Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Problem z dystansami w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam pytanko bo zakupiłem dystanse z felgami tylko były one zamontowane na b6 a tam jest troszke inaczej z tą piastą i teraz te dystanse pasują mi na przód ale mam problem z tyłem nie wejdzie dystans (57.1) Z tyłu jakbym ściągnął to zabezpieczenie łożyska co jest w piascie przed piaskiem i wodą i roztoczył otwór w dystansie to pewnie byłoby ok tylko nie wiem czy wtedy po jakims czasie nie uszkodze sobie lożyska? Aha noi ns piastę zakładam taki plastikowy oring, a na dystanse przychodzą takie kapturki może to są pierścienie centrujące nie mam pojęcia czy to jest konieczne bo po roztoczeniu to by się już nie nadawało.

Opublikowano
Z tyłu jakbym ściągnął to zabezpieczenie łożyska co jest w piascie przed piaskiem i wodą i roztoczył otwór w dystansie to pewnie byłoby ok tylko nie wiem czy wtedy po jakims czasie nie uszkodze sobie lożyska?

uszkodzisz wiec raczej tego nie rob

Aha noi ns piastę zakładam taki plastikowy oring

to jest pierscien centrujacy

dziwi mnie ze dystanse nie pasuja bo parametry w B5 i B6 sa te same :mysli:

Opublikowano

Bardzo dziwne :blink: Piasty przód oraz tył pod względem wymiarów, otworów centrujących itp itd są takie same :rolleyes:

Wrzuć foto dystansów oraz piast jak możesz :wink4:

Opublikowano

witam.Żeby nie zakładać nowego wątku to się wtrącę :) Dziś jak zmieniałem kółeczka na zimowe zauważyłem w prawym tyle takie coś http://img413.imageshack.us/i/dystansu.jpg/ .Teraz moje pytanie-jak dobrać odpowiedni rozmiar ? ,bo nie zdążyłem nawet pomierzyć a nie chce mi się znowu koła zdejmować.

Opublikowano

witam.Żeby nie zakładać nowego wątku to się wtrącę :) Dziś jak zmieniałem kółeczka na zimowe zauważyłem w prawym tyle takie coś http://img413.imageshack.us/i/dystansu.jpg/ .Teraz moje pytanie-jak dobrać odpowiedni rozmiar ? ,bo nie zdążyłem nawet pomierzyć a nie chce mi się znowu koła zdejmować.

Musisz zmierzyć szerokość dystansu... Wygląda mi na 15/20mm :P Tuleja centrująca, wiadomo 57,1 mm :wink4:

Opublikowano

jaki rozmiar niby chcesz dobrac bo nie kumam :mysli:

Opublikowano

jaki rozmiar niby chcesz dobrac bo nie kumam :mysli:

Może zle się wyraziłem-miałem na myśli rozmiar tego dystansu.Ale Kolega "MaxsteRR" już dał odpowiedz.Dzięki :)