Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Szarpie na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Makale: Masz coś grubo nie tak , albo dajesz ostro w palnik :P Mi szarpnie tylko jak stanę na światłach i akurat wtedy się przełączy kiedy chce ruszyć, jest to jeden raz i potem już idzie jak powinien, a temperaturę mam na 35 stopni. Dawkę gazu masz poprawną? Nie za dużo, nie za mało ? Jak tam świece ?

Opublikowano

Tez przechodzilem wszystko to co Wy ;) i rada jest jedna i ta sama, planowanie mapy benzyna+lpg-przejechanie 100km i sprawdzenie raz jeszcze czy jest OK, kolejna sprawa to temperatura ja mam ustawiona na hmm chyba 50C i jest w porzadku. Dodam ze jak auto nie jest dogrzane do 90C to przy mocnym wcisnieciu pedalu gazu lubi szarpnac.. ale to w koncu nie benzyna ! i pamietajcie najlepiej co 10tys wymieniac filtry z uwagi na syf ktory lejemy do aut. Pozdrawiam! :hi:

Opublikowano

Temp. przełączania to tylko temp reduktora.

Teraz zależy jak on sobie radzi z gazem, czyli jaka jest temp gazu bo to jest ważne.

Wystarczy że przewody są położone w okolicy kratek czy grila i gaz jest dodatowo chłodzony wiatrem.

Optymalna temp. gazu powinna być około 30stopni, za wysoka też jest źle bo gaz jest ubogi

Opublikowano

rade: puszczam hamulec i auto potrafi mi zgasnąć... Właśnie dopóki autko nie ma 90 stopni staram się nioe kręcić powyżej 2-3 tysięcy.

Opublikowano

Łoooo :/

A co VAG na to ? Bo wydaje mi się, że w takim układzie powinien pokazywać jakieś problemy ze spalaniem. + Obejrzał bym cały dolot, i szukał nieszczelności.

Opublikowano

Na benzynie tego nie ma, ani na gazie na ciepłym :)

Opublikowano

Przy lekkim dawaniu gazu tez szarpie? czy jak tylko do samego spodu dociskasz gaz :)

Opublikowano

To prosta rada... zmień gazownika skoro sobie nie radzi...

Opublikowano

Jak dam gazu lekko to się zdławi ale nie szarpnie, a jak dodam tak 50% to obroty spadają do 500 i strrzał na 1200 +

Opublikowano

W alt trzeba by ustawić opcje "zimny vag" jeśli sterownik lpg ją posiada.

Opublikowano

no to szukaj dobrego gazownika, bo widac ze ktos sobie nie moze z tym poradzic ;) ja sie tydzien bujalem z gazem bo nie mogli dobrze mapy zrobic przy hamowaniu potrafily obroty spasc do minimalnych a potem podskoczyc do 700-800 ;/ , teraz juz tylko wymieniam filtry i sie ciesze jazda za 1,99 :):hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko bylo normalnie przez ten czas od kiedy gaz mam, ze 7 000 tys mam przejechane

Czyli zakładałeś gaz jak było ciepło. Teraz spadła temperatura i zaczynają się cyrki.

Obstawiam, że gazownik wpiął wodę do reduktora z dużego obiegu albo po prostu źle się wpiął w instalację wodną. Reduktor jest umiejscowiony blisko silnika łapie temp a woda zimna :D Tylko dobry ogarnięty gazownik Ci pomoże. Szukaj na lpg forum. Dobrze założona instalacja to podstawa prawidłowego funkcjonowania auta. Ciekawe jak zrobione nawierty i długosci wezykow.

mogła też rozkaliborwać się listwa- zabrudzić

Edytowane przez House