serfin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 niestety blokada jest styrana i aż wstyd byłoby to montować. poza tym przyciski z B8 chodzą lepiej niz te z B7 - sprawdzone organoleptycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam, Pomóżcie proszę. Jestem z Wrocławia i potrzebuję pomocy w kilku sprawach: 1. Chyba najłatwiejsza do zrealizowania. Szukam fachowca wśród chłopaków z forum, który podłączy w moim aucie oświetlenie przestrzeni nóg (przód + tył). Lampki już mam. 2. Czy możecie polecić kogoś dobrego zajmującego się webasto? Objawy: nie zawsze się załącza, ostatnio bardzo dymiło, dziś po włączeniu zaobserwowałem wyciek płynu w kolorze zielonym. Nie wiem co to za płyn. Wcześniej tego nie było. 3. Rozwiązanie trwałe i skuteczne problemu - 01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number. 4. Największy problem, z którym walczę od ponad roku. Żaden z mechaników, elektryków itp. nie jest w stanie pomóc i naprawić. Zawiesza się turbo, przechodzi w tryb awaryjny i pokazuje błąd 17932 - przekaźnik pompy paliwa. Pisałem już na forum. Zrobiłem wszystko co koledzy doradzali i nic nie pomaga. Wymieniłem przekaźnik na oryginał, zawór N75, gruszka i kierownice działają, elektryk nie widzi niczego nieprawidłowego. Zupełnie nie wiem gdzie szukać??? Pozdrawiam, Artur 1. zaczekaj jak się cieplej zrobi i zapraszam do mnie. 2. domin79 pan do Ciebie 3. gdzie ten błąd masz? radio, licznik, climatronic? dany sterownik nie jest przyuczonu VINu Twojej fury i głupieje. 4. cholera go wie, jeśli mechanicznie jest wszystko Si, to trzeba trochę pogrzebać w kablach i poszukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Artur najpierw uzupełni profil , bo nawet nie widać jaki masz silnik 2. Płyn Ci od webasto ucieka , zielony ? a jaki masz płyn u układzie chłodniczym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Artur najpierw uzupełni profil , bo nawet nie widać jaki masz silnik 2. Płyn Ci od webasto ucieka , zielony ? a jaki masz płyn u układzie chłodniczym ? pozwoliłem sobie zajrzeć w profil kolegi i temat z problemami ma w poddziale 1,9 czyli obstawiam avf/awx. chłodniczym czy wspomagania jozek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archie20 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam, Pomóżcie proszę. Jestem z Wrocławia i potrzebuję pomocy w kilku sprawach: 1. Chyba najłatwiejsza do zrealizowania. Szukam fachowca wśród chłopaków z forum, który podłączy w moim aucie oświetlenie przestrzeni nóg (przód + tył). Lampki już mam. 2. Czy możecie polecić kogoś dobrego zajmującego się webasto? Objawy: nie zawsze się załącza, ostatnio bardzo dymiło, dziś po włączeniu zaobserwowałem wyciek płynu w kolorze zielonym. Nie wiem co to za płyn. Wcześniej tego nie było. 3. Rozwiązanie trwałe i skuteczne problemu - 01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number. 4. Największy problem, z którym walczę od ponad roku. Żaden z mechaników, elektryków itp. nie jest w stanie pomóc i naprawić. Zawiesza się turbo, przechodzi w tryb awaryjny i pokazuje błąd 17932 - przekaźnik pompy paliwa. Pisałem już na forum. Zrobiłem wszystko co koledzy doradzali i nic nie pomaga. Wymieniłem przekaźnik na oryginał, zawór N75, gruszka i kierownice działają, elektryk nie widzi niczego nieprawidłowego. Zupełnie nie wiem gdzie szukać??? Pozdrawiam, Artur 1. zaczekaj jak się cieplej zrobi i zapraszam do mnie. 2. domin79 pan do Ciebie 3. gdzie ten błąd masz? radio, licznik, climatronic? dany sterownik nie jest przyuczonu VINu Twojej fury i głupieje. 4. cholera go wie, jeśli mechanicznie jest wszystko Si, to trzeba trochę pogrzebać w kablach i poszukać... Dzięki wielkie za odpowiedzi i podpowiedzi. Jak się zrobi cieplej to chętnie, chyba że bywasz we Wrocławiu to przy okazji, bo auto stoi w garażu i można grzebać nawet teraz. W kwestii pytania 3 to chodzi o poduszkę powietrza w fotelu kierowcy. Kasowanie błędu pomaga na kilka dni. A co do pytania 4 znasz kogoś, sam się tym zajmujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Artur najpierw uzupełni profil , bo nawet nie widać jaki masz silnik 2. Płyn Ci od webasto ucieka , zielony ? a jaki masz płyn u układzie chłodniczym ? pozwoliłem sobie zajrzeć w profil kolegi i temat z problemami ma w poddziale 1,9 czyli obstawiam avf/awx.chłodniczym czy wspomagania jozek? chłodniczym, bo jak możne z webasto lecieć zielony płyn ? chyba że ma taki właśnie w układzie chłodniczym ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez jozek726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 poduszka?! jak często przestawiany jest fotel? sam się tego nie tykam, bo za grubo dla mnie, ale jutro będę ugadywał kilka rzeczy w zaufanym warsztacie koło mnie, to zapytam o Twój przypadek. ja też mam garaż, bywam we Wrocku stosunkowo często, ale chwilę przy tym zajmie, więc lepiej zaopatrzyć się w kierowcę i coś na grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 jak chcesz grilla to musi być karkówka, kurde ale bym wpierdzielił bo siedzę na głodniaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 chłopaki, może ktoś ogarnie dokładnie o co biega z tymi błedami? dotyczy radia: 3 Faults Found: 01044 - Control Module Incorrectly Coded 000 - - 00856 - Radio Antenna 011 - Open Circuit 00821 - Antenna 2 for Radio (R93) 011 - Open Circuit gdzie mam szukać źródła błędu? w przejściówkach anteny, które zakupiłem w celu możliwości podłączenia radyjka 2din na wtyczce Fakra, czy to raczej wzmacniacz antenowy pod tylną szybą (sedan) powiedział mi "bye bye" ? Mam to samo po zmianie concert II na III ,brak podłączenia drugiej anteny,zmiana wzmaka na af ponoć pomaga,muszę go wreszcie kupić i będzie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 aaa Grzegorzu właśnie takie błedy miałem również po zmianie radia z Concerta II na III. i zastanawiam się co było nie tak w tym podłączeniu. OK teraz pytanie z innej beczki, ktoś miał ma umowę w sieci PLAY? bo zastanawiam się, czy jezeli skonczy mi sie umowa, chyba na dniach i nie wypowiem umowy to czy oni mi z automatu przedłużą umowę na czas okreslony? np kolejny rok czy przejdę na czas nieokreślony? bo zamierzam zmienic operatora chyba wroce do Orange mają najtaniej Szajsunga S5 bo 560zł przy umowie 24m 90zl /msc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek726 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) jak się skończy umowa to przed okresem końca musisz ją wypowiedzieć z 3 miesięcznym wypowiedzeniem (chyba) albo 1 miesiąc ) ale wypowiedzieć trzeba. Ja przeszedłem z orange do play i nigdy nie wrócę do orange. ja mam teraz umowe bez telefonu za 30zł z nielimitowanymi połączeniami , smsami i mmsami i 1,5 gb internetu. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez jozek726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 ja odwrotnie, uciekłem z playa do orange. idź Daniel do orange a najlepiej przez neta umowe zrób z przejściem do orange (korzystniejsze niż w salonie bo więcej dają), wybierasz telefon taryfe etc a sprawa rozwiązania umowy z dotychczasowym dostawcą usługi jest po stronie orange. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 jak się skończy umowa to przed okresem końca musisz ją wypowiedzieć z 3 miesięcznym wypowiedzeniem (chyba) albo 1 miesiąc ) ale wypowiedzieć trzeba. Ja przeszedłem z orange do play i nigdy nie wrócę do orange. ja mam teraz umowe bez telefonu za 30zł z nielimitowanymi połączeniami , smsami i mmsami i 1,5 gb internetu. Nju mobile (orange) daje za 39zł daje troszkę internetu więcej bo 2GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfin Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 i chyba tak zrobie jak mówisz Kaju. w sumie teraz płace w Play 40zł/msc za nielimitowane rozmowy komorkowe i sms/mmsy - umowa była bez telefonu, ale chce zmienic fon wlasnie na S5 z uwagi na dobry aparat (mialem S3 i byl to dla mnie swietny telefon) dzieciak mi rosnie chce pstrykac fotki i nagrywac dobrej jakosci filmy, poza tym nie stac mnie na zakup S5 na raty i pozostaje mi nabycie go poprzez operatora komorkowego. przy abonamencie do 90zł wlasnie Orange ma najtaniej ten fon bo za 560zl inni maja ponad 1000zł, czyli jezeli umowa konczy mi sie w PLAY na dniach w styczniu to juz do nich nie pukac nie zachodzic tylko robic zakup przez strone Orange i oni za mnie ogarną sprawę od A do Z? kurde nei pamietam nawet kiedy dokladnie konczy mi sie ta pieprzona umowa w PLAY :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 tak, wtedy masz okres chyba kilku dni przejścia i numer zastępczy ale ostatecznie zostajesz ze swoim starym numerem, rok temu przechodziłem i nie pamiętam dokładnie, ale efekt końcowy dla mnie na plus, więc mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archie20 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 poduszka?! jak często przestawiany jest fotel? sam się tego nie tykam, bo za grubo dla mnie, ale jutro będę ugadywał kilka rzeczy w zaufanym warsztacie koło mnie, to zapytam o Twój przypadek. ja też mam garaż, bywam we Wrocku stosunkowo często, ale chwilę przy tym zajmie, więc lepiej zaopatrzyć się w kierowcę i coś na grilla. Nie wiem dlaczego, był aktualny jakiś czas temu. Nieważne. Faktycznie profil nieuzupełniony,ale już nadrobiłem. Silnik AVF. Płyn chłodzący różowy. Wcześniej problemu z wyciekiem nie było. Webasto hulało w najlepsze! Może to mechanik podczas bardzo niedawnej wizyty w warsztacie coś sknocił. Nie wiem czy się dobrze orientuję, ale z webasto chyba nie ma co wyciekać? Jeśli chodzi o poduszkę to fotel praktycznie wcale nie jest przestawiany - jestem jedynym kierowcą. No może czasem podczas generalnego sprzątania. Artur najpierw uzupełni profil , bo nawet nie widać jaki masz silnik 2. Płyn Ci od webasto ucieka , zielony ? a jaki masz płyn u układzie chłodniczym ? Profil uzupełniony. Pewnie to nie jest płyn z webasto, bo tam chyba nie ma co uciekać, ale wyciek płynu zauważyłem podczas działania ogrzewania - dziś po raz pierwszy. Co prawda ostatnio po uruchomieniu tak się zaczęło dymić spod maski, że sam chciałem lecieć po gaśnicę :/ Nie wiem o co chodzi??? A możliwe, żeby od wspomagania gdzieś przejarało przewód i leci? Ostatnio mechanik grzebał coś pod maską co prawda nie przy webasto, ale może coś spierdzielił??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 tak, wtedy masz okres chyba kilku dni przejścia i numer zastępczy ale ostatecznie zostajesz ze swoim starym numerem, rok temu przechodziłem i nie pamiętam dokładnie, ale efekt końcowy dla mnie na plus, więc mogę polecić. Spoko temat. Zgłaszasz nowemu operatorowi, że chcesz do niego przejść a on załatwia resztę. Żadnego , nawet dotychczasowy operator przestaje dzwonić i proponować oferty. Dostaje się kartę z numerem tymczasowym (jak się jej nie używa to nic się nie płaci) a w momencie gdy stara umowa wygaśnie, karta z numerem tymczasowym staje się naszym poprzednim numerem w nowej sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfin Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A czy ktos wie czy operatorzy w tym Play maja takie same warunki umow tj po zakonczeniu umowy terminowej to u kazdego operatora umowa z automatu przechodzi na umowe na czas nieokreslony i wowczas obowiazuje 30dniowy okres wypowiedzenia ? Czy sa nieuczciwi operatorzy, ktorzy z automatu przedluzaja umowe na kolejny okres- w moim przypadku 13 miesiecy- jezeli nie wypowiem im wczesniej umowy, oraz czy wszedzie jest okres wypowiedzenia 30dni czy ma ktos 3miesiace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 tak, wtedy masz okres chyba kilku dni przejścia i numer zastępczy ale ostatecznie zostajesz ze swoim starym numerem, rok temu przechodziłem i nie pamiętam dokładnie, ale efekt końcowy dla mnie na plus, więc mogę polecić.Spoko temat. Zgłaszasz nowemu operatorowi, że chcesz do niego przejść a on załatwia resztę. Żadnego , nawet dotychczasowy operator przestaje dzwonić i proponować oferty.Dostaje się kartę z numerem tymczasowym (jak się jej nie używa to nic się nie płaci) a w momencie gdy stara umowa wygaśnie, karta z numerem tymczasowym staje się naszym poprzednim numerem w nowej sieci. ooooo to to to, dokładnie tak było, wygasła mi stara karta, a tymczasowy numer zrobił się starym numerem u nowego operatora. tak to właśnie wyglądało u mnie z przedstawianiem ofert byłego operatora się zgadzam - przynajmniej telefonicznych, bo skrzynkę mailową zasypują mi co chwile czymś nowym, ale za to co jakiś czas niwy operator proponuje kolejny abonament na typowe chwyty marketingowe - akurat się raz wstrzelili, że potrzebowałem na firme tableta z netem i wziąłem na na prawdę fajnych warunkach, ale po miesiącu ponownie dzwonią i proponują kolejny już nie jeden, a dwa abonamenty i dwa nowe urządzenia wracając do sedna, Daniel, przeglądaj oferty przez neta i przechodź, wszystkie papiery dostarczy kurier, Ty tylko składasz podpisy i ewentualnie płacisz hajs za urządzenie (sugeruję się tym, co napisałeś wcześniej), to, czego potrzebujesz poinformują Cię przy wypełnianiu wniosku bądź mailowo jest 30 dni wypowiedzenia, choć nie do końca wydaje mi się, że umowa z automatu jest przedłużana według mnie, to powinna wygasnąć, jeśli strony nic nie ustaliły, w końcu jest to umowa na czas określony, więc po jego upływie po prostu zostaje rozwiązana... ale to trzeba doczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur82 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 no dobra Panowie pytanie: nie raz nie chce mi zadziałać podnoszenie szyby kierowcy i tylko tej reszta działa bez zarzutów. Czy da rade zrobić coś z tym przyciskiem? Artur jeżeli masz stare przełączniki (na starych ikona czyli do 02/03r) to uj może trafiać blaszki w nowszem są już mikrostyki jak dobrze kojarzę Turzol ogarnoles w koncu auto??? no wąłsnie mam te stare...czyli co tylkow ymiana przelacznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi