Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Chlapanie oleju z wlewu i rurki bagnetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z takim zachwytem kupiłem Audi A4 B6 1.9 TDI 130KM 6 biegowa z oznaczeniem AVF

Jak odkręcam korek od wlewu oleju to bardzo chlapie olejem z tego korka... ;( Nawet jak bagnet wyciągam to też strasznie chlapie ochlapało mi cały silnik ;( ;( :confused4:NA BIEGU JAŁOWYM

Czy wasze Audi też tak chlapie czy to jest normalne w dizlach ?? Mam Mazde 323F benzyne i nic nie chlapie

Tak chciałem mieć Audi a tu taka plama ;( tak to jest jak się człowiek nie zna :wallbash:

Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam

PsPS. KAZDEMU KTO MA ZAMIAR NAPISAĆ BEZNADZIEJNY KOMENTARZ TYPU jEŻDZISZ Z ODKRĘCONYMI KORKAMI niech nie pisze nic szkoda jego beznadziejnego zużywania klawiatury

Opublikowano

rozumiem ze lubisz jezdzic ze zdemontowanym korkiem i bez bagnetu?.... :mysli:

.....a wiesz ze jezeli wykrecisz korek w misce olejowej w audi to caly olej z niej wyplynie??? :cool1:

trzeba bylo jezdzic, dalej mazda :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Podczas pracy silnika jak odkręcisz korek wlewu paliwa to zawsze będzie olej chlapał :shocked:.To norma. Z bagnetu raczej nie powinno , może ma przedmuch.Jak dobrze chodzi i pali to się nie przejmuj.

Opublikowano
  • Autor

Musashi

Dziękuję ci za złośliwość :thumbdown: I od kiedy to olej wypływa do góry ??????????????????????? :thumbdown:

ALBINEK

Dzięki za pomoc. No właśnie z wlewu chlapie tak myślałem że może dizel tak ma ale z tego bagnetu zaczęło mnie zastanawiać zaczynam siębać że może mieć przedmuch ;( Sprawdzenie ciśnienia powinno to wykryć tak ?? ( tak w ogóle to ile powinien mieć ciśnienia ) Jeździ normalnie pali też dobrze chociaż jeszcze nie ma mrozów, przyśpieszenie też ma w końcu 130 a ja 90 jeździłem to cuje różnicę.

Opublikowano
Dziękuję ci za złośliwość I od kiedy to olej wypływa do góry ???????????????????????

od zawsze kiedy jest pod ciśnieniem a dodatkowo jest rozchlapywany

Opublikowano
  • Autor

Kurde co to za forum.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zero pomocy tylko szyderstwo i złośliwości. Ludzie Leczcie się >>>>>>>>>>>>>>>>>

Od kiedy człowieku jeździ się z odkręconymi korkami i wyciągnietym bagnetem ???????????????????? JEsteś normalny ?????

Opublikowano

No to napisz,że chlapie na biegu jałowym.

Opublikowano

Od kiedy człowieku jeździ się z odkręconymi korkami i wyciągnietym bagnetem ???????????????????? JEsteś normalny ?????

no właśnie to czym sie przejmujesz jak jeździsz z dokręconym korkiem i z bagnetem :cool1:
Opublikowano
  • Autor

fayera

Byłem przekonany że to oczywiste.

Tak Chodzi o to że na BIEGU JAŁOWYM

Opublikowano

Ja powiem Ci kolego tyle,że jesteś leniwy ponieważ temat był już poruszony i jest tylko trzeba poszukać...

Trochę zainteresowania i czytania z Twojej strony i nie będziesz mieć już zbędnych pytań :hi:

Opublikowano

Kurde co to za forum.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zero pomocy tylko szyderstwo i złośliwości. Ludzie Leczcie się >>>>>>>>>>>>>>>>>

co innego szydera, ktora jest skutkiem twojej sugestii ze mazda jest super, a audi be, pomimo ze jak sam siebie podsumowales:

tak to jest jak się człowiek nie zna :wallbash:
a co innego obrazanie.

jezeli narzekasz na brak pomocy, przejrzyj sobie watki i posty na tym forum, w tym rowniez moje.

jezeli decyduje sie na szydere tzn ze ktos na nia zasluzyl.

:cool1:

Opublikowano
  • Autor

slodki79 LENIWY ?????????? Człowieku jest ponad 300 postów przeglądając kilkanaście dostałem zawrotu głowy. JEżeli twierdzis że takie już były i jest ktoś leniwy To napisz który to post ja tam z chęcią pójdę i nie będę wysłuchiwał twoich głupich złośliwośći

Nie piszcie takich beznadziejnych ODPOWIEDZI ludzie BŁAGAM was idzcie gdzie indziej MASZ zamiar gadać bez sensu napsz lis i wyłsij do siebie Nie mam ochoty tego słuchać...

JEżeli nie masz zamiaru pomóc mi w odpowiedzi to po kiego się udzielasz

Zwykła polska uprzejmość ( TRAGEDIA )

Musashi

A w którym zdaniu było chociaż najmniejasz pomoc z twojej strony ?? Tylko głupi tekst .................. rozumiem ze lubisz jezdzic ze zdemontowanym korkiem i bez bagnetu?....

A powiedz mi... Czy ty chodzisz na go ?? Głupi komentarz złośliwy i głupia odpowiedz...

Polak dla Polaka zawsze i wszędzie był najgorszy. ZAL

Opublikowano

no wlasnie:

LENIWY ?????????? Człowieku jest ponad 300 postów przeglądając kilkanaście dostałem zawrotu głowy. JEżeli twierdzis że takie już były i jest ktoś leniwy To napisz który to post ja tam z chęcią pójdę i nie będę wysłuchiwał twoich głupich złośliwośći

nie dosc ze tobie szukac sie nie chce to nawet czytac. rozumiem - inni maja to za ciebie zrobic. hmmm. jak to sie okresla w jezyku polskim.... ktos podpowie?

na forum jest przeszlo 1.000.000 postow, to jedno z najwiekszych forum w kraju, i wg ciebie jestesmy nieuprzejmi?

wpadasz tutaj stwierdzasz, ze mazda jest lepsza, dziwisz sie podsumowaniu i do tego obrazasz?

w zasadzie za takie teksty powinines otrzymac ostrzezenie. regulamin zlamales juz w kilku punktach. :disgust:

Opublikowano

Podczas pracy silnika jak odkręcisz korek wlewu paliwa to zawsze będzie olej chlapał :shocked:.To norma.

ja pitole - z wlewu paliwa chlapie olej! :shocked: ...wypisuje sie z tego forum :wallbash:

jak leci z bagnetu to sprawdzić odpowietrzenie skrzyni korbowej bo odma może być zafajdana

Opublikowano

kolego yavne nie ma co się denerwować :wink4: w przyszłości musisz bardziej precyzyjnie opisywać problem w dziale technicznym i starać się nie porównywać do innych marek bo coś Ci nie gra a okaże się że potem zrobisz tym be audi milion kilometrów ..... tylko spokój nas uratuje ... w Luboniu zanosi się na deszcz :)

Opublikowano

Trochę OT, ale muszę się wtrącić :decayed: Trochę yavne rozumiem ponieważ : nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi :cool1:

A jeśli chodzi o szukanie to wystarczy, że ktoś opisał TEN sam problem ale innymi słowami na które autor tego posta nie wpadł - może dlatego, że jest laikiem w mechanice... zamiast nakierować to od razu chłopa pojechaliście...

Czy wasze Audi też tak chlapie czy to jest normalne w dizlach ?? Mam Mazde 323F benzyne i nic nie chlapie

Moim zdaniem to nie jest żadna obraza marki Audi, jedynie można wywnioskować, że ma się do czynienia z osobą która ma niewiele wspólnego z mechaniką pojazdową... :hi:

Opublikowano
  • Autor

Musashi Proszę cie bardzo nie wypowiadaj się już. Nie wniosłeś nic do tematu oprócz oszczerstw. DZiękuję

Killer1984 Można też wywnioskować że mając auto w benzynie porównuje je do nowego które mam A NIE STWIERDZAM ŻE JEST LEPSZE ( czy to jest takie trudne )

Zamiast szukać zaczepki możecie poprostu pomóc.

Pytanie tak jak w opisie

Dość mocno chlapie. Nie mam siły tłumaczyć głupich odpowiedzi typu ( Jeździsz na otwartych korkach !!! ) [ żal patrzeć ]

Nie wiem czy to normalne nie spotkałem się z tym w starym aucie stąd moje obawy CZY WSZYSTKO JEST ok czy Audi dizel tak ma czy to jakaś mała duża usterka, z dosłuchu słyszałem że nie powinno, nie mam zbyt dużego porównania bo mam benzyne dla tego pytam was normalnych ludzi którzy posiadają takie o to AUTO jak jest u was czy jest podobnie czy nie. Będe wiedziałczy coś muszę robić czy nie. JEżeli zapytam mechanika szybko zrozumie ze się nei znam i wynajdzie setki usterek które trzeba natychmiast wymienić ( za odpowiednią cene ) a może się okazać że to nic poważnego....

Opublikowano

zainteresował bym się tylko chlapaniem z bagnetu

Opublikowano
  • Autor

Powiem ci ze z bagnetu strasznie chlapie, zachlapało wszystko jak przyłozyłem rękę to była cała mokra od oleju a silnik musiałem wycierać cały w kropki po oleju :confused4: