Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Zaślepienie i wyłączenie programowe EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wężyki wyjmij i podeślij dla mnie. zrobie z nich przewód do sprysków :wink4:

Opublikowano

W niedużych pieniądzach kupisz ładne silikonowe. MOje już trochę zmęczone są.

Opublikowano

Ja nie mialem problemu zoltej kontrolki na blacie :mysli: Moze masz nowszy soft silnika? Moj wozek jest 2 lata starszy...

zaslepiłem wezyk przy egr i sprawdzilem po paru km vagiem i wyszlo to:

19586 - System recyrkulacji spalin: przekroczono granicę regulacji

P3130 - 35-10 - - - Sporadyczny

skasowalem przejechalem znowu kilka i pojwaila sie zolta kontrolka na desce :evil:

i oczywiscie ten sam blad.

Opublikowano

no to samo co u mnie było. W sumie jeździłem z tym błędem ponad 3 miesiące.

Opublikowano

no to samo co u mnie było. W sumie jeździłem z tym błędem ponad 3 miesiące.

e.... czyli da rade z tym zyc :kox:

jak robilem logi gr 3 to:

poz. 2 ok. 250

poz. 3 ok. 450

a poz. 4 89

Opublikowano

Skoro lapiecie bledy widocznie soft rozni sie z furkach z 2002 i 2004 bo u mnie zero bledow i kontrolek. Macie tak jak w B7 :kox:

Opublikowano

juz duzo poczytalem na ten temat ale nie wiem od czego zaczac

moze zaczne od opisu

na poczatku jak auto tracilo moc to wystarczyla wlaczyc i wylaczyc kluczyk teraz poprostu jest w mocny jak powinien a czaqsami jest jakby slabszy o polowe tego co ma

teraz nawet nie pomaga juz wylaczenie kluczyka

czytalem o zaworze n75 i o przewodach

wydaje mi sie ze turbina jest w porzadku bo nic nie kpci nie stuka jest cicha prosze o pomoc

Opublikowano

kolego to nie jest miejsce na twój problem. egr nie ma nic wspólnego z tym co piszesz.

poszukaj w wyszukiwarce pod hasłem "notlauf" i znajdziesz odp na swoe pytanie[br]Dopisany: 02 Listopad 2010, 07:16_________________________________________________wracając do tematu. ecu nie wychwyci mechanicznej usterki,coś mu ten sygnał musi podać,tzn jest jakieś gówienko które reaguje na zmiany podciśnienia w wężyku i podaje wyniki do ecu.

w takim razie co to jest?

Opublikowano

ECU "widzi" że po wysterowaniu zaworu N18 wartości "z gr. 003" nie zmieniają się i wywala błąd :wink4:

Opublikowano

no nic, i tak musze do vaga sie podpiąć to przeprogramuje. efekt jest na plus,już kilka dni jeżdże z odłączonym EGR i widze zdecydowaną poprawe.następnym krokiem będzie wstawienie flanszy w jego miejsce. ale narazie dam se na spokój :wink4:

Opublikowano

no nic, i tak musze do vaga sie podpiąć to przeprogramuje. efekt jest na plus,już kilka dni jeżdże z odłączonym EGR i widze zdecydowaną poprawe.następnym krokiem będzie wstawienie flanszy w jego miejsce. ale narazie dam se na spokój :wink4:

ta jak ty to przeprogramujesz zeby ecu nie wywalał bledu?

Opublikowano

No właśnie :mysli:

było by dobrze podać "krok po kroku" jak to zrobić :naughty:

Opublikowano

No właśnie :mysli:

było by dobrze podać "krok po kroku" jak to zrobić :naughty

Na moja skromna wiedze w tej materii to tylko tuner moze pobawic sie i wylaczyc to dziadostwo :decayed:

Vagiem - zwiekszyc ilosc powietrza a i tak sie go nie zamknie (całkowicie) :co:

Opublikowano

ja na tym sie nie znam zupełnie :tongue4:

myśle że fachura elektromechanik będzie wiedział jak ten problem załatwić

Opublikowano

ja mam u siebie zaslepiony juz 2 lata i nie ma zadnych skutkow ubocznych , zima tez nie odczuwam aby wolniej sie nagrzewal takze tak jak pisali wyzej koledzy zaslepiaj bo szkoda kasy na nowy :)

Opublikowano

wczoraj mechanik wymieniał mi amortyzatory i założył z powrotem wężyk,kontrolka silnika zgasła :good: dzisiaj znów go zdejme.

ale niech mi ktoś podpowie,skoro tak sie dzieje,to co zrobić żeby bez podłączania do vaga oszukać ecu? zaślepienie śrubką nie pomaga, a denerwuje mnie ta kontrolka jak świeci :thumbdown:

Opublikowano
:hi: Przepraszam że tak się wtrącę. Nie poci wam się zawór egr? Bo mój jest cały spocony. Co to może być? Czyżby zawór do wymiany?
Opublikowano

wczoraj mechanik wymieniał mi amortyzatory i założył z powrotem wężyk,kontrolka silnika zgasła :good: dzisiaj znów go zdejme.

ale niech mi ktoś podpowie,skoro tak sie dzieje,to co zrobić żeby bez podłączania do vaga oszukać ecu? zaślepienie śrubką nie pomaga, a denerwuje mnie ta kontrolka jak świeci :thumbdown:

nie da sie bez ingerencji w oprogramowanie sterownika ...

Opublikowano

myśle nad tym aby zatkać przewód czymś z małą dziurką w środku.tak aby tylko tylko zassysało powietrze.wtedy może nie wywali błędu.

Opublikowano

:hi: Przepraszam że tak się wtrącę. Nie poci wam się zawór egr? Bo mój jest cały spocony. Co to może być? Czyżby zawór do wymiany?

olej z odmy, turbo puszcza...

a tak w ogóle to: :szukaj: