Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] 1.8T 411KM by MR Motors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jako ze na ostatniej imprezie zmieliło mi 1 bieg, a 2 dni poźniej i 2, prace nad swapem skrzyni nabrały tempa. Pacjent: skrzynia 6 gang FZQ Seat Leon Cupra R z silnikiem BAM 225KM FWD + 30% szpera Quaife.

Prócz skrzyni potrzebujemy:

- sprzegło

- półosie z przegubami

- rozrusznik

- czujnik prędkości

- przewód wysprzęglika

O tych gratach wiedziałem więc wcześniej skompletowałem, o tyle pewne rzeczy były dla mnie zaskoczeniem. Śruby rozrusznika, półosi, i inna łapa skrzyni. Miałem troche farta i udało mi się to ogarnąć na miejscu. Brakowało również blaszek pod śruby od półosi, jednak z pomoca przyszedł stary kompletny napęd z BMW e30

Przewód od wspomagania również wymagał delikatnej modyfikacji.

Mechanizm dzwigni zmiany biegów i linki zostaja stare.

Dzień dzisiejszy zakończył sie wrzuceniem sprzegła, zawieszeniem skrzyni, wyregulowaniem linek i odpowietrzeniem. Na suchara biegi wchodzą, hehe.

Jutro okaże się czy długośc półosi jest ok....

Porównanie półosi skrzyni 5 i 6 gang, oraz nowe sprzegło

21af646cb5bf1338m.jpg

Opublikowano

Fajne fotki na fotosiku :) Te półosie to można przecież zmierzyć miarką jak masz i te i te za zewnątrz. Ale są takie same, obojętnie czy 5 bieg czy 6. Dzwony skrzyni mają jakąś unifikację. Z czego jest przepływka? Na 6 bieg powinien być bardziej Nm odczuwalny. Ogólnie mocno doinwestowane auto, bo z tego co widzę nie oszczędzano na częściach :kox: Gratki!!

Opublikowano
  • Autor

Niestety przynajmniej katalog IC podaje przeróżne długości polosi. Do roznych skrzyń rózne połosie, do tego dochodzi kwestia zawieszenia. Niektóre modele maja szerszy rozstaw kół i długośc półosi się zmienia. Dziś zabaczymy jak bedzie w moim przypadku :) Z racji na komplikacje jakie były wczoraj nie nastawiam się ze pozostała robota bedzie plug & play :(

Na poprzednim setupie 330KM dało się juz odczuć bark 6 biegu, co zasugerowała moja żonka :D

Przepływka S3 209KM[br]Dopisany: 07 Lipiec 2011, 08:02_________________________________________________Wszystko dziala jak należy. Jestem pod wrażeniem precyzji działania tej skrzyni. Biegi wchodza mięciutko z charakterystycznym kliknięciem. Sprzęgło mieciutkie, jak dla mnie nawet za miekkie.

Przy napędzaniu auto nie myszkuje juz po drodze, więc szpera coś tam spina :)

Trzeba nauczyć sie tego auta od nowa...

Opublikowano

Jeszcze raz gratki. Konkretne podejście, bez druta. Profi robota! :) Prawdopodobnie mnie też czeka przekladka skrzyni z 5 na 6bieg, ale to w starszym modelu audi, tam podobno wchodzi bez zmiany półosi.

Opublikowano

Jakbyście zapytali co trzeba przy przy płycie podłogowej od Golfa IV i pokrewnych zrobic by zmienić 5 na 6b. to bym Wam dawno powiedział ;) Kilka lat jeździ już mój Leon I ALH ze skrzynią 6 od ARL.

Swoją drogą fany zapier.... się szykuje ;)

Opublikowano

ładnie zapierdzielało na Night Power tylko szkoda ze organizacja była do bani :decayed: no i pozniej awaria :embarrassed::(

btw graty za czas reakcji :decayed: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hehe ogólnie nawierzchnia do bani i h***.... oznakowana meta :/ Czasy beda lepsze bo auto ma potencjał.

RT 0,004s tak jakos sie wstrzeliłem :D Warto było bo za ten czas, to chyba najcenniejsza nagroda imprezy :D

Opublikowano

no niestety nawierzchnia tam nie jest jakas reweleacyjna a o tej mecie nie wspomne :polew: :polew: moj kumpel leciał z Toba w parze Leonem Cupra to tak samo zbytnio nie wiedział gdzie meta :polew: :polew: :polew: :polew: :no: mam nadzieje ze bedziecie ekipa na Street Wars III na nowej ulicy Witosa :decayed: tam jest lepszy troche asfalt :) a w nagrode co dostałes ?? drukarke czy co ?? :naughty::kox: :gwizdanie:

a ten czas reakcji to mistrzostwo swiata :naughty: wystrzeliłes jak szatan :decayed:

Opublikowano
  • Autor

10 lat pykałem w szachy to ma sie ten reflex :decayed:

Nagroda za najlepsze RT było wyspawanie kpl. układu wydechowego do auta w RM Motors :) Może ktoś chce odkupic??

Opublikowano

Nagroda za najlepsze RT było wyspawanie kpl. układu wydechowego do auta w RM Motors :) Może ktoś chce odkupic??

no to ladna nagroda :)

Opublikowano

10 lat pykałem w szachy to ma sie ten reflex :decayed:

A myślałem,że już sprzedana :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

i co tam dalej z projektem sie dzieje bo czytam z zaciekawieniem :)

Opublikowano

A jak mamba? Znowu (nie) jedzie? :wink4:

Opublikowano

inaczej - ciagle nie jedzie :disgust:

jakos na dniach ma już być poskladana - stoi w seacie w bielsku

/OT

Opublikowano

/OT

Jak jeszcze oni coś spi***olą to chyba już człowieku stracisz wiarę w mechanikę :gwizdanie:

Opublikowano

/OT

Jak jeszcze oni coś spi***olą to chyba już człowieku stracisz wiarę w mechanikę :gwizdanie:

jeszcze brakuje zeby mi ja spalil :naughty::decayed: