Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Wygięte mocowanie amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aju myślę, żeby zrobić tak z każdym amorem jak pokazałeś na rysunku

ja myślę,żeby ten płaskownik przyspawać od spodu-wtedy będzie trzymać spaw podstawy amorka i trochę wzmocni boki uchwytu :mysli:

32e63c80e2e48ec6.jpg

to chyba będzie prostrze w wykonaniu-cięciu metalu do przyspawania-jeden płaskowniczek i trzyma podstawę i boki uchwytu,czy jak się to tam fachowo nazywa... :gwizdanie:

Opublikowano

pytanie czy nie będzie stykał się a wahaczem :cool1:

Opublikowano

nie spotkałem się żeby ktoś spawał coś od spodu właśnie ze względu na obliczone miejsce na wahacz

Opublikowano

pytanie czy nie będzie stykał się a wahaczem :cool1:

podnieś auto na lewarku i zobacz ile miejsca tam jest-jak koło idzie w dół,to miejsca tam się robi mniej :wink4:
Opublikowano

myślałem że ty jakoś ostro wyleciałeś z drogi że wygiąłeś takie mocowanie, a tu takie "nic"

Opublikowano

Poziu,a to na pewno po tym incydencie? Może kupiłeś już takie coś,a nie wiedziałeś-taki wypad na "zielone" :mysli: nie wiem,czy dałoby radę tak wygiąć-to mi wygląda,jak od jakiegoś kamienia okazałych rozmiarów-na moje oko,to poszło uderzenie,jak na zdjęciu poniżej-uderzone w śrubę

ad5a39b0ce46dc76.jpg

Opublikowano

Jak montowałem to nic takiego nie było. Kilkanaście razy był na podnośniku i zawsze było wszystko oglądane. Ewidentnie to było "zielone" :disgust:

Opublikowano

moze jakis bonus byl w trawie...

ale tez mi sie nie wydaje ze to od tego bo predzej wahacz by sie rozlecial

Opublikowano

z resztą-teraz to i tak już nie ważne-co to było,"moim" sposobem-musisz podnieść auto i zobaczyć ile miejsca tam masz,wtedy będziesz wiedział,jak gruby płaskowniczek można tam ulokować,ale i pomysł Arka-też dobry-wteddy nie musisz martwic się o wahacz,musisz to obejrzeć -pomysły juz masz :wink4:

Opublikowano

Zastanawiam się czy tam jest w ogóle kompletne zawieszenie. Może brakuje jakiegoś odbojnika gumowego. Podejrzewam że powinien prędzej połamać się wachacz aniżeli amorek.

Opublikowano

Zastanawiam się czy tam jest w ogóle kompletne zawieszenie. Może brakuje jakiegoś odbojnika gumowego. Podejrzewam że powinien prędzej połamać się wahacz aniżeli amorek.

wszystkie elementy sa na swoim miejscu :wink4:

Opublikowano

Jak naspawywać to tylko od góry wtedy te mocownie już więcej sie nie wygnie i będzie :good: Uciąć dwa kątowniki (kształcie litery "L")1x1 cm i naspawać od góry i w życiu to nie puści.

Prostowanie może być ryzykowne ze względu na to że może puścić ten spaw od amora i wtedy już kiszka.

Z tego co wiem kolor zielony amorów zarezerwowany jest dla leśników i może dlatego ściąga go na łono natury :naughty:

Łada niva miała takie seryjne :mysli:

Opublikowano

Trafiłem w końcu tutaj: http://www.techracing.pl/pl/customers.htm

powiedzieli, żeby wysłać ten amor do nich i ewentualnie jakiś seryjny, żeby mocowanie odciąć i do tego przyspawać :gwizdanie:

oczywiście najpierw go otwierają, wylewają olej itp.

zaryzykuję :decayed:

Opublikowano

Trafiłem w końcu tutaj: http://www.techracing.pl/pl/customers.htm

powiedzieli, żeby wysłać ten amor do nich i ewentualnie jakiś seryjny, żeby mocowanie odciąć i do tego przyspawać :gwizdanie:

oczywiście najpierw go otwierają, wylewają olej itp.

zaryzykuję :decayed:

w Kraku to się znają na takich sprawach :wink4:jak coś służę pomocą

Opublikowano

Jak masz zamiar wysyłać go do profesjonalnej firmy i płacić nie wiadomo ile to wyślij go do mnie ,zrobie Ci to porządnie spawał i studził żeby oleju nie spuszczać jak chcesz to zrobie jeszcze badania magnetyczne spoin czy występują mikropęknięcia bo widzę temat się ciągnie jak stara guma w majtkach.Ile ta firma chce za naprawę tak z ciekawości pytam?

Opublikowano

Cena za roboczo godzinę tj. 122zł brutto. Na ten amortyzator przeznaczają ok 1,5 godziny ze spuszczeniem oleju i wymianą uszczelniaczy.

Opublikowano

no i co zrobili? podołali czy spartolili?

Opublikowano

wysłałem dopiero