Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Jakość wykonania najnowszej A4 - fakty i mity dotyczące nadwozia B8...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli to z siedzenia przejedz sie z pasazerem i tez nie bedzie skrzypialo tak wlasnie u mnie ten blad wyczailem ze zawsze mi skrzypialo jak sam jechalem :) chcialme juz caly schowek wyciagac i tam szukac a to nie tedy droga :))

Wlasnie ja czesciej siedze jako pasażer w tej A3 bo to wozek mojej drugiej polowy. Podczas jazdy otwieralem schowek na rekawiczki, probowalem coś tam dociskać, naciskać, żeby zlokalizować miejsce grzechotania i nic nie pomagało - więc moze naprawde to nie pochodzi od schowka na rękawiczki tylko z pod fotela. Sprawdze to napewno :cool1:

ja wladowalem taka duza gabke do tego schowka pod fotelem i jak reka odjal problem sie rozwiazal bo szufladka jest na docisku i nie ma jak skrzypiec :)

Opublikowano

Tak czytam i czytam i się jak narazie smieje :decayed:

Po pierwsze fajnie bedzie jak Bedą zabierali tutaj głos UŻYTKOWNICY modelu B8

U mnie rok 2009 , nalatane 43 tyś km i nic nie puka, nic nie stuka, nic nie skrzypi :cool1: no może ale to moze z małym wyjątkiem plastik pod tylnią boczną szybą ...... ale podkreślę to raz coś zaskrzypiało bo obmacaniu tego itd itp jest jak narazie cisza :cool1:

wk***i.a mnie na maxa guma/plastik w dolnej czesci pasa przy słupku środkowym na wyjsciu bo na dziurach delikatnie puka nie mam czasu sie tym zająć.... ale żeby odrazu wszystko trzeszczało ?

Napewno zdecydowanie lepiej się prowadzi B8 niż B6 i B7 :wink4: aha i lipnie zrobione mocowanie kanapy tylniej , po jednym razie jej wyjęcia zaczepy połamane.....

Czytajac pierwszego posta kolegi Brysio to mam wrażenie że chyba siedział w jakiejś chińskiej imitacji , bo jak narazie nic w Mojej B8 się nie pokrywa z tym co pisze :gwizdanie:

do tego boczki pod naciskiem skrzypia tragicznie w kazdym z tych aut czego w b7 nie bylo i na dodatek konsola w b8 to jakis mega fuckup rusza sie w gornej czesci jakies 15mm w obie strony jak sie jej przygladnac dokladnie to to jest ta sama ktora montuja w a6 tylko ze w a6 jest ona przytrzymywana prze kokpit a w b8 to jest syf na maxa pasuje to do siebie wsztyko jak piesc do nosa!!! wogole moim zdaniem bardziej sie tego zj.... nie dalo!!!! jak na PREMIUM-MARKE to jestem conajmniej rozczarowany

W B7 i B6 też skrzypiały pod nciskiem na postoju , podczas jazdy jest cisza i spokój a przeciez o to chodzi :cool1: fakt ciut lepiej by mogli to wykonac ale bez przesady :gwizdanie:

Co do kokpitu to hmmmm jedynie co mnie drazni to ten plastik wokoło zegarów reszta jak dla mnie jest OK.

Konsola hmmmm u mnie się nie rusza i dziwie sie jak może sie ruszać 1,5 cm w która kolwiek ze stron :shocked:

plyta bagaznika lata i to badziew jest nieziemski a4 i a5 sb

Gdzie lata? przecież wchodzi na wcisk w B8 Avant wiec jak moze latać ? :mysli::shocked:

Opublikowano

Tak czytam i czytam i się jak narazie smieje :decayed:

Po pierwsze fajnie bedzie jak Bedą zabierali tutaj głos UŻYTKOWNICY modelu B8

U mnie rok 2009 , nalatane 43 tyś km i nic nie puka, nic nie stuka, nic nie skrzypi :cool1: no może ale to moze z małym wyjątkiem plastik pod tylnią boczną szybą ...... ale podkreślę to raz coś zaskrzypiało bo obmacaniu tego itd itp jest jak narazie cisza :cool1:

wk***i.a mnie na maxa guma/plastik w dolnej czesci pasa przy słupku środkowym na wyjsciu bo na dziurach delikatnie puka nie mam czasu sie tym zająć.... ale żeby odrazu wszystko trzeszczało ?

Napewno zdecydowanie lepiej się prowadzi B8 niż B6 i B7 :wink4: aha i lipnie zrobione mocowanie kanapy tylniej , po jednym razie jej wyjęcia zaczepy połamane.....

Czytajac pierwszego posta kolegi Brysio to mam wrażenie że chyba siedział w jakiejś chińskiej imitacji , bo jak narazie nic w Mojej B8 się nie pokrywa z tym co pisze :gwizdanie:

do tego boczki pod naciskiem skrzypia tragicznie w kazdym z tych aut czego w b7 nie bylo i na dodatek konsola w b8 to jakis mega fuckup rusza sie w gornej czesci jakies 15mm w obie strony jak sie jej przygladnac dokladnie to to jest ta sama ktora montuja w a6 tylko ze w a6 jest ona przytrzymywana prze kokpit a w b8 to jest syf na maxa pasuje to do siebie wsztyko jak piesc do nosa!!! wogole moim zdaniem bardziej sie tego zj.... nie dalo!!!! jak na PREMIUM-MARKE to jestem conajmniej rozczarowany

W B7 i B6 też skrzypiały pod nciskiem na postoju , podczas jazdy jest cisza i spokój a przeciez o to chodzi :cool1: fakt ciut lepiej by mogli to wykonac ale bez przesady :gwizdanie:

Co do kokpitu to hmmmm jedynie co mnie drazni to ten plastik wokoło zegarów reszta jak dla mnie jest OK.

Konsola hmmmm u mnie się nie rusza i dziwie sie jak może sie ruszać 1,5 cm w która kolwiek ze stron :shocked:

plyta bagaznika lata i to badziew jest nieziemski a4 i a5 sb

Gdzie lata? przecież wchodzi na wcisk w B8 Avant wiec jak moze latać ? :mysli::shocked:

kolego Cuber w kazdym z aut jest zawsze kilka niedociagniec ale niestety w tych a4 ktore ja testowalem takie rzeczy zauwazylem podloga bagaznika jest poprstu wlozona i w niektorych autach pasuje ona na styk a w niektorych niestety latala sobie ot tak

konsola srodkowa rusza sie w kazdym ale ja trafilem na 2 extremalne przypadki w ktorych to spokojnie gora przemieszczala sie o dobre 15mm w obie strony bylem z kolega chcial kupic b8 (zreszta mnie ona sie z zewnatrz naprawde bardzo podoba sam szukalme swego czasu do zmiany bo juz czas ) ale sie tym uzywkom zaczelismy przygladac to stwierdzil ze woli passata bo tam wsztyko stabilne :)) choc mnie passat ten nowy jakos nie specjalne sie podoba ale to kwestia gustu

ale sam pewnie zauwazyles ze jakosc plastikow spadla i to bardzo duzo co do b6 czy b7

jesli chodzi o prowdazenie nie jest to wogole spowodowane przesunieciem drazka w dol a tym ze rozstaw kol sie zmienil a tym samym rozklad sil i ciezarow na kola sie lekko przesunal chodzi mi o to ze jak przywalisz w kraweznik masz bezposredni przeplyw z kola na drazek bo uderzenie jest od dolu a co za tym idzie wygina sie poprpstu ta listwa zebata i jest do wymiany

bardzo bym chcial zeby wypowiedzieli sie tutaj uzytkownicy tacy jak Ty ktorzy b8 posiadaja i maja do czynienia z tym autem na codzien

jak mowie ja autem jezdzilem pare razy i pare sztuk przetestowalme i na placu uzywki i nowe w salonach i skrzypiace tylne gryfy byly w kazdym modelu ktory mialem dostepny

Opublikowano

dodam tylko ze byl juz taki temat wiec mozna by polaczyc ,

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=63790.0

jak ze pojedzielm troche paroma B8 przyznam ze faktycznie wizualnie plastiki sa grose nie w wczesniejszych modelach ale w autach ktorymi jezdzlem nic nie pukalo czy skrzypialo mino przebiegow nawet 60 kkm dalej byla cisza w srodku.

Niestety zlote czasy jakosci w motoryzacji sie skonczyly i trzeba sie z tym pogodzic a samo auto coz poza tymi plastikami pod kazdym wzgledem bije B6 i B7 na glowe

Opublikowano

jasne ze mozna polaczyc watki im wiecej wypowiedzi w tym lepiej beda oscylowaly w obydwie strony i tak ma byc ja pisalme o moich osobistych doswiadczeniach nie o jakis wyczytanych albo bo mi ktos powiedzial sam sprawdzalem i sam doszedlem do wyzej opisanych wnioskow

napewno trafia sie modele skarby ktore prawie zadnych bledow nie beda mialy na takie czekam :>

Opublikowano

kolego Cuber w kazdym z aut jest zawsze kilka niedociagniec ale niestety w tych a4 ktore ja testowalem takie rzeczy zauwazylem podloga bagaznika jest poprstu wlozona i w niektorych autach pasuje ona na styk a w niektorych niestety latala sobie ot tak

konsola srodkowa rusza sie w kazdym ale ja trafilem na 2 extremalne przypadki w ktorych to spokojnie gora przemieszczala sie o dobre 15mm w obie strony bylem z kolega chcial kupic b8 (zreszta mnie ona sie z zewnatrz naprawde bardzo podoba sam szukalme swego czasu do zmiany bo juz czas ) ale sie tym uzywkom zaczelismy przygladac to stwierdzil ze woli passata bo tam wsztyko stabilne :)) choc mnie passat ten nowy jakos nie specjalne sie podoba ale to kwestia gustu

hmmm w Moim się konsola nie rusza a wiec nie pisz że w kazdym bo to nie prawda :cool1:

Pytanie które mi sie nasuwa odrazu to , czy napewno te które ogladałes używane były w 100 % bezywpadkowe ?

jesli chodzi o prowdazenie nie jest to wogole spowodowane przesunieciem drazka w dol a tym ze rozstaw kol sie zmienil a tym samym rozklad sil i ciezarow na kola sie lekko przesunal chodzi mi o to ze jak przywalisz w kraweznik masz bezposredni przeplyw z kola na drazek bo uderzenie jest od dolu a co za tym idzie wygina sie poprpstu ta listwa zebata i jest do wymiany

a gdzie Ja napisałem że jest to spowodowane przesunieciem drążka ?
Opublikowano

hmmm w Moim się konsola nie rusza a wiec nie pisz że w kazdym bo to nie prawda :cool1:

Pytanie które mi sie nasuwa odrazu to , czy napewno te które ogladałes używane były w 100 % bezywpadkowe ?

a gdzie Ja napisałem że jest to spowodowane przesunieciem drążka ?

nie napisales :)) a gdzie ja napisalem ze Ty napisales? :)

na 100% bezwypadkowe salonowki nowki jak pojde nastepnym razem powk.... panow z salonu wezme kamerke mala ze soba to nagram te rzeczy ktore mi wpadly w oko

w tych w ktrych ja siedzialem w kazdym sie konsola ruszala

co do plastiku kolo licznikow kazdy wie jakie one sa to nawet takich rzeczy nie wspminam made by OPEL,ale wiem ze jest taka oslona z alu albo nierdzewki widzialem ja w a4 allroad albo byl to ten sam plastik tylko oklejony aluminium ale to wygladalo o niebo lepiej!

Opublikowano

No przecież wcześniej pisałes że nie tylko nówki ale tez i używki były ogladane :gwizdanie:

Jesli zacytowałes moja wypowiedź w której pisalem na temat prowadzenia to znakiem tego odwołałes sie do mojej wypowiedzi wiec nie pisz że tak nie napisałes , bo własnie napisałes :cool1:

Chciałbym abyś nagral jak wszystko trzeszczy ale podczas jazdy w nowym samochodzie , na postoju to w każdym coś trzeszczy pod naciskiem ale przeciez nie o to chodzi , podczas jazdy ma być cisza a Ja uwazam ze jak narazie Ona jest w moim samochodzie, czyżbym miał rodzynka ? Nie sądze :cool1:

Opublikowano

Nie drapcie się dziewczyny :naughty:

Zamiast się smyrać napletami lepiej przejdzcie do kokretnych info.

Opublikowano

hmmm przeciez padły konkretne informacje :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Robert - teraz już nie masz wyjścia i musisz zrobić rozpoznanie z kamerką (do czego zresztą sam zachęcam ;)). Idę się ogarnąć a potem poczytam wątek turdziego (oczywiście scalimy obecny z wcześniej rozpoczętym).

Opublikowano

Robert - teraz już nie masz wyjścia i musisz zrobić rozpoznanie z kamerką (do czego zresztą sam zachęcam ;)). Idę się ogarnąć a potem poczytam wątek turdziego (oczywiście scalimy obecny z wcześniej rozpoczętym).

dokładnie, chcielibyśmy posłuchać jak skrzypia plastiki podczas jazdy w nowym Audi z salonu :cool1:

Opublikowano

hmmm przeciez padły konkretne informacje :cool1:

Mi to zaczyna przypominać teleturniej

"Brysio - Cuber. Kto ma rację?" :decayed:

Obym sie mylił :naughty:

Opublikowano

Mi to zaczyna przypominać teleturniej

"Brysio - Cuber. Kto ma rację?" :decayed:

no co Ty :shocked:

Przecież tutaj zwykła pogadanka na temat jakości wykonania, okazuje sie ze nie tylko Ja nie dostrzegam w Swoim samochodzie skrzypień podczas jazdy

U Turdzi-ego cisza

jak ze pojedzielm troche paroma B8 przyznam ze faktycznie wizualnie plastiki sa grose nie w wczesniejszych modelach ale w autach ktorymi jezdzlem nic nie pukalo czy skrzypialo mino przebiegow nawet 60 kkm dalej byla cisza w srodku.

Niestety zlote czasy jakosci w motoryzacji sie skonczyly i trzeba sie z tym pogodzic a samo auto coz poza tymi plastikami pod kazdym wzgledem bije B6 i B7 na glowe

U Tobiego cisza,

u mnie na szczęście nic nie skrzypi :wink4:

reszta bez zarzutów w sumie :wink4:

u Cubera Cisza ,

a wiec nie we wszystkich tak jest jak pisze Brysio :kox: ale fakt fajnie że zauważył coś takiego w innych B8-semkach

Opublikowano

U mnie nic nie trzeszczy - CISZA! :) Przebieg 44tys, z czego napewno 15tys po Polsce. Zawias S-Line i kola 255/35R19..

Zgadzam sie z opinia o tym plastiku wokol zegarow..

Zauwazylem jeszcze jedna rzecz.. Postaram sie zrobic zdjecie plastiku przy stacyjce ktory wedlug mnie jest zle dopasowany.

Rozmawialem o tym z dealerem i widzialem to samo w innych A4 B8. Wyglada na to ze ten typ tak ma :(

Opublikowano

No przecież wcześniej pisałes że nie tylko nówki ale tez i używki były ogladane :gwizdanie:

Jesli zacytowałes moja wypowiedź w której pisalem na temat prowadzenia to znakiem tego odwołałes sie do mojej wypowiedzi wiec nie pisz że tak nie napisałes , bo własnie napisałes :cool1:

Chciałbym abyś nagral jak wszystko trzeszczy ale podczas jazdy w nowym samochodzie , na postoju to w każdym coś trzeszczy pod naciskiem ale przeciez nie o to chodzi , podczas jazdy ma być cisza a Ja uwazam ze jak narazie Ona jest w moim samochodzie, czyżbym miał rodzynka ? Nie sądze :cool1:

panowie dajcie mi kilka dni musze wyczarowac nastepna b8 do testow tym razem z fotami i filmami chcialbym sprawe dosc konkretnie naswietlic

co do nowek to w tych salonowych wlasnie ruszaly sie konsole tak jak wyzej napisalme

w uzywkach tez sie ruszaly ale mniej - te auta mialy max 25kkm

trzeszczenie gryfow tylnych drzwi bylo w kazdym przy wsiadaniu i wysiadaniu

podloga bagaznika jak juz napisalmem byly b8 ze bylo w miare ok ale byly tez ze latalo to niczym nie przymocowane badziewie po bagazniku najbardziej w a5 i a5 sportback

napisalme tez czym spowodowane jest lepsze prowadzenie i chodzilo mi o to ze przesuniecie drazka w dol nie ma na to prawie zadnego wplywu a jesli ma to minimlny

kolego Cuber dodam jeszcze ze nie pisalem o trzeszczeniu podczas jazdy tylko na postoju dodalem cytuje

"ja testowalem to na nowych samochodach prosto z salonu a co bedzei po 2 - 3 latach ekspolatacji na kiepskich drogach???" -- do jazdy mialem zawsze nowe auto z przebiegiem do 1500km wiec z samej racji ze wsztyko nowe nie bylo problemow

podczas jazdy jedynie co zauwazylem to wydaje mi sie ze jest gorzej wytlumiony jak b7 bynajmniej szum opon i odglosy drogi byly bardziej slyszalne niz w b7 ale nie chce sie tutaj upierac bo wiele zalezy od opon dlatego napisalem ze tak mi sie wydaje

http://www.flickr.com/photos/audiusa/sets/72157625033630775/

tak sie w audi bada szumy :)) zwlaszcza z tymi chemicznymi pipetami tym sie najwiecj da szumy zbadac :kox:

Opublikowano

nie jesteś rodzynkiem :tongue4: u mnie też cichutko :wink4:

Opublikowano

U Turdzi-ego cisza...

...U Tobiego cisza,...

...u Cubera Cisza

Panowie moje skromne zdanie:

Jeden może zauważać pewne rzeczy inny nie. Ja nie mam doświadczenia z B8 ale może być taka sytuacja że jednemu z was pewien dźwięk może przeszkadzać a drugi może go wogóle nie słyszeć choć on występuje...

Przykładowo ja w aucie jestem wyczulony bardzo na wszystkie dźwięki. Wielu osobom jak próbuje zaprezentować o co mi chodzi jak mi coś trzeszczy w aucie to oni nic nie słyszą dopóki im konkretnie nie wskażę w momencie wystąpienia tego dźwięku. Dopiero wtedy ich olśniewa "aaaaaa" i się dziwią że ja to słyszę. Ci co mnie znają wiedzą o czym mówię (jadąc na zlot ogólnopolski zdjąłem naszą flagę forumową bo mi furczała :gwizdanie:).

Tak więc może kolega coś słyszy, co wam może nie przeszkadza i nie zwracacie na to uwagi.

Dodam, żeby nie było wielkiego OT, że faktem jest iż motoryzacja schodzi na psy i jakość spada, miejmy nadzieję że kiedyś się opamiętają chociaż niektóre marki :cool1:

Opublikowano

Cuber caly czas dodaje "podczas jazdy" i to jest dla większosci najwazniejsze. Nic nie skrzypi, telepie i grzechocze podczas jazdy.

Jednym poprostu przeszkadza to, ze gdy naciska sie na elementy wnętrza to skrzypią a innym nie. A tak apropo to ciekawe czy w jaguarach albo mietkach nowych cos skrzypi podczas naciskania... :mysli:

Opublikowano

ciekawe czy w jaguarach albo mietkach nowych cos skrzypi podczas naciskania...

byłem na jeździe próbnej jagiem XF 2.7d biturbo i podczas jazdy przy pewnych obrotach coś w drzwiach pasażera delikatnie świerczało ale naprawdę trzeba było się wsłuchać - ja to słyszałem. Jak się zapytałem babeczki to strzeliła dąsa że ona nic nie słyszy :tongue4: