Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja u siebie przy okazji serwisu zapodałem komplet oryginalnych filtrów i napiszę tylko ,żeby się nie zrażać że są Made in China. Kiedyś zawsze jak kupowałem w serwisie były klepane w DE. Globalizacja postępuje :)

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja mam lotke nie ori tylko poszła jako surowa w podklad epoksydowy i mam spokój :decayed:

Opublikowano
Ja u siebie przy okazji serwisu zapodałem komplet oryginalnych filtrów i napiszę tylko ,żeby się nie zrażać że są Made in China. Kiedyś zawsze jak kupowałem w serwisie były klepane w DE. Globalizacja postępuje :)

32 funty za filtry (oleju , kabinowy i powietrza ) wszystkie ori z serwisu

+

45 funtów za olej MOTUL 505.01 SYNTHETIC MOTOR OIL 5W40 5 LITRE VW AUDI (sprawdzone źrudło)

=

77 funtów za wszystko ( po dzisiejszym kursie będzie to 398.51 zł ) --- czy to dużo czy mało jak bym kupił to w Polsce ?

No i teraz

-

60 funtów bo wymieniam sam

=

17 funtów na 0.7 Finlandii :wink:

Jak to się mówi i wilk syty i owca cała :grin:

Opublikowano

a kto mi powie czy jak mam zwykły wlacznik swiateł (bez literki na końcu) to włoże w to miejsce bez żadnych przeróbek i przekładanek kabli włącznik z funkcją auto??

Opublikowano

Poszla za tyle?

Kolor chociaz taki sam?

:wink:

Nie wiem czy kumpla cena zrazi :decayed:

Tłumaczyłem mu że ORI czesci są w cenie :wink:

Opublikowano

400zł za klapę ze spojlerkiem jest jak najbardziej OK. Jak mu nie pasi to niech sobie położy 1,5k w ASO :wink:

Opublikowano

Czasem mozna taniej.np za polowe:banan::kox: i to w kolorze

Opublikowano
a kto mi powie czy jak mam zwykły wlacznik swiateł (bez literki na końcu) to włoże w to miejsce bez żadnych przeróbek i przekładanek kabli włącznik z funkcją auto??

Artur - mogłeś się trochę wysylić ;)

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/

Instalacja włącznika A (lub B) w instalacji LOW (MCE A, C i D):

Odpowiadając na kilka pytań, które dostałem na pw – aby założyć włączniki o zwiększonej funkcjonalności czyli ten z końcówką A lub B (auto) w przypadku gdy wcześniej używaliśmy przełącznika standardowego - wymagane będzie przełożenie pinów w kostce włącznika świateł. I tak aby uruchomić światła mijania, postojowe i pozycyjne (plus ze stacyjki) przekładamy pin 4 do 11. Aby podać stałe zasilanie dla świateł postojowych i pozycyjnych – przekładamy pin 16 do 14.

Zatem jeśli nie masz "wyjmaków" to spinka do włosów do łapy i jedziesz...

Opublikowano

sorry ale ponowie pyatnie:

Opublikowano
sorry ale ponowie pyatnie:

Artur - post wyżej.

Opublikowano

Tak swoja droga po co czujnik z auto bez jego funkcjonalnosci?Ktora i tak bez CH/LH jest zadna.

Opublikowano
Tak swoja droga po co czujnik z auto bez jego funkcjonalnosci?Ktora i tak bez CH/LH jest zadna.

Tomku jest jedna - jak masz starty stary włącznik to wersja z AUTO w dobrym stanie też się nada nie :wink:

Opublikowano

No chyba tylko.

Przez 2 lata ani razu nie uzylem wlacznika w pozycji auto.

Bo niby po co?

Opublikowano
No chyba tylko.

Przez 2 lata ani razu nie uzylem wlacznika w pozycji auto.

Bo niby po co?

Fakt - u nas ze względu na przepisy dot. świateł, zupełnie niepotrzebny gadżet.

Opublikowano

Bartek a mam jeszcze jedno pytanie czy jak mam bez literki to tylko taki mogę włożyć.

A ten z auto ponoć jak się go zostawi na auto to odpala sam światła po upływie około 3sek. - jest taka możliwość bez czujnika zmierzchowego??

Opublikowano

Jak włożysz coś innego niż masz (czyli z literką A, B, C lub D) to po prostu część świateł nie będzie działać... Zatem włożyć możesz ale aby światła zaczęły działać trzeba przekładać piny (nic strasznego).

Z tym załączeniem świateł w trybie AUTO - nie wiem czy to potwierdzone. Załóż i sprawdź - nic złego się nie stanie.

Opublikowano

Panie i Panowie, wie ktos co to za progi sa? zderzak oettinger'a ale progi chyba juz nie...

http://img203.imageshack.us/img203/6339/img9128x.jpg

Opublikowano
Panowie potrzebuje oryginalne numery audi/vw tych rzeczy do mojego samochodu:

Filtr oleju , kabinowy i powietrza .

Dzięki :hi:

074 115 562 - filtr oleju

8E0 819 439 - filtr kabinowy

4B0 819 439 C - filtr kabinowy z wkładem węglowym

06C 133 843 - filtr powietrza

Jeszcze raz dzięki :hi:

A czym się różni ten z wkładem węglowym od tego normalnego

Ten z wkładem jest droższy ale lepiej chroni przed smrodkiem spalin. Montuje się go przede wszystkim w autach z czujnikiem świeżego powietrza (dodatkowy przycisk na panelu klimy).

http://desmond.imageshack.us/Himg228/scaled.php?server=228&filename=czujnikjakosci.png&res=landing

a co daje to ze jeździmy z włączonym tym przyciskiem ?