Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma ktoś pomysł dlaczego przy 30*C na dworze klima słabiej chłodzi niż przy 25*C? Przy 25*C jest zamrażarka a przy 30*C leci po prostu chłodne powietrze a nie zimne..

A moze juz klima nadaje sie do czyszczenia i ponownego nabicia :eusathink: Kumpel tak mial w Passacie ze przy nizszej temperaturze na zewnatrz klima jak by bardziej wydajna byla i dmuchala zimniejszym powietrzem a jak zrobilo sie duzo cieplej to dmuchala juz nie takim zimnem i dopiero serwis klimy pomogl.

---------- Post dopisany at 14:51 ---------- Poprzedni post napisany at 14:49 ----------

:hi: z rana

Koledzy jakie macie ciśnienie w przednich kołach? Opona 225/40/18. Ile powinno być barów w takiej oponie? :eusathink:

Ja mam 2.7 z przodu i 2.6 z tylu i nie narzekam , jest troche twardawo ale opony srodkiem nie zbiera , ciut mniejsze spalanie bo mniejszy opor toczenia i lzej sie kreci na prakingach zwlaszcza.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:hi: z rana

Koledzy jakie macie ciśnienie w przednich kołach? Opona 225/40/18. Ile powinno być barów w takiej oponie? :eusathink:

Ja mam 2.7 z przodu i 2.6 z tylu i nie narzekam , jest troche twardawo ale opony srodkiem nie zbiera , ciut mniejsze spalanie bo mniejszy opor toczenia i lzej sie kreci na prakingach zwlaszcza.

Byłem u znajomego i w przednich kołach było 2.1 :whistling: podbiliśmy trochę, do 2.3 - zobaczę jak będzie, najwyżej jeszcze się dopompuje... Po zrobieniu kilkunastu km wyczułem, że kiera jest nieco "lżejsza" :decayed:

Opublikowano

ja mam u siebie 2,6 albo 2,7 we wszystkich kołach i tragedii jakiejś nie ma ale spalanie dużo mniejsze niż jak miałem kiedyś 2,3

Opublikowano
Ma ktoś pomysł dlaczego przy 30*C na dworze klima słabiej chłodzi niż przy 25*C? Przy 25*C jest zamrażarka a przy 30*C leci po prostu chłodne powietrze a nie zimne..

A moze juz klima nadaje sie do czyszczenia i ponownego nabicia :eusathink: Kumpel tak mial w Passacie ze przy nizszej temperaturze na zewnatrz klima jak by bardziej wydajna byla i dmuchala zimniejszym powietrzem a jak zrobilo sie duzo cieplej to dmuchala juz nie takim zimnem i dopiero serwis klimy pomogl.

Klima nabijana rok temu była :wink:

Opublikowano

ja tam co roku nabijam i takich problemów nie ma teoretycznie jak jest mniej gazu spreżarka musi wykonywać większą prace co się objawia większym oporem na silniku nic takiego nie zauważyłeś?

Opublikowano

ja rok temu nabijalem w ASO i jak pojechalem na serwis teraz to powiedzieli ze mam za malo czynnika i tza bylo uzupelnic.ogolnie koles mowil ze trzeba co roku uzupelniac czynnik

Opublikowano
ja tam co roku nabijam i takich problemów nie ma teoretycznie jak jest mniej gazu spreżarka musi wykonywać większą prace co się objawia większym oporem na silniku nic takiego nie zauważyłeś?

Absolutnie. W sumie to nawet nie ma różnicy, czy klima włączona, czy wyłączona :decayed:

Włączę obieg zamknięty i będzie pewno lepiej :wink:

Opublikowano

Klima nabijana rok temu była :wink:

"Rok temu" to juz czas i pora na kolejny serwis :wink: Ja tez nabijam i czyszcze ulad raz do roku i zadnych problemow z klima nie mam.

Opublikowano

No nie przesadzajmy. Jeżeli układ jest szczelny to :whistling:

Chociaż mogłem w sumie do znajomego pojechać to by sprawdził, czy coś ubyło od ostatniego razu a tak w poniedziałek rano nad morze jadę więc trudno :decayed:

Opublikowano

Nie jedz nad morze bo mokra woda jest ;)

Opublikowano

Kurde a ja nic nie robiłem z klima przez 3 lata oprócz ostatniego odgrzybiania sposobem który znalazłem na forum. Ogolnie jak ustawie na low albo 16st to jest za zimno w taką pogode jak teraz. Jest sens nabijać?

Opublikowano
Kurde a ja nic nie robiłem z klima przez 3 lata oprócz ostatniego odgrzybiania sposobem który znalazłem na forum. Ogolnie jak ustawie na low albo 16st to jest za zimno w taką pogode jak teraz. Jest sens nabijać?

jezeli tak chlodzi jak mowisz to bym nie nabijal

Opublikowano

Dłuższa jazda przy takiej temp kończy się katarem heh:-/dlatego mam tak 19st ustawione i jest spoko

Opublikowano

bo temperatura w aucie a na zewnątrz powinna różnić się 6-8*C tak żeby było bezpiecznie i zdrowo oczywiście w praktyce jest napewno inaczej

Opublikowano

Jak dobrze że mam serwis klimatyzacji w garażu:decayed: co roku nabijam a raz w miesiącu ozon:decayed:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Duże ubytki po roku? Fajnie masz :-D

Opublikowano

U siebie od 2 lat z klimą nic nie robiłem i działa ok :decayed: w taką pogodę działa, chłodzi bez zarzutu, z nawiewów nie czuć też brzydkiego zapachu... Ale w przyszłą wiosnę już wybiorę się w końcu do aso na jej serwis :whistling:

Opublikowano

Siema :hi: jadę odpoczywać jutro, tylko jak będę żył bez forum przez ponad tydzień :facepalm:

Opublikowano
Siema :hi: jadę odpoczywać jutro, tylko jak będę żył bez forum przez ponad tydzień :facepalm:

Dlatego ja biorę ze sobą tableta :grin:

Opublikowano

będą miał notebooka ale nie wiem jak z netem będzie :whistling: