cyprynia Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam. Z racji tego że szukałem na forum i fakt jest takich tematów podobnych ale niestety nie znalazłem żadnego złotego środka by zlikwidować przeciek oleju jaki u mnie występuje. Sprawdzałem już miskę olejową oraz skrzynie ale nie mogę namierzyć owego wycieku. Jest to dla mnie trochę martwiące z tego względu że dolałem juz około 2 litrów oleju w przeciągu 2 miesięcy, kilometrów w tym czasie może zostało przejechane z 2000. Jeśli ktoś z was kolegów miał może podobny przypadek proszę o pomoc. By zlokalizować wyciek pozostaję mi już chyba tylko umycie silnika i zaglądanie gdzie i skąd może to lecieć. Dodane zdjęcia robiłem jak mogłem bo jak się sami domyślacie za dużo miejsca to nie ma na przewracanie aparatem, może pomogą wam koledzy w ustaleniu i podpowiedzi gdzie to może być. Z góry odrazu dziękuje wam za ewentualną pomoc.
Daimos Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 umyj dokładnie silnik i dopiero zaobserwuj skąd pojawia się wyciek
tomekkarauda Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Kolego sprawdź rurę odmy , miejsce przymocowania do silnika , ja dziś ją wymieniałem , u mnie też cały silnik i miska była zalana . W dziale warsztat masz opis wymiany ..
zbychzz Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 ciężko powiedzieć skąd to tak leje - z bagnetu raczej nie bo też umorusany u góry a przy chłodniczce oleju wszystko ok ?
SotoM Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 po tej stronie moze ciec -odma silnika - bagnet(żadko) -podstawa filtra oleju -spod podstawy a wymienik ciepła(chłodniczka oleju) - pozostałości oleju po wymianie filtra oleju(jak sie odkreca filtr to tyle sie rozlewa ze szok) u ciebie to widac jakby to nie był az taki wyciek co ulepione piachem pojedź na myjnie niech ci dokładnie obmyja ten motor. a jak masz mozliwosc to polej to ropom. kup srodek do mycia silnika i ze szlałfa wodą to opłucz. chyba ze to wyciek ropulca... pozostalosci po wymianie filtra paliwa albo przewodu... umysj i ogladnij.
maniekxx Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 czy poza wymienionymi miejscami może jeszcze wyciekać olej z pod pompy vacum dodam że ja mam silnik 1.9 90 km ahu
Rekomendowane odpowiedzi