Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Xenony - problem nagłaśniany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko kwestia co kto lubi :) dla mnie optymalne 5000 k ale 6000 tez mogą być,najbardziej do orginału :th:

Właśnie! Jak można powiedzieć że 6000K świeci podobnie jak zwykłe żarówki :disgust: Przecież ori xenon (montowany w samochodach od nowości) jest dużo lepszy od zwykłych żarówek, znaczy świeci zupełnie inaczej i ma lekką poświatę niebieską (a to jest o ile się nie mylę 5300K). Więc 6000K będzie miało jeszcze więcej tego zabarwienia na niebiesko / (błękit). 8000K to już lekki lans :tongue4: Niektórzy mają u nas 8000K np. kolega raggaman , ale większość zdecydowała się na 6000K. Ja też planuję założyć 6000 :rolleyes::cool1:

Opublikowano

4300 :rolleyes::travolta:

Opublikowano

4300 :rolleyes:

4300 5300 bez znaczenia :tongue4:ykk a gdzie: " :travolta: "? :naughty: Ja polecam brać 6000 :wink4:

Opublikowano

Ja też założyłem 6000k i jest super ! Jednak obniżyłem światła ( tym okrągłym "potencjometrem" ) na 1 by uniknąć oślepiania innych. Będę tak jeździł do połowy sierpnia bo w tedy mam przegląd i zobaczymy jak mi je ustawią.

Inny temat to bardzo mnie denerwuje żółty kolor świateł drogowych :disgust: Czy ktoś zastosował inne żarówki do świateł drogowych ? Tak by barwa była zbliżona do świateł mijania 6000k Czy jest jakieś lekarstwo :mysli:

Opublikowano
  • Autor
Ja też założyłem 6000k i jest super ! Jednak obniżyłem światła ( tym okrągłym "potencjometrem" ) na 1 by uniknąć oślepiania innych. Będę tak jeździł do połowy sierpnia bo w tedy mam przegląd i zobaczymy jak mi je ustawią.

radzilbym nie czekac do sierpnia tylko jechac od razu do stacji kontroli i za dyche ustawic swiatla.

Inny temat to bardzo mnie denerwuje żółty kolor świateł drogowych Czy ktoś zastosował inne żarówki do świateł drogowych ? Tak by barwa była zbliżona do świateł mijania 6000k Czy jest jakieś lekarstwo

w drogowe włóż dobre żarówki osrama albo philipsa i bedzie gut. zadne tam blue visiony.

Opublikowano

Ostatnio byłem w ASO Audi i na półce leżały pudełka z HID-ami, ale że była kolejka nie chciałem drążyć tematu ze sprzedawcą. Czyżby były legalne? Bez poziomowania i sprysków? No chyba że polecają zakładać komplet. :mysli:

Opublikowano

Mieli HIDy czy zapasowe zarniki D2S D1S..?

Opublikowano

To też sklep :) sprzedac można TYLKO należy poinformować kupującego że to nielegalne :)

a co on z tym zrobi :gwizdanie:

Opublikowano

Mieli HIDy czy zapasowe zarniki D2S D1S..?

Spore pudełko, tak jak te z HID-ami. Na opakowaniu duże HID, jakieś tam xenon coś tam, nie pamiętam dokładnie :mysli:.

To też sklep :) sprzedac można TYLKO należy poinformować kupującego że to nielegalne :)

a co on z tym zrobi :gwizdanie:

W sumie fakt :)

Opublikowano

Jakie macie doświadczenia przy przeglądzie technicznym - dopieprzają się do HID-ów ( barwa 6000 ) bez spryskiwaczy i samopoziomowania czy nie ??

Pytam,bo jeśli tak to za kilka dni na przegląd wstawię spowrotem H7.

Opublikowano

W moim przypadku nie, ale ja mam 4300k :rolleyes:

Opublikowano

Powinni.Kwestia człowieka który tam pracuje ,i jak podchodzi do swojej pracy :)

Opublikowano

Jakie macie doświadczenia przy przeglądzie technicznym - dopieprzają się do HID-ów ( barwa 6000 ) bez spryskiwaczy i samopoziomowania czy nie ??

mi nikt złego słowa nie powiedział, nawet Pan mi je regulował i sie słowem nie odezwał :naughty:

Opublikowano

mi nikt złego słowa nie powiedział, nawet Pan mi je regulował i sie słowem nie odezwał :naughty:

Bo się bał :)

Opublikowano
  • Autor

bylem na pierwszym przegladzie po zmianie na ksenony. Ja sie nie odzywałem, gościu też. wyregulował i na koniec powiedział, że teraz plaga jest niebieskich ksenonów i wszystkie te światła kwestionuja i każą zmieniać (uznając moje za ori). i tyle...

Opublikowano

bylem na pierwszym przegladzie po zmianie na ksenony. Ja sie nie odzywałem, gościu też. wyregulował i na koniec powiedział, że teraz plaga jest niebieskich ksenonów i wszystkie te światła kwestionuja i każą zmieniać (uznając moje za ori). i tyle...

A masz 6000K? Sprysków też nie miałeś? :rolleyes:

Opublikowano

Mnie się tylko zapytał czy to fabryczne czy Hidy. Jak odpowiedziałem ,że HID-y to spytał czy lampa przystosowana do Xenonów,a ja mu,że tak, bo to soczewka Valeo z napisem D2S i nie było żadnego problemu. Mówił,że Policja się dopieprza do HID-ów założonych do lamp nieprzystosowanych.

Opublikowano

Mówił,że Policja się dopieprza do HID-ów założonych do lamp nieprzystosowanych.

I dobrze :decayed:

Mi na przegladze pomarudził o braku sprysków i poziomowania . Olałem kolesia i tyle :cool1: