Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Jakość wykonania najnowszej A4 - fakty i mity dotyczące nadwozia B8...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie byla strzelona, odkupil od kuzyna ktory przesiadl sie na A6

ale fakt, o ewentualnej odsprzedazy juz nie raz myslal

Opublikowano

Cuber chyba każdy ma prawo wyrazić opinię..... a co do B8 to cena jakoś jest niekorzystna

dla mnie wiarygodne mogą byc opinie tylko użytkowników B8 ( a jednak ich posiadacze mają zgoła odmnienne zdanie niż reszta ) a nie tylko tych co coś tam widzieli cos tam słyszeli itd itp a jak ktoś z B8 marudzi( a jak widać mało takich ) to zadam pytanie po co kupował? przecież widziały gały co brały :gwizdanie:

Przypomina mi to swego czasu był wątek na temat 2,5 TDI :naughty:
Opublikowano

Cuber chyba każdy ma prawo wyrazić opinię..... a co do B8 to cena jakoś jest niekorzystna

dla mnie wiarygodne mogą byc opinie tylko użytkowników B8 ( a jednak ich posiadacze mają zgoła odmnienne zdanie niż reszta ) a nie tylko tych co coś tam widzieli cos tam słyszeli itd itp a jak ktoś z B8 marudzi( a jak widać mało takich ) to zadam pytanie po co kupował? przecież widziały gały co brały :gwizdanie:

jeżeli użytkowałem to auto przez tydzień to już chyba mam prawo mieć własne zdanie i nie muszę być posiadaczem tego modelu

Odnośnie wiarygodności użytkowników to takie małe OT

Sąsiad mój jakie auto nie kupił to zawsze na początku słyszałem - "Ale super auto, jak wyciszone, nic się nie psuje, jakie oszczędne, jakie części tanie, już kilka osób chciało ode mnie kupić ale nie sprzedam... " itp. itd, po 8 miesiącach sąsiad ma już inne auto (marka i model). Pytam się - sąsiad auto zmienił..., "Tak bo tamto się psuło, części drogie, licznik był cofany, było rozbite i lakier zapadał się....ale teraz to auto jest sprawdzone a jak fajnie chodzi, jakie ma przyśpieszenie a serwisowane w ASO...." I tak było zawsze przy zmianie auta a miał w ciągu 3 lat chyba z 5 różnych samochodów.

Więc może najbardziej cenna opinia jest osoby, która użytkowała dany samochód ale już go nie posiada? :cool1:

koniec OT

Najważniejsze by każdy był zadowolony ze swojego autka (nie ważne czy Audi B5, Audi A8 czy R8) :wink4:

Opublikowano

Nie rozumiem sensu tego wywodu skoro sąsiad miał same rozbite auta po cofanych przebiegach to znaczy że kupował szroty i jego opinia to :thumbdown: tyle warta.

Opublikowano

pawel1380 nie zrozumiałeś sensu tego przykładu ale mniejsza z tym :gwizdanie:

Opublikowano

Tak sobie czytam i czytam te wszystkie opinie i powiem tylko tyle, że miałem okazje jechac B8 3.0 Avantem i nasuwa mi się 1 wniosek:

Z chęcią odkupie w dobrej cenie (np. 40kPLN) takie skrzypiące wkur.. auto :]

Może się ktoś zamieni z B8 na B6 :> :> ?

Pozdro

Opublikowano

jeżeli użytkowałem to auto przez tydzień to już chyba mam prawo mieć własne zdanie i nie muszę być posiadaczem tego modelu

Odnośnie wiarygodności użytkowników to takie małe OT

jasne ze masz prawo , ale dla mnie takie zdanie ( użytkowanie samochodu przez tydzień, nawet dobrze nie wyczujesz go jak sie zachowuje w różnych sytuacjiach) jest nic nie warte i tyle :gwizdanie:

Sąsiad mój jakie auto nie kupił to zawsze na początku słyszałem - "Ale super auto, jak wyciszone, nic się nie psuje, jakie oszczędne, jakie części tanie, już kilka osób chciało ode mnie kupić ale nie sprzedam... " itp. itd, po 8 miesiącach sąsiad ma już inne auto (marka i model). Pytam się - sąsiad auto zmienił..., "Tak bo tamto się psuło, części drogie, licznik był cofany, było rozbite i lakier zapadał się....ale teraz to auto jest sprawdzone a jak fajnie chodzi, jakie ma przyśpieszenie a serwisowane w ASO...." I tak było zawsze przy zmianie auta a miał w ciągu 3 lat chyba z 5 różnych samochodów.

walisz OT i piszesz o jakis sasiadach czyli tzw.popularne stwierdzenia , " tato a Marcin powiedział ze jego taty kolega powiedział.........."

To i Ja zrobie małe OT mimo tego co piszą ludzie i mówią ( o awaryjności ) to Opel INSIGNIA jest za***istym samochodem , jeździłem tydzień i nic sie nie zepsuło :naughty: jak sie ma taka opinia do rzeczywistości to chyba kazdy wie :wink4:

Opublikowano

" tato a Marcin powiedział ze jego taty kolega powiedział.........."

ja nic nikomu nie mówiłem-ale żeby nie było ot- to temat dla posiadaczy B8 i osób posiadających inne nowsze modele a4.
Opublikowano

Cuber czy ja gdzieś napisałem słowo o awaryjności B8? Chodzi mi tylko o jedno - jakość w szerokim rozumieniu tego modelu... wyraźnie widać jak Audi przycięło koszty a myślę, że najlepszym tego przykładem będzie auto 5, 10 letnie... już teraz w USA na aukcjach jest bardzo dużo B8 - pytanie dlaczego... :mysli: Tam jest rynek bardziej "wrażliwy" a u nas jak ktoś kupi nowy model to chociaż w serwisie pojawia się raz w tygodniu złego słowa nie powie.

Nie zrozumiałeś mojego przykładu z sąsiadem więc polecam kawałek Kultu - Baranek. :wink4: I szczerze życzę zadowolenia ze sprzętu. :drinks:

Opublikowano

Rozumiem sens Twojego wywodu "każda sroka swój ogon chwali" i oto Ci chodziło ale to nie zmienia faktu że sasiad kupował walone samochody :polew: :polew:

Opublikowano

Rozumiem sens Twojego wywodu "każda sroka swój ogon chwali" i oto Ci chodziło ale to nie zmienia faktu że sasiad kupował walone samochody :polew: :polew:

:D:good:

Opublikowano

Cuber już teraz w USA na aukcjach jest bardzo dużo B8 - pytanie dlaczego... :mysli: Tam jest rynek bardziej "wrażliwy" a u nas jak ktoś kupi nowy model to chociaż w serwisie pojawia się raz w tygodniu złego słowa nie powie.

:shocked:

Wrażliwy amerykanin na jakość?A4 B8 mu nie pasuje?

Kolego to amerykanskie koncerny by nie istniały...

Albo nie siedziałeś nigdy w amerykańskim samochodzie albo nie wiesz co piszesz.

Bardzo nietrafne porównanie.

Opublikowano

Cuber już teraz w USA na aukcjach jest bardzo dużo B8 - pytanie dlaczego... :mysli: Tam jest rynek bardziej "wrażliwy" a u nas jak ktoś kupi nowy model to chociaż w serwisie pojawia się raz w tygodniu złego słowa nie powie.

Temat dotyczy B8 więc już nie wchodzę w polemikę... dodam tylko, że w tej kwestii mamy zupełnie inne zdania.

Opublikowano

Kiedyś nie było takiego wyścigu, gonitwy konkurencji. Fakt doświadczenie było mniejsze, ale chyba zaangażowanie w jakość było większe. Renomę i zaufanie klienta buduje się długimi latami. AUDI szło dobrą drogą stawiając na jakość i szkoda by było zmarnować tak porządną opinię.. Tak naprawdę wszystko wyjdzie po latach.. :wink4:

Opublikowano

już bardziej pewnie dlatego że B8 jest autem po prostu nijakim... w odpowiednim doposażeniu to autko jeszcze jakoś tam wygląda (szczególnie przód) ale ogólnie to niezbyt urodziwe... choć o gustach się nie dyskutuje :wink4:

Opublikowano

A jakiez to doposazenie przodu musi byc zeby wygladało? :blink:

Opublikowano

A jakiez to doposazenie przodu musi byc zeby wygladało? :blink:

Pakiet Sportowy S-Line

Opublikowano
  • Autor

Tutaj się zgadzam - B8 z seryjnym bodykitem to kupa w porównaniu np. do aktualnych lub nawet wcześniejszych modeli BMW. Także Mazda lub nawet Citroen C5 prezentuje się lepiej... Z pakietem S line lub S w końcu zaczyna przyciągać oko...

Opublikowano

B8 z seryjnym bodykitem to kupa w porównaniu np. do aktualnych lub nawet wcześniejszych modeli BMW.

do wcześniejszych modeli :shocked: :shocked: :shocked: każdy jak widac ma inny gust :wink4:

Opublikowano

Po lekturze wątku pojechałem dzisiaj do Audi Centrum Wrocław wsiadłem do a4 x 2, a5 X2, a6, Q5 x2, R8 , może ja jestem głuchy i ślepy, ale mi nic nie skrzypiało. Jak sie zacznie wyginać środkowa konsolą to rzeczywiście sie odchyla, ale jak się uprzemy, to poręcz w ikarusie takze sie odegnie. Mam wrażenie że cały temat to próba jakiegoś niezrozumiałego tłumaczenia dlaczego nie kupuje nowego audi.Jak kogoś nie stać(tak jak mnie), to trudno, a jak się nie podoba to trzeba kupic sobie bmw, mietka, mazde, czy dacie logan.