Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Xenony - problem nagłaśniany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg ETKI do RS2, pompka sprysk. reflekt. ok 150 zł, dysze po ok. 40; wężyków , trójników , itp to chyba nie ma sensu kupować w ASO

Opublikowano

hm tak patrząc na spryski od tej bejcy i B4 to sorrki ale nie wyobrazam sobie czegoś takiego u siebie.... co ori spryski i zderzak do tego przystosowany to ori panowie nie róbmy jakiejs podróby....

Opublikowano

No u mnie po dzwonie poszły moje żarniki 12 KK

Heveliusz ma mieć na dniach nowe stare reflektory (kupuję używki) oraz moje aktualne bixenony (rozwalone mocowania i pęknięte jedno szkło), dokupiłem także nówki szkła - z tych "gratów" Heveliusz ma mi wyrezać znowu bixenon, ale tym razem 4300 K - bo innych nie ma ori, a ja chcę ori Philips/Osram (nie iudało mi się znaleźć ori 5500 K a podobno są), spryskiwacze też poszły się j***ć więc kupuję koleje....

Ale będę miał za***isty xenon .... mniam - nie moge się doczekać :P

Opublikowano

hm tak patrząc na spryski od tej bejcy i B4 to sorrki ale nie wyobrazam sobie czegoś takiego u siebie.... co ori spryski i zderzak do tego przystosowany to ori panowie nie róbmy jakiejs podróby....

Zgadza się, ale ktoś pytał to sprawdziłem, ja mam jeszcze bardziej radykalne podejście w temacie ksen.-ori całość albo wcale, lecz nie wywołujmy gorącej dyskusji :wink4:

Opublikowano

ale tym razem 4300 K

ja wlasnei zrobilem downgrejda HID-ow z 6000k na 4300k i jestem zalamany , 4300 sa fatalne , za tydzien zamieniam ponownie na 6000, zrobie fotki to zobaczycie

Opublikowano
  • Autor
4300 sa fatalne

Jakie kryterium przyjąłeś przy ocenie?

Opublikowano

kupiłem sobie 6000k i rzeczywiście jaśniejsze-bielsze światło ale jeżeli chodzi o efektywne oświetlenie drogi to założyłem spowrotem Philips 4300k poprostu lepiej widać, a jak popada to już wogóle nie ma o czym rozmawiać zdecydowanie lepiej widać przy 4300k

Opublikowano

Mi głownie chodziło o oryginalne (markowe) żarniki, szukałem 5500K ale nie znalazłem, 12000K - jeden poszedł przy dzwonie a drugi został - założę sobie jako żarówke w pokoju :P (tylko jak przetwornicę zamontować :P )

A jak znajdę kiedyś Philipsy/Osram'y 5500 K to kupię i wymienię a 4300K sprzedam, niektórzy mówią że 4300K są żółte, inni że białe - zobaczę w praktyce....

Opublikowano

Powiem że mam 6000k i nie narzekam na to jak oświetlają droge, w sumie całkiem całkiem...

Opublikowano

z tego co wyczytałem to skusze się chyba na 6k'ki...

tylko jaki zestaw polecacie? mile widziane linki... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Zdecydowanie polecamy 4300K...

Opublikowano

Przeczytałem już wszystkie wątki na temat xenonów. Mam ori lampy Valeo i nie wiem jaki zestaw HiD zamontować tj. jakiej firmy. Napewno będzie to 4300 K bo miałem takie ori w Omedze i świeciły super. Chodzi mi szczególnie o to aby nie zakłócały CB. Kolega zamontował jakiś tam zestaw no\name i o CB może zapomnieć. Koledzy co polecicie? :)

Opublikowano

HIDy WSZYSTKIE sa NO NAME , zeby nie szumialo w CB to TYLKO testy. Spytaj sie uzytkownikow KTORE DOKLADNIE maja i czy im nie szumi :P

Opublikowano

ja kupilem boscha. tego innego boscha:)

zalozylem, wrocilem do domu i patrze centralny z pilota nie dziala.

za pol godzinki wyjechalem na zakupy, na parkingu wcisnalem z przyzwyczajenia na kluczyk i jest. dziala!

Opublikowano

Też mam takie i nic nie trzeba przerabiać tylko trzeba odpowiednio połączyć przetwornicę z żarnikiem.Jest to bardzo proste gdyż wtyczki pasują do gniazdek i nie da się pomylić.Tu jest instrukcja: http://aiva.pl/~wplaskur/Instr%20monta%BFu%20HID%20-%20do%20e-mail%20xenon%20bi-xenon%20xenony%20bi-xenony%20ksenon%20ksenony.pdf

Opublikowano

sa, ale sie wlasnie zepsuly - i tej wersji sie czymam.

Tak miedzy bogiem a prawda, to spryski by sie bardzo przydaly do xenonow - kto ma wie o czym mowie - mimo ze skutecznosc tych wysokocisnieniowych jest mizerna

ja mam i dla mnie to jedno wielkie nieporozumienie ... :thumbdown:

Opublikowano

Czy trzeba cos przerabiac przy instalacji tego zestawu?

Pozdr.

kostka do kostki , umieścić gdzieś przetwornice i śmiaga :naughty: