MarcinRoz Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam Panowie, Jak w temacie podczas hamowania pojawiają się jednostajne pulsacyjne uderzenia (silne drgania) nie zależnie jaka to prędkość objaw jest podobny. Klocki i tarcze wymienione. Podpiąłem mu vaga i wywaliło błąd czujnika koła prawego przedniego( na desce rozdz. pali się też kontorlka ABS-u i ręcznego). Błąd skasowałem ale dalej się pojawia. Czy owy czujnik może powodować takie silne drgania? Aż wali całym przodem gdy wcisnę hebel do oporu...
MaxsteRR Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 A czujesz pulsowanie na pedale hamulca? Jeśli tak to wina ABS'su który się uruchamia... Jeśli nie to może być tak, że podczas zakładania nowych tarcz mogło się coś dostać pomiędzy tarczę a piastę, i też mogą pojawiać się takie bicia...
MarcinRoz Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Opublikowano 4 Listopada 2010 A czujesz pulsowanie na pedale hamulca? Jeśli tak to wina ABS'su który się uruchamia... Jeśli nie to może być tak, że podczas zakładania nowych tarcz mogło się coś dostać pomiędzy tarczę a piastę, i też mogą pojawiać się takie bicia... Auto jest znajomego. Ja tylko z tyłu siedziałem z kompem na kolanach po ruszeniu rozłącza mi się komunikacja ze sterownikiem ABS.... to normalne? Na postoju jest ok. Po kilku ujechanych metrach komunikacja upada.
Rekomendowane odpowiedzi