Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego zaraz regeneracja? Są luzy na wirniku? Bierze olej? Prawdopodobnie zasyfiła Ci się zmienna geometria i dlatego dmucha tak mocno (na granicy notlaufu). Możesz spróbować pojeździć dynamicznie, jeśli to nie pomoże - turbo do czyszczenia. Kąt wtrysku do podregulowania.

Opublikowano
  • Autor

Dlaczego zaraz regeneracja? Są luzy na wirniku? Bierze olej? Prawdopodobnie zasyfiła Ci się zmienna geometria i dlatego dmucha tak mocno (na granicy notlaufu). Możesz spróbować pojeździć dynamicznie, jeśli to nie pomoże - turbo do czyszczenia. Kąt wtrysku do podregulowania.

luzy są delikatne, spr mechanik mówi że takie mogą być, olej normalnie troszeczkę się doleje, a tak to jak się pojeździ dynamicznie to już notlauf nie wchodzi, ale nie wiadomo kiedy nagle się go złapie np przy wyprzedzaniu tira :thumbdown:

Opublikowano

Sprezarke trzeba bedzie wyjac i zweryfikowac stan wirnika oraz luzy na osi wirnika.

No i czyszczenie kierownic.

Po tym powinno byc OK.

Opublikowano

po wyczyszczeniu turbiny zrób i pokaż loga 011 dynamicznego :wink4:

Opublikowano
  • Autor

po wyczyszczeniu turbiny zrób i pokaż loga 011 dynamicznego :wink4:

a samo czyszczenie pomoże?

Opublikowano

Na zapieczone VNT na pewno pomoże :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jest ktoś w stanie powiedzieć czy kąt wtrysku jest ok?

Opublikowano

Kat wtrysku delikatnie mozna przesunac,albo jak pali dobrze to zostawic

Opublikowano
  • Autor

Kat wtrysku delikatnie mozna przesunac,albo jak pali dobrze to zostawic

nie pali za dobrze właśnie dzisiaj 3 razy przekręcał, czy taki kąt jaki mam ma na to wpływ? Chyba nie jest on jakiś zły?

Opublikowano

No jak zle ci pali to uderz w okolice 60.

Opublikowano
  • Autor

No jak zle ci pali to uderz w okolice 60.

A czemu to tak?[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 20:34_________________________________________________dzieje się tak tylko w zimie, ,swiece mają rok aku nowe

Opublikowano

No bo jak jest zima to jest zimno, a jak jest zimno to "dizlowi" ciezej jest zaskoczyc... dlatego ustawienie zaplonu musi byc optymalne...

Opublikowano

Sorki że tak się wcinam w wątek. Mam podobny kąt wtrysku, w granicach 44-46 ale auto czy zima czy lato pali na dotyk. Czy można z tego wywnioskować że silnik jest w dobrej kondycji - chodzi mi o sprężanie, czy to nie ma znaczenia. Bo znam furki które z takim kątem mają już spore problemy z odpalaniem, ale i wyglądają zawsze na dużo bardziej zmęczone od mojej i się zastanawiałem czy ma to jakiś związek ;).

Opublikowano
  • Autor

Sorki że tak się wcinam w wątek. Mam podobny kąt wtrysku, w granicach 44-46 ale auto czy zima czy lato pali na dotyk. Czy można z tego wywnioskować że silnik jest w dobrej kondycji - chodzi mi o sprężanie, czy to nie ma znaczenia. Bo znam furki które z takim kątem mają już spore problemy z odpalaniem, ale i wyglądają zawsze na dużo bardziej zmęczone od mojej i się zastanawiałem czy ma to jakiś związek ;).

gościo mi przestawił i póki co jest gorzej niż było

Opublikowano

Tak moze to swiadczyc ze silnik jest w dobrej kondycji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a ja mam takie pytanie czy z moich logów da się odczytać czy wtryski są ok czy nie?

Opublikowano

a ja mam takie pytanie czy z moich logów da się odczytać czy wtryski są ok czy nie?

Nie za bardzo, nie ma grupy 013stat a ona pokazuje co nieco na temat wtrysków.