davidx2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Witam. Mam pewien problem. Po pierwsze od dłuższego czasu mam problem z ABS. Nie można było się połączyć żadnym programem diagnostycznym ze sterownikiem ABS. Do tej pory na desce widniał wskaźnik ABS + wykrzyknik na komputerze. Po wizycie w serwisie ustalono, iż uszkodzony jest sterownik ABS. Po wymianie kłopoty się nie skończyły. Pojawił się na wyświetlaczu nowy wskaźnik, którego do tej pory nie widziałem (zdjęcie zamieszczam poniżej) oraz nadal świeci ABS. Zniknął tylko wykrzyknik z komputera. Po podłączeniu do komputera ustalono taki oto błąd: 00285 - Przedni prawy czujnik liczby obrotów -G45- Przerwa/zwarcie z potencjałem plus Statyczna. Czy ktoś może mi powiedzieć co to za wskaźnik na wyświetlaczu oraz co dalej z tym ABS ?
davidx2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Hmm, aż tak to się na tym nie znam. Dlatego zawiozłem samochód do autoryzowanego serwisu AUDI. Także myślę, że w kwestii doboru części wszystko się zgadza..
Dev Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 mozesz miec sterownik od wersji ABS a jak widze Ty masz wersje ABS/ASR
davidx2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Tak, to jest wersja ABS/ASR. Część była specjalnie sprowadzana z Niemiec także myślę, że wszystko dobrze sprawdzili i pomyłki w doborze części nie ma... A wie Pan co oznacza ten wskaźnik na tablicy ?
Kimi Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Czy ktoś może mi powiedzieć co to za wskaźnik na wyświetlaczu Jest to kontrolka od systemu kontroli trakcji.
Dev Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 wersja sterownika ABS ma inne parametry od ABS/ASR dochodzi równiez EDS, ESP lub BAS
davidx2 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 Czyli jednak sugeruje Pan zły dobór części w serwisie ?
Dev Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 trzeba sprawdzic czy numery sie zgadzaja ewentualnie czy sa zamienne
wojtek26 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Skoro jest bład czujnika predkosci obr. koła to na poczatek zajałbym sie usynieciem tej usterki bo ona ma bezposredni wpływ na działąnie ABS-u i ASR-u
Rekomendowane odpowiedzi