MARCIN607 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Witam Panowie mam pytanie jak zdemontować antenę-muszę ją uszczelnić i za cholere nie wiem jak się do niej dostać-czy trzeba całą posufitkę ściągać od czego zacząć itp. Tematu szukałem ale znalazłem tylko do B5 jak ktoś ma jakieś foty zrzuty będę wdzięczny. do modów jeżeli wątek ma złe miejsce sorry wrzućcie proszę go w odpowiedni dział pozdr M
frugodh Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 sprobój zdjąc tą część podsufitki która ukaże się od tyłu pierwsza przy klapie bagażnika, jak ściągniesz ten pasek może dostaniesz się już ręką do anteny od spodu
MARCIN607 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Opublikowano 21 Października 2010 a jak go ściągnąć? pociągnąć i zejdzie?
frugodh Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Tak trzyma sie tylko na zatrzaskach więc mocno szarpnij w dół
MARCIN607 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Opublikowano 21 Października 2010 tak zrobię to jeszcze pytanie czy jest jakaś uszczelka ori do anteny??? jeżeli tam to proszę o nr z etki :>
greg2505 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 wyjmij lampkę oświetlenia bagażnika nad nią masz nakrętkę od anteny a lampkę delikatnie ciągnij w dół ma po bokach blaszki i na nich się trzyma
wrclaguna Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Uszczelki nie widze ale moze trzeba ta srube dokrecic jutro wrzuce fotke
MARCIN607 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Opublikowano 27 Października 2010 jutro wrzuce fotke i jak Grzesiu jest uszczelka?
alvaro Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 uszczelka nie występuje sama, tylko w komplecie z anteną, zrób tak jak koledzy radzą - może wystarczy dokręcić a jak nie to załóż o-ring gumowy... co do demontażuto nie musisz ściągać całej podsufitki a tylko tylne elementy od bagażnika i ją odchylić... przerabiałem to w B6 jak montowałem ori antenę do navi...
MARCIN607 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Opublikowano 27 Października 2010 czyli pierw wyjąć lampkę póżniej ten element przy klapie ściągnąć w dół tak? :gwizdanie: będę musiał dzisiaj podejście zrboić
szymonb Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 uszczelka nie występuje sama, tylko w komplecie z anteną Nie prawda To jest numer uszczelki pond Antenę GPS do Avanta B6 1K0035349
MARCIN607 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2012 uszczelka nie występuje sama, tylko w komplecie z anteną Nie prawda To jest numer uszczelki pond Antenę GPS do Avanta B6 1K0035349 w moim przypadku prawda- pod mój vin nie było uszczelki. zamówiłem aso i kupiłem ale jeszcze nie przymierzyłem.
szymonb Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 A tak wyglądała moja stara uszczelka anteny
michail55 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 mozna wyciagnac rekinka bez koniecznosci wyciagania calej wiazki z podsufitki??
mischa Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Tak, można. Ja zmieniałem antenę parę dni temu z GSM na GSM/GPS. Wyjmujesz tylną lampkę - jest na sprężyste blaszki. Pod nią masz śrubę od anteny. Co do kabli to jak zdejmiesz prostokątny kawałek podsufitki na samym końcu przy klapie bagażnika (cztery metalowe klipsy) to dostaniesz się do złączek FAKRA. Tak da się wymienić antenę. Gorzej z pociągnięciem kabla do radia. Ja poszedłem prawym słupkiem do subwoofera, a dalej dołem, korytami jak fabryka to robi pod dywanikiem i fotelem pasażera. Tylko to już wymaga demontaży większości elementów tapicerki i fotela.
POWER-KRIS Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dobry silikon czyni cuda. Większość ludzi dowiaduje się ze rekinkiem leci jak lampka na amen zgasnie. Sony Xperia Tapatalk 4
powaguspisz Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Panowie a możecie powiedzieć gdzie kupić rekinka/antenę ?? ale nie te szpetne z allegro zaś i nie OE bo jest za***iście drogi.
Rekomendowane odpowiedzi