maniek1983 Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam Odkryłem niedawno ze moja audica otrzymala dzwona w lewy blotnik u poprzedniego wlasciciela ale lekiego ale wracajac do tematu jadac na wprost kierownica jest skrecona lekko w prawa strone bardzo denerwujaca sprawa i teraz tak jak ja wyprostowac na drążkach czy przesówajac sama kierownice???? Dodam ze auto nie sciaga w zadna strone, nie zdziera opon wzystko ok
chriss Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 po lekkim dzwonie to auto nie ma przestawionego zawieszenia ja proponuje podjechać na sprawdzenie geometrii bo bezpieczeństwo jest bezcenne ale jeżeli uważasz ze wszystko jest oki to sobie przestaw kierownice
maniek1983 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 chriss teraz to mnie zalamales mam nadzieje ze az tak zle nie jest chociaz kto wie teraz jakos wychodzi mi przeglad wiec wszystko sprawdze ale moglo by byc zawieszenie przestawione jak nic mi nie sciaga nie zdziera i nie puka bo sie za bardzo nie znam ;(
chriss Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Niema co się załamywać,może ktoś po prostu źle ustawił kiere przy ustawianiu zbieżności i wystarczy poprawić lub przestawić
maniek1983 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 pocieszac to umiesz ale z moim szczesciem to sie okaze ze pół jest audi a pół poloneza caro heheheheh :>
slawek5170 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 mój brat miał to samo, wystarczyło ustawić zbieżność i kierownica była prosto
andy_sky Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 dokładnie na zbieżności ustawią Ci ją idealnie nie ma co panikować jak auto jedzie prosto to znak że jest ok. niestety musisz wydać te 80pln ale podjedź do dobrego zakładu, byłem kiedyś u takiego co 3 razy poprawiał i się wk****łem i pojechałem do innego
tomasz_gti Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 tak jak koledzy piszą przy ustawianiu zbieżności ustawia ci kierownice równo wiadomo trzeba zapłacic ok 80 zeta zależy tez od zakładu
chriss Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 tak jak koledzy piszą przy ustawianiu zbieżności ustawia ci kierownice równo wiadomo trzeba zapłacic ok 80 zeta zależy tez od zakładu i mieć trochę szczęścia by końcówki nie były zapieczone i dały sie regulować
hubipl9 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na początek sprawdź ciśnienie w oponach czy jest równo z lewej i prawej. A później jak nie pomoże to tak jak koledzy wyżej pisali.
login642 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 na zbierznosci ci to załatwią i niema innej opcji
chriss Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na początek sprawdź ciśnienie w oponach czy jest równo z lewej i prawej. A później jak nie pomoże to tak jak koledzy wyżej pisali. co ma ciśnienie w oponach do krzywej kierownicy
andy_sky Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na początek sprawdź ciśnienie w oponach czy jest równo z lewej i prawej. A później jak nie pomoże to tak jak koledzy wyżej pisali. co ma ciśnienie w oponach do krzywej kierownicy no ma bo Cię ściąga [br]Dopisany: 30 Grudzień 2010, 10:19_________________________________________________ale koledze zdaje się nie ściąga autka :gwizdanie:
maciek_gdansk87 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 jezeli nie sciaga i nie tnie opon to po jaka cholere mieszac w geometrii ? jedz na zbieznosc, nawet jak masz geometrie ciut poza norma (wiekszosc samochodow nie ma idealnie w normach geometrii przez nasze dziury, wymiane zawieszenia na nieoryginalne itp) to zbieznosc jest od tego zeby ci kiere za***iście prosto ustawic:)
talib1990 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 miałem ten sam przypadek kupiłem auto walnięte w bok. kierownica była krzywo, zrobienie zbiezności przy okazji 2 osi, wszystko minęło jak ręką odjął
ArthurA4 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Tak jak wszyscy mówią tylko zbieżność tu potrzebna..
Rekomendowane odpowiedzi