Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Moje Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 4 listopada stałem sie dumnym posiadaczem Audi A4 tdi 140km.

Przebieg jest nieduży bo 62 000 km. Jestem trzecim właścicielem (drugi właściciel sprowadził auto z francji przy przebiegu 18 000).

Z historii wypadków jakie wypatrzyłem wraz z znajomymi fachowcami, to dzwon lewym światłem w "coś", co we francji średnio udanie postanowiono zaszpachlować. Szpachla sięga całej lewej części przedniego boku, były wymieniane szyby przednia i kierowcy. Drzwi kierowcy gdyby sie na nich zawiesić lekko latają góra dół dodatkowo widać dwa małe obtarcia w miejscu gdzie jest zawias, co oznacza, że są lekko źle spasowane + jest pęknięcie szpachli przy zawiasie długości ok 2cm + uszczelka przy szybie od drzwi pasarzera lekko odstaje. Na pierwszy rzut oka nic nie widać. Na drugi też.

Wiem, że w przyszłości będę się musiał tym zająć, ale auto ma pewny niski przebieg.

Co więcej, sprzedawca kupił właśnie sobie nowe dwie A4 (jedna dla niego, druga dla żony) - co jest dla mnie znakiem, że naprawde samochód dobrze mu służył i nie ma żadnych ukrytych wad, które by sie pojawiły przez te 2 lata gdy je użytkował.

Wyposażenie nie jest jakieś wysokie, powiedziałbym nawet - obogie, ale przerzuciłem się z focusa 2000 rok, więc jest to dla mnie duzy skok tak czy siak.

Nie ma skór, podgrzewanych siedzeń, nie ma nawet komputera (ekran pokazuje temperature, ale nie widze nigdzie kontrolera do zmieniania tego co ma sie na nim wyświetlać poza ustawieniem daty i zerowania licznika).

Przejdźmy do zdjęć (zrobione na szybko)

TIj0r.jpg

TIlvA.jpg

TIvu9.jpg

TIxZi.jpg

TICYA.jpg

TIFsJ.jpg

TIn_J.jpg

TIquS.jpg

TIs_0.jpg

Aha, nie mam pojęcia co to znaczy, że samochód ma 140PS, 200PS etc...(chodzi o moc? Jestem zaznajomiony z określeniem HP) plus, jak mam sie dowiedzieć jaki mam typ silnika(oznaczany trzema literami)?

edit: już wiem co znaczy PS, ale ciągle nie wiem jak dowiedzieć sie o typ silnika ;)

edit2: juz wiem, to BRE.

Pozdrawiam i czekam na opinie i rady dotyczące tego modelu :)

Opublikowano

Ładniutki kolorek :good:

PS = Pferdestärke = koń mechaniczny po niemiecku ;)

Opublikowano

Coś fotki nie banglają.... :disgust:

Opublikowano

Nie mow ze masz uboga wersje bo widzialem gorsze a Ty masz: tempomat, czujnik deszczu/zmierzchu, lusterka fotochrom, coming/living home czy jak to sie tam pisze..., masz tez kierownice multifunkcyjna wiec nie ma najgorzej zalozysz RNS-a i bixenon i bedzie calkiem fajnie...no i ten przebieg :good: bezawaryjnej jazdy zycze.

Opublikowano

ladne :good: :good: i przebieg :kox:

Opublikowano

Gratki furki! Golas to nie jest! Kilka modów i będzie :kox::wink4:

Opublikowano

@Arkady27 dzieki za info i mam nadzieje ze nie BLB bo juz sie naczytałem o nim i jego wadach :/ Sprawdze.

Gratki furki! Golas to nie jest! Kilka modów i będzie :kox::wink4:

Jakieś sugestie? :)

Nie mow ze masz uboga wersje bo widzialem gorsze a Ty masz: tempomat, czujnik deszczu/zmierzchu, lusterka fotochrom, coming/living home czy jak to sie tam pisze..., masz tez kierownice multifunkcyjna wiec nie ma najgorzej zalozysz RNS-a i bixenon i bedzie calkiem fajnie...no i ten przebieg :good: bezawaryjnej jazdy zycze.

To prawda, najbiedniejszy też nie jest ;D

Porządny RNS to pewnie wydatek koło 2.000? Myśle czy w ogóle o tym mysleć(:P), bo mam Samsunga Galaxy z 4.5 calowym ekranem z GPS.

Co do Bixenonów - jaki jest tego mniejwiecej koszt? Duża różnica?

Opublikowano

Jak nieznajdziesz oznaczenia to podesli na PW numer VIN to sprawdze :gwizdanie: Super furka no i niski przebieg :good: bezawaryjnej jazdy zycze :>

Opublikowano

kolor wymiata :good: a nawet jakby był BLB to do pierwszych oznak jego wad jeszcze sporo latania zostało przy tym przebiegu :>

ps. pełnego FIS-a sobie dołożysz mieszcząc się w 300zł :naughty:

Opublikowano

No wlasnie nie wiem jak sie zabrać za zaprogramowanie tego pełngo fisa. Nie mam żadnego znajomego, który by wiedział jak taki upgrade przebiega, a z kolei na forum nie znalazłem żadnej bezpośredniej odpowiedzi...

Opublikowano

No wlasnie nie wiem jak sie zabrać za zaprogramowanie tego pełngo fisa. Nie mam żadnego znajomego, który by wiedział jak taki upgrade przebiega, a z kolei na forum nie znalazłem żadnej bezpośredniej odpowiedzi...

na spota jakiegoś się wybierz

Opublikowano

fajny furacz oby wszystko cykało jak najdłużej :good: :good: :good: :good: :good:

Opublikowano

super przebieg jak nowe :good: