fly07 Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zdemontowałem kierownicę do regeneracji. Przy montażu kierownicy przekręciłem ją o dwa ząbki w prawo /w ustawieniu na wprost poprzednoio była minimalnie skęcona w lewo/, po zamontowaniu VAG pokazał błąd: Address 03 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 614 517 Component: ABS/ESP front 1726 Coding: 04255 Shop #: WSC 06435 1 Fault Found: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30 35-10 - - - Intermittent Czy przekęcenie kierownicy o te gwa ząbki pzy montażu jest przyczyną tego błędu czy problem jest z czujnikiem G85. Błędu nie da się skasować.[br]Dopisany: 11 Listopad 2010, 22:05_________________________________________________Nie doczekawszy się na sugestie przeprowadziłem kalibrację G85 wg strony ross-tech. Błąd zniknął, jednak czy kalibracja niweluje przestawienie kierownicy - nie jestem przekonany. VAG w czasie kalibracji dopuszcza błąd ustawienia kół +/-5 stopni i jeżeli ta zmiana na dwa ząbki - ok. 2,5st. mieści się w zakresie błędu, to teoretycznie jest OK. Jeżeli nie będzie nowych opinii, i moje rozumowanie jest poprawne - temat można zamknąć.
fayera Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Przekręcenie o jakieś ząbki nie ma nic wspólnego z G85. Jak już zrobiłeś kalibrację to wszystko ok.
Dev Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 mógł rozpiac akku i dlatego tak sie stało
fly07 Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Macie rację /patrz wyżej mój pierwszy post/, przy tej robocie oczywiście akku był odpięty, po kalibracji jest OK. Można zamykać. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi