globus Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam potrzebuje pomocy w sprawie przygotowania swojego dieselka na zime. slyszalem rozne wersje i chce jakiegos ogolnego potwierdzenia co tam by sie przydalo wymienic zebym nie mial zbyt wielkich problemow przy uzytkowaniu w minusowych temp. z gory wielkie dzieki.
dziadek Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 1.Filtr paliwa 2. sprawdź świeczki 3. sprawdź aku i chyba tyle
maniek1983 Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 ja wymienilem filtry jak pisze kolega wczesniej + nowe swiece zarowe bo tamte byly juz wysluzone i w sobote bende wymieniał te 3 swiece od podgrzewania płynu
aju Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 1.Filtr paliwa 2. sprawdź świeczki 3. sprawdź aku i chyba tyle ja dodał bym żeby lać dobre paliwo, zauważyłem że jak było zimniej jak -25~27*C to lepiej autko odpalało po kilku dniach nieużywania na np paliwie diesel gold z jakimś wmieszanym dodatkiem zimowym można powiedzieć że od strzała
koper84444 Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Warto jeszcze sprawdzić temperaturę zamarzania płynu chłodzącego, żeby nie było niespodzianki po mroźnej nocy.
dziadek Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Warto jeszcze sprawdzić temperaturę zamarzania płynu chłodzącego, żeby nie było niespodzianki po mroźnej nocy. właśnie o tym zapomniałem plus zimowy płyn do spryskiwaczy
Krikers Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 1.Wymiana filtra paliwa 2.Dobrze by było wlewać mu uszlachetniacz do paliwa 3.Płyn do spryskiwaczy 4.Płyn do chłodnicy 5.Ja też wymieniam olej 6.Posmaruj sobie uszczelki np wazeliną 7.Sprawdź sobie filtr przeciwpyłkowy No i trzeba mieć dobre opony.[br]Dopisany: 11 Listopad 2010, 18:19_________________________________________________aha zawsze zerkam na filtr powietrza
goldi Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 1.Wymiana filtra paliwa 2.Dobrze by było wlewać mu uszlachetniacz do paliwa 3.Płyn do spryskiwaczy 4.Płyn do chłodnicy 5.Ja też wymieniam olej 6.Posmaruj sobie uszczelki np wazeliną 7.Sprawdź sobie filtr przeciwpyłkowy 8. ewentualnie można jeszcze sprawdzić na vagu kąt wtrysku żeby w duże mrozy palił bez problemu
Brylantoos Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 jak dla mnie primo to prad.czyli sprawdz aku.lej dobre paliwko no i plyn chlodzacy.pozdro
graba83 Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 ja wymienilem filtry jak pisze kolega wczesniej + nowe swiece zarowe bo tamte byly juz wysluzone i w sobote bende wymieniał te 3 swiece od podgrzewania płynu Co to za swiece i po co one? Pierwsze słyszę AFNik też to ma, jak ma to gdzie?
Wihajster Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 ja wymienilem filtry jak pisze kolega wczesniej + nowe swiece zarowe bo tamte byly juz wysluzone i w sobote bende wymieniał te 3 swiece od podgrzewania płynu Co to za swiece i po co one? Pierwsze słyszę AFNik też to ma, jak ma to gdzie? szukanie nie boli :gwizdanie: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=98906.0;highlight=dogrzewaj%B1ce
Rekomendowane odpowiedzi