba w budach B6. Kolego każdy soft jest inny robiony pod silnik i nikt nie jest w stanie podać dokładnie jak się ma przyspieszenie z hamowni przełożone na asfalt. Umiejętności też robią robotę .każdy start może być różny no i wtedy jak tu o wmiarę dokładne pomiary.

Opublikowano
  • Autor

okey, rozumiem, ze każddy soft, auto i kierowca są inne ale w takim razie czy ktos może podać rząd wielkość czy jest to 6-7 sekund czy szybiciej...wolniej??Po prostu się zastanawiam czy można osiągąć takie przyspieszenie w tych autach bez gruntownych przeróbek.

Może ktoś z Was ma takie auto i może podać mi przyspieszenie w przypadku jego samochodu.

pozdro