taktuś Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Od kilku lat dzieje się w Polsce, otóż zaczynają nas odwiedzać gwiazdy i gwiazdeczki z całego świata. Napiszcie: - na jakich koncertach ostatnio byliście, - jakie wydarzenia muzyczne Wami tąpneły, - na jaki koncert wyczekujecie... Ostatnio słuchałem na żywo w Olsztynie Jaromira Nohavicę, ten Czech buduje niesamowity nastrój i klimat, po wyjściu z koncertu człowiek czuje się kimś lepszym..., Dla mnie wydarzeniem ostatnich lat był koncert Iron Maiden 08.2008 r w Warszwie, długo na ten koncert czekałem - było za***iście :evil: Najbardziej zapamiętanym wydarzeniem był koncert Jacka Kaczmarskiego w 1990 r. w Olsztynie, Urania pękała w szwach, poczułem wtedy wiatr przemian Muszę usłyszeć na żywo w końcu Marka Knopflera , :punk: marzeniem jest koncert Dire Straits, ale chyba to se ne wrati :punk:
Samaelos Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Witam! Te największe i najlepsze: 1996 - My Dying Bride i Anathema w Białymstoku 2003 - Kat po reaktywacji w oryginalnym składzie w Warszawie Ursus 2003 - Iron Maiden w Spodku wypełnionym po brzegi 2004 - Metalmania w Spodku i świetne koncerty Morbid Angel, Moonspell i Tiamat 2005 - Morbid Angel w Proximie po powrocie Davida Vincenta 2010 - Sonisphere Festiwal na Bemowie czyli Slayer & Metallica Czekam na Sepulturę w oryginalnym składzie "Death" juz niestety nie zobaczę... Pozdrawiam!
Kimi Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Miałem jechać na Alicię Keys (Element of Freedom World Tour) do Hamburga lub Frankfurtu (w maju), ale nie wypaliło. Jak przyjedzie do Polski, na pewno się wybiorę
Wąski Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Już nie długo YAMATO 04.12 a najmilej wspominam koncert Brooklyn Bounce było tego trochę za młodu :gwizdanie: U2 Chorzów ,Zakopower
Gamling Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Dla mnie U2 oba koncerty w Chorzowie, poza tym ostatni koncert Genesis również w Chorzowie. Nad stadionem przez cały czas szalała burza, stworzyło to niesamowitą i zupełnie niepowtarzalną atmosferę. Szkoda, że koncert nie był rejestrowany.
yahoo Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Więc tak: - Dream Theater w Spodku kilka lat temu - Limp Bizkit wraz z Kaiser Chiefs i Manic Stree Preachers czy jak sie tam ich pisze na festiwalu w Szczecinie - Rammstein w tym roku w Atlas Arena w Łodzi - Mike Stern Band ( z moim guru perkusyjnym Dave Wecklem - jeden z najlepszych perkusistów na świecie) w klubie Free Blues Club w Szczecinie
moskal Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Slipknot w zeszłym roku :evil: :evil: :evil:
Reggi Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Wypad na jazz do Tygmontu z Kolkovem Andrea Bocelli był w tamtym roku, ale przegapiłem
maxkru Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 yahoo: ( z moim guru perkusyjnym Dave Wecklem - jeden z najlepszych perkusistów na świecie) Na wstepie chcialem pozdrowic z kolege z innego forum Zeby nie było OT, najlepszy koncert w moim życiu to Mystic Festival z 2005 roku w Chorzowie: Behemoth Nightwish oraz perełka Ironi no i oczywiscie tez RHCP, ale to troszke pozniej
Gość DiM Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Qlimax 08 w NL koło Arnhem. Jazda jak hooj
Madas Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 kilkanaście lat temu Pink Floyd w Berlinie - nie ma jak tego skomentować i opisać ... po prosu nie ma :kox: widziałem Deep Purple z Steve Morsem wrażenia też zajebiaszcze .... aaa wolę Blackmorea kilkanaście lat temu molo w Sopocie - Joe Satriani - miazga :kox: Gentleman na Heineken Open'er 2008 + kosa na maxa :good: Dire Straits, Knopfler to jeden z 5 zespołów, ludzi które-ych chciałbym zobaczyć na żywca .... do tego Steve Vai, Bad Religion , Marillion, Helloween
Kolkov Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Wypad na jazz do Tygmontu z Kolkovem fakt tamto jam session było Poza tym: - Clawfinger 3x (Red Bull Monstairs, Stodoła, Juwenalia) - G'N'R w 2006r - RHCP w Chorzowie - Faith No More na Open'erze 2009 - Nine Inch Nails na festiwalu Malta w Poznaniu 2009 - dzień po Malcie Szczecin Rock Festiwal (2dni) i Limp Bizkit - różnego rodzaju festiwale rockowe z grupą Experience z Wyszkowa - Fun Lovin Criminals, H-Blockx i Kazik z Klutem na różnych Juwenaliach jeszcze bym musiał zerknąć na moją ramkę z biletami, było tego dużo więcej - Limp Bizkit wraz z Kaiser Chiefs i Manic Stree Preachers czy jak sie tam ich pisze na festiwalu w Szczecinie jeden z najlepszych koncertów na jakich byłem
GILI Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Byłem na kilkunastu może kilku dziesięciu koncertach klubowych,niesamowite przeżycie Kilku większych,głównie Polskich gwiazd,gwiazdeczek Kombi jest zawsze super,czy Feel pod gołym niebem podczas burzy. Najlepsze koncerty w Pl ma Zakopower Największy na którym byłem,to Depeche Mode; Hannover 09 wrzesień 1998 :) :) dokładnie 2 lata później urodził się mój najstarszy syn Miałem być też 3 lata później na Służewcu,ale miałem w tym czasie za dużo na głowie i nie wyszło. Zawsze marzy mi się zobaczyć na żywo U2...kiedyś AC/DC czy Guns N' Roses ... W między czasie odwiedziłem http://www.jazzwlesie.pl/ w przyszłym roku też będę klimat miejsca i muzyki Koleś co roku nakręca mnie na Wieczór Cygański w Mrągowie .... może się kiedyś przełamię Z chęcią posłuchał bym na żywo dobrego Reggae
Madas Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 a ja grałem w Texasie w Kościerzynie ... i co Gili
GILI Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 a ja grałem w Texasie w Kościerzynie ... i co Gili pewnie bluesa :gwizdanie: o ten właśnie klub mi chodziło Jak zwała się wasza kapela?
Madas Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 a ja grałem w Texasie w Kościerzynie ... i co Gili pewnie bluesa :gwizdanie: o ten właśnie klub mi chodziło Jak zwała się wasza kapela? a to różnie graliśmy tam z Jamaya Bigi( teraz gra tam mój brachol Bigos) ... kiedyś z BS Blues Band i z formacją Candy Man .... bardzo fajny klimat tam jest Bluesa, Punk rock i reggae
truckmaniac Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Ja niestety nie zaliczyłem nigdy jakiegoś mega koncertu, chociaż marzę o U2 (szczególnie po Koncercie na San Siro). Za to sporo się włóczyliśmy z kumplami po różnych mniejszych i większych festiwalach i lokalnych koncercikach. Blues nad Bobrem (jedyny raz , kiedy widziałem Riedla na żywo) Jarocin (zagraliśmy "wirtualnie" ) Piknik Country Mrągowo, zanim stał się medialny :gwizdanie: I jedyny duży koncert na którym zagraliśmy. Maraton WOŚP Bolków 1992 (nie mylić z finałem WOŚP) koncert był w maju. A Wystąpiła cała ówczesna czołówk polskie sceny rockowej (Kult, Acid Drinkers, Edyta Bartosiewicz, Ga Ga, i wielu, wielu innych)
Pulpit Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 joy kittikonti westbam marcel woods the drill peran van dijk i jeszcze kilku innych dj od 2005 do 2008 a w tym roku dla utrzymania tradycji techno byłem na woodstock'u
marewel Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Lombard chyba w 2002 r w ory skladzie. Ostatnio Kat&Kostrzewski w Krasnymstawie,zresztą wybieram się na powtórkę w listopadzie Lublin grafitii.
matig7 Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Taktuś - gratulacje za poruszenie tematu Madas - byłeś na Floydach czy na Watersie w Berlinie? Dla mnie jak na razie Gilmour z Gdańska no.1 Tego roku z takich ważniejszych wybieram się jeszcze na Deep Purple z SBB. W kwietniu chyba największe wydarzenie od wielu lat (jak nie najważniejsze) - Roger Waters - The Wall, (a jak kur.. czekałem z kupnem biletów no i trzeba będzie teraz kombinować ) A tu tak wszystko na raz spisane: 2006/08/26 Gdańsk, Stocznia Gdańska: David Gilmour, Rick Wright (Pink Floyd) & Phil Manzanera, Guy Pratt, Dick Parry, Jon Carin, Steve Di Stanislao, Leszek Możdżer with Polish Baltic Philharmonic Symphony Orchestra conducted by Zbigniew Preisner 2011/04/18 Łódź, Atlas Arena: Roger Waters - The Wall 2011/06/21 Warszawa, Sala Kongresowa: Jeff Beck 2010/05/27 Warszawa, Bemowo: AC/DC Dżem 2009/05/01 Wrocław, Thanks Jimi Festival: Deep Purple 2009/08/06 Chorzów, Stadion Śląski: U2 Snow Patrol 2011/08.11 Katowice, Spodek - Metal Hammer Festival: Judas Priest Morbid Angel Exodus Vader Tank Mech Soulburners Animations 2010/10/28 Rzeszów, Podpromie: Deep Purple SBB 2010/06/16 Warszawa, Bemowo - Sonisphere Festival: Metallica Slayer Megadeth Anthrax Behemoth 2008/08/07 Warszawa, Stadion Gwardii: Iron Maiden Made Of Hate Lauren Harris 2008/05/28 Chorzów, Stadion Śląski: Metallica Machine Head Mnemic 2010/01/30 Katowice, Spodek: The Australian Pink Floyd Show 2008/03/01 Katowice, Spodek: The Australian Pink Floyd Show 2011/01/22 Rzeszów, Podpromie: The Australian Pink Floyd Show 2005/05/29 Chorzów, Stadion Śląski - Mystic Festival 2005: Iron Maiden Kreator Nightwish Primal Fear DragonForce Behemoth Frontside 2009/09/30 Bydgoszcz, Hala Łuczniczka: Dream Theater Opeth Bigelf Unexpect 2008/08/14-16 Jaromer, Czech Republic - BRUTALL ASSAULT: Six Feet Under Cradle of Filth Arch Enemy Anathema Paradise Lost Mayhem Carcass Agnostic Front Sodom Neurosis Samael Exodus Kataklysm Behemoth, Entombed, Finntroll, Septicflesh, Soilwork 1349, A Storm of Light, Ador Dorath, All Shall Perish, Arkona, Attack of Rage, Beheaded, Cephalic Carnage, Code, Debustrol, Despised Icon, Esoteric, Eths, General Surgery, Gloomy Grim, Grenouer, Harmony Bay, Hate, Hollenthon, Hour of Penance, Illidiance, Inveracity, JIG-AI, Kruger, Locomotive, Malignant Tumour, Mindwork, Novembre, Primordial, Psychotic Despair, Rasta, Sadist, Sebkha-Chott, Suffocate Bastard, Swallow the Sun, Sworn Enemy, Textures, The Berzerker, Tisíc let od ráje, Uprise, Warbringer, WAYD, Zubrowska 2009/07 Kraków, Hala TS Wisła, Knock Out Festival: Apocalyptica Anathema Voivod Cynic Blindead Tenebris Proghma-C HUGE CCM 2009/09/03 Rzeszów: Nazareth 2009/07/16-18 Suwałki, Suwałki Blues Festival 2009: Joe Bonamasa Ten Years After Jesus Volt TSA JARLE BERNHOFT & KNUT REIRESRUD BAND SŁAWEK WIERZCHOLSKI WANDA JOHNSON & THE SHRIMP CITY BLUES BAND ANDY EGERT BLUES Spoonful Of Blues Steve Lury The road band Blues Doctors Devil Blues Los Agentos SIÓDMA W NOCY Outsider Blues ... i inni 2011/07/01 Tarnów: Scorpions 2011/06/25 Bochnia, Easy Rider Party: Saxon 2010/07/24 Lublin, Plac Zamkowy: Europe 2010/11/03 Lublin, Filharmonia: SBB 2011/10/28 Rzeszów, Red Zone: Pi-eR2 2007/12/13 Kraków, Klub Studio: Therion Sirenia The Vision Bleak 2007/02/13 Kraków, Klub Studio: Therion Grave Digger Sabaton 2006/06/13 Kraków, Nad Wisłą koło Wawelu: Marillion Lech Janerka 2011/10/19 Rzeszów, Pod Palmą: Riverside Disperse 2009/10/13 Rzeszów, Pod Palmą: Riverside Disperse 2007/10 Rzeszów, Hala Walter: Riverside HipGnosis Totentanz 2008/06 Hunterfest 2008, Szczytno Moonspel Katatonia Paul Di'Anno Testament Death Angel, Jelonek, Hunter, Born From Pain, Death Before Dishonor, Arakain, Totentanz, Totem, Carnal, CETI, Outside, Coma, Frontside, Hurt, Farben Lehre, Backfire, Rootwater i kilka innych 2010/07 XII Festiwal im. Ryśka Riedla, Chorzów DŻEM Hey Cree T.Love Martyna Jakuowicz Marek Piekarczyk ZEMOLLEM 2009/07 XI Festiwal im. Ryśka Riedla, Chorzów DŻEM Ray Wilson & Stiltskin SBB Perfect Voo Cree Kasa Chorych Krzak LESZEK FALIŃSKI BAND ŚLĄSKA GRUPA BLUESOWA 2008/07 X Tyski Festival im. Ryśka Riedla, Tychy DŻEM Ten Years After Doyle Bramhall II TSA Sztywny Pal Azji Cree Bartek Woźniak Gang Olsena Kulisz Trio El Secatorre Bracia i Siostry ... i inni 2007/07 IX Tyski Festival im. Ryśka Riedla, Tychy DŻEM TSA Leszek Cichoński Cree Kasa Chorych Harlem Normalsi Devil Blues ZEMOLLEM Vintage Tortilla ...i wiele innych 2006/07 VIII Tyski Festival im. Ryśka Riedla, Tychy DŻEM Taj Mahal Perfect Hey Cree Coma Riders Obstawa Prezydenta PtakY Rockomotive TYMON TYMAŃSKI Paradox ... i wiele innych 2009/09/05 Rzeszów, Pod Plmą: The Brew 2010/09/17 Jasło, MOSiR: Tim Ripper Owens Krusher Crimes Of Passion Monstrum 2009/09/05 Rzeszów, Lisia Góra: Sabaton 2006/11 Rzeszów, Pod Palmą: Paul Dianno (ex. Iron Maiden) Chainsaw 2010/08 Cieszanów, Rock Festiwal: TSA Proletaryat 2009/08/15 Mrzygłód: Pink Floyd Tribute Band 2006/02 Rzeszów, Pod Palmą: Turbo Chainsaw 2007/10 Blietzkrieg IV, Rzeszów, Pod Palmą: Vader Rotting Christ Krisiun Incantation Funerus 2004/10 Blietzkrieg II, Rzeszów, Akademia: Vader CETI Lost Soul Crionics 2008/08/23 Breakout Festiwal, Cieszanów: DŻEM happysad, Maciej Maleńczuk Homo Twist, Piotr Nalepa BREAKOUT TOUR Nie-Bo, Wańka wstańka, 1984 Jesus Chrysler Suicide, Rockaway I takie tam po pojedyncze jeszcze, które pamiętam: DŻEM (12 razy) TSA Hey (2 razy) Turbo (2 razy) KSU (3 razy) IRA (2 razy) Kasa Chorych ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY (2 razy) Piersi I Kukiz (3 razy) Mr Pollack (6 razy) Jelonek Kat Proletaryat (2 razy) Fisz Emade Big Cyc Kult Lao Che Coma happysad Jesus Chrysler Suicide (2 razy) Totentanz Lipali Czerowne Gitary Lombard Hunter Haratacze (2 razy) Monstrum (2 razy) WAŃKA WSTAŃKA ----------------------------- Madas - co do Bluesika - oceń mojego młodego. Coś tam sobie brzdęka chłopak (tutaj z Markiem Radulim) http://www.youtube.com/watch?v=c5LoFT3hRhc
Rekomendowane odpowiedzi