Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] ABS, a silne drgania kierownicy podczas hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Jak w temacie podczas hamowania pojawiają się jednostajne pulsacyjne uderzenia :thumbdown:(silne drgania) nie zależnie jaka to prędkość objaw jest podobny. Klocki i tarcze wymienione. Podpiąłem mu vaga i wywaliło błąd czujnika koła prawego przedniego( na desce rozdz. pali się też kontorlka ABS-u i ręcznego). Błąd skasowałem ale dalej się pojawia. Czy owy czujnik może powodować takie silne drgania? Aż wali całym przodem gdy wcisnę hebel do oporu... :wallbash:

Opublikowano

A czujesz pulsowanie na pedale hamulca? Jeśli tak to wina ABS'su który się uruchamia...

Jeśli nie to może być tak, że podczas zakładania nowych tarcz mogło się coś dostać pomiędzy tarczę a piastę, i też mogą pojawiać się takie bicia...

Opublikowano

A czujesz pulsowanie na pedale hamulca? Jeśli tak to wina ABS'su który się uruchamia...

Jeśli nie to może być tak, że podczas zakładania nowych tarcz mogło się coś dostać pomiędzy tarczę a piastę, i też mogą pojawiać się takie bicia...

Auto jest znajomego. Ja tylko z tyłu siedziałem z kompem na kolanach :) po ruszeniu rozłącza mi się komunikacja ze sterownikiem ABS.... to normalne? Na postoju jest ok. Po kilku ujechanych metrach komunikacja upada.